Nog zes weken winter!

Afgelopen maandag, 2 februari, was het Groundhog Day. Voor diegene die niet helemaal weten wat dat is, kijk dan even naar mijn blogpost over Groundhog Day van vorig jaar… In het kort: op Groundhog Day halen ze een bosmarmot uit zijn hol. Afhankelijk van of ie z’n schaduw ziet of niet blijft het nog zes weken winter, of wordt het vroeg lente.

Sneeuw en ijs en kou

Nu hebben we nogal wat sneeuw rond de deur: er ligt zo’n halve meter. En daar waar het is opgeschept, zoals naast onze brievenbus, ligt het hoger dan een meter. Mooi wel hoor… maar het is nog niet afgelopen met sneeuwen, er komt nog meer aan!

Ook ijs hebben we, vooral in de vorm van ijspegels. Die zijn niet geheel ongevaarlijk – mocht je er onder lopen als die dingen vallen, kun je flink pijn doen. Michiel heeft gisteren een ijspegel van ruim anderhalve meter van de dakgoot afgehaald…. zo dik als een flinke bovenarm!

En kou, ja, die hebben we ook. Het was vanochtend min veertien, gevoelstemperatuur richting de min twintig… en dat gebeurt ook nog wel vaker de komende periode. De weervoorspelling van onze plaatselijke bosmarmot is dat we nog zes weken winter hebben… dus we kunnen nog even!

Foto’s

Die winterse taferelen zijn wel mooie plaatjes. Hier een paar foto’s…

Een hele hoop sneeuw in de achtertuin

Een hele hoop sneeuw in de achtertuin

Maar er is wel een blauwe lucht

Maar er is wel een blauwe lucht

En de zon schijnt ook nog!

En de zon schijnt ook nog!

Dikke ijspegels in de nacht

Dikke ijspegels in de nacht

Bergen sneeuw naast de oprit!

Bergen sneeuw naast de oprit!

5 gedachtes over “Nog zes weken winter!

  1. mooie plaatjes allemaal, en door de zon kan inderdaad de sneeuw wel schijnen, haha.
    het is hier vandaag ook mooi weer, met zon, groetjes.

  2. Pingback: In de winter ben ik blij met… | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s