Amerikaanse spelletjes!

Ik leer hier elke dag wat nieuws. Zo was het afgelopen zondag tijd voor een les ‘Amerikaanse spelletjes’ tijdens de housewarming van Kayla – een vriendin in de groep. Kayla had een housewarming georganiseerd omdat zij net verhuisd is naar haar nieuwe huis. Het was zondag superfantastischgeweldigmooi weer (27 graden, zonnetje, briesje) en we hebben daar heerlijk van genoten door buiten op het gras te gaan zitten. Daar kwamen ook spelletjes bij, van die campingspelletjes die ook vaak bij het tailgaten tevoorschijn worden getoverd.

Ladderball

Ik begon met ‘ladderball’. Het idee: je hebt twee teams, met elk een ladder voor zich en drie touwtjes met aan elke kant een balletje (gevuld met zand). Het idee is dat je vanaf een afstand van een meter of tien zo’n touwtje-met-balletjes richting de ladder gooit en dat zo’n balletje zich dan om een trede heen zwiept. Dan is het vervolgens punten krijgen aan de hand van welke trede de balletjes je hebt geraakt. Zodra jouw team drie balletjes-combi’s heeft gegooid is het andere team. Uiteindelijk ga je door tot een x-aantal punten.  Ballen gooien, dus!

Cornhole

Even later was het tijd voor cornhole. Cornhole bestaat uit 2 keer 4 zakjes gevuld met mais, en twee schuine houten platforms met een gat er in. Het idee is dat je zo’n zakje vanaf een meter of tien door het gat in het houten platform gooit – maar als ie op het platform blijft liggen krijg je ook punten (meestal mis je het platform volledig…). Je gooit om de beurt, en net als met curling mag je andermans zakje ook van het platform schuiven. Uiteindelijk gaat het daar ook weer om wie het eerste een x-aantal punten haalt. Mais gooien, dus!

Linksachter ladderball en rechtsachter cornhole. En vooraan de picnic dekens!

Linksachter ladderball en rechtsachter cornhole. En vooraan de picnic dekens!

Cards against Humanity

Van een heel ander kaliber is het kaartspel ‘Cards against Humanity’. Werkelijk een briljant spel voor tijdens een vakantie of een feestje (niet voor kinderen). Het spel bestaat uit zwarte vraag- en witte antwoordkaarten. In het begin krijgt iedereen zes witte kaarten met daarop (veelal vreemde) woorden. Ik heb bijvoorbeeld in handen gehad ‘Sean Connory’, ‘Men’, ‘Dead babies’, en ‘Getting married, getting a few kids, working a bit, retiring, moving to Florida, and dying’. Op de zwarte kaarten staat een vraag. En daar hoort dan zo’n witte kaart bij… naar eigen creativiteit in te vullen. Veel van die kaarten zijn nogal expliciet van aard, en het is niet moeilijk om creatieve maar zeer immorele combinaties te maken. Vandaar het ‘against Humanity’…

Cards against Humanity. Lol gegarandeerd!

Cards against Humanity. Lol gegarandeerd!

Dus, een voorbeeld (overigens echt gebeurd afgelopen zondag): Jake trekt de zwarte vraag-kaart, ‘What will we use when humanity does not accept paper money anymore?’. Vervolgens selecteert iedereen z’n beste antwoord van de zes witte kaarten en geeft ‘m aan Jake (en pakt weer een verse witte kaart erbij). Mijn antwoord: ‘Men’ (‘Dead babies’ leek mij wat ongepast, maar had ook gekund… – die heb later ingezet op de vraag ‘What are my parents hiding from me?’). Jake leest vervolgens de witte antwoordkaarten op, en kiest het beste antwoord uit. Degene die dat antwoord had ingeleverd krijgt vervolgens een punt.

Zo heb ik de vraag opgelezen ‘I have 99 problems, but _______ aint’ one’. Ik heb heel hard gelachen om sommige suggesties, en ik vond het antwoord ‘Becoming a blueberry’ toch wel het beste. En op de vraag ‘When Indian Americans were introduced to _______, they could not continue their culture anymore’, kreeg ik het antwoord ‘Two midgets shitting in a bucket’ – en werkelijk, ik hield het niet meer…

Nou ja, je krijgt het idee… het was gezellig!

10 gedachtes over “Amerikaanse spelletjes!

  1. Pingback: Een analyse van de bezoekers van mijn blog | Johanna goes USA!

  2. Pingback: Thanksgiving! | Johanna goes USA!

  3. Pingback: Tailgate met 26 graden! | Johanna goes USA!

  4. Pingback: Medische kosten in Amerika – een ervaring rijker (en heel wat dollars armer) | Johanna goes USA!

  5. Pingback: Blog-evolutie! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s