Het is zomer. En mijn gehaakte Mexicaanse deken is af!

Goede timing hoor (not).

Het is hier inmiddels ruim 20 graden (of meer… soms zelfs 30 graden, zoals afgelopen zondag), en ik heb mijn gehaakte Mexicaanse deken af. Het was even werk, ik ben er al in november (geloof ik, misschien zelfs al eerder) aan begonnen.

Er zitten 12 kleuren in, elk 2 bollen van 100 gram, dus 12 bollen in totaal. Het is een zig-zag model met 14 stukken van 14 steken – met in totaal 96 regels met dubbele stokjes. Voor de geinteresserden: dit is de patroonbeschrijving (ik heb de deken wel wat breder en uiteindelijk wat langer gemaakt, en ik heb me niet helemaal gehouden aan de kleuren… duidelijk). Elke ‘regel’ kostte ongeveer 20-25 minuten om te haken.

Ik heb de deken gemaakt onder het televisie kijken over het afgelopen half jaar… ik noem het meditatie-haken, heerlijk ontspannend. Dit model is vrij simpel en kun je (behalve de gaatjes) haast met je ogen dicht maken.

En ja, nu hij klaar is, kan ik er niet zoveel mee… veel te warm! 🙂
Maar hij is wel mooi.

Voor Hendrieke: er zitten geen fouten (meer) in. Ik heb onderweg wel een paar keer een fout ontdekt… dan is er maar 1 remedie: uithalen en opnieuw beginnen!

In detail: gehaakte deken

In detail: gehaakte deken

Op de bank:

Die past mooi op de bank in de family room (tuinkamer)

Die past mooi op de bank in de family room (tuinkamer)

Ding is hier opgevouwen - is eigenlijk 8 keer zo groot. Hoop werk!

Ding is hier opgevouwen – is eigenlijk 8 keer zo groot. Hoop werk!

7 gedachtes over “Het is zomer. En mijn gehaakte Mexicaanse deken is af!

 1. oh, wat prachtig mooi, knap stukkie werk, je was er niet mee bezig toen wij bij jullie waren.

  weet je, ik ben nog een keer jarig, hahahaha, goeie he,?

 2. He zus,

  Ik ben ook begonnen met haken. Goede bezigheidstherapie. Stiekem had ik ook al naar dit patroon van Garnstudio gekeken en toen ging mij er ineens een lampje branden. Maar nu ga ik wel kiezen voor een ander patroon, ik ga natuurlijk niet hetzelfde als jij maken *lekker puh*

  Ik ben een schaap aan het haken. Eerlijk toegeven, wel met fouten. Ik snapte toen ik eraan begon nog te weinig van haken om te herkennen wat fouten zijn, dus t is een ‘leerschaap’. Hij wordt wel super tof! Als je hier bent ga ik je het patroon meegeven, want het is wel een type Schapen-scheerders-schaap.

  Liefs x

 3. Pingback: Voorbereiden voor de winter: poncho (haakproject!) | Johanna goes USA!

 4. Pingback: Blog-evolutie! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s