In de winter ben ik blij met…

Het is winter in State College. Het is koud (min twaalf of nog erger), er is snijdende wind die de gevoelstemperaturen soms ver onder de min twintig duwt… Er is sneeuw, hagel, ijzel… En ik heb het gevoel dat de winter hier serieuzer is dan de winter in Nederland, hoewel jullie ook sneeuw hebben, en ijzel hebben gehad (genoeg om op straat te schaatsen!). De winter is hier echter kouder, duurt langer, en er is meer sneeuw. Maar ook in de winter zijn er dingen om blij mee te zijn. Eeen lange lijst.

Dingen waar ik blij mee ben in de winter

 • Een grote pot hete thee. Bij mij met stip op nummer 1!
 • Soep. Altijd lekker, maar vooral wanneer het koud en guur is buiten
 • Verwarming, kachels, en een open haard. Zeker in die ‘flimsy’ houten huizen hier die nauwelijks geisoleerd lijken…
 • Als variatie daarop: kleine draagbare elektrische kacheltjes voor op kantoor
 • Dikke truien en dikke jassen
 • Sjaals, mutsen, wanten…
Zelfgehaakte handschoenen!

Zelfgehaakte wanten!

De lijst gaat verder…:

 • Dikke sokken en pantoffels
 • Degelijke leren schoenen en laarzen
 • Dekentjes
 • Een lang, warm bad in ons extra lange, extra diepe ligbad
 • Sneeuw! Want dat maakt alles zo mooi…en je kunt er zo goed van spoorzoeken
 • En gerelateerd: Bergen met sneeuw, want skieen!
 • Lichtjes in het donker
 • De feestdagen
 • Onze sunroom. Ook in de zomer een fijne plek in ons huis. In de winter heb ik zicht op een besneeuwde achtertuin en zie ik vanuit de sunroom vogels (denk aan de rode Northern Cardinal of de blauwe Blue Jay) en rondhupsende eekhoorns en, als ik geluk heb, een snowhare (een soort haas) of een whitetail rabbit (een soort konijn), en zelfs whitetail deer (soort hert). Prachtig…! (Ter info: beren horen winterslaap te houden in de winter.)
 • Seat heating in de auto… Geen grapje, onze auto heeft ‘kontwarmers’. En dat is een hele welkome ‘luxe’ en soms broodnodig om de kadetjes te ontdooien als de temperatuur richting de min dertig schiet. Ik ben op zulk soort momenten heel erg blij met de Mazda!

Wat minder leuk in de winter

 • Kou. Maar ja, zonder kou geen sneeuw, en zonder sneeuw geen mooie plaatjes en gaat skieen zo moeilijk
 • Sneeuwschuiven. Maar ik heb niets te klagen, want dat neemt Michiel voor z’n rekening
 • Gladheid op de weg. Ze zijn hier echter heel goed in sneeuw schuiven en strooien, dus de gladheid duurt nooit zo lang
 • Houten huizen met een groot gebrek aan spouwmuren. (Seriously, what were they thinking?)
 • Daaraan gerelateerd: de energierekening. Denk aan 300 dollar per maand… au!
 • De eerste paar minuten in een koud bed… brrr… Goed voor de doorbloeding!

Objectief gezien zijn er veeeeel meer blije dingen in de winter dan de minder leuke dingen. Ik weet het, Punxsutawney Phil heeft op Groundhog Day vorige week een vroege lente aangekondigd (in tegenstelling tot vorig jaar en het jaar daarvoor), maar van mij mag de winter nog wel even blijven!

3 gedachtes over “In de winter ben ik blij met…

 1. Leuk lijstje! Ik ben helaas volledig gewend aan de temperatuur hier en vind het hier al heel vaak heel koud. Denk dus dat ik het ook wel even moeilijk ga krijgen in New York. De eerste dag dumpen we de koffers bij een opslagplaats en dan gaan we eerst een muts en handschoenen koppen en van die enkel of beenwarmers. Dan maar hopen dat het heerlijk wordt in de kou Haha

  • Temperaturen boven nul kan ik je niet garanderen, maar de winter is een heel stuk milder dan de afgelopen twee jaar hoor, ook in New York! Vorig jaar rond deze tijd was het een heel stuk kouder allemaal. Maar die handschoenen en muts ga je nodig hebben, absoluut! Veel plezier – wanneer vertrekken jullie?

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s