Skiën in Seven Springs – wat een fantastische dag!

Vandaag ben ik een dagje wezen skiën, met Susan – een vriendin die op donderdag ook geregeld met Trivia (de pubquiz) meedoet. Zij is een vriendin van Emma, Emma werkte in de ondersteuning op de afdeling bij Peter, Peter is een co-auteur van Pranav, en Pranav is weer een college van mij. En zo leer ik mensen kennen… met wie ik zelfs ga skiën!!!

Susan en ik

Susan en ik

Seven Springs

We zijn naar Seven Springs geweest, een redelijk groot skigebied op ietsje meer dan twee uur rijden van State College. Met 11 liften en 33 afdalingen, waarvan een groot aantal best pittig. Ze hebben hier een andere klassificatie dan dat wij kennen. Ze hebben hier ‘groene rondjes’, dat zijn zeer simplee groene pistes. Dan hebben ze vierkante blauwe pistes, dat zijn onze ‘blauwe’ pistes. Dan gaan ze meteen over op zwarte diamanten, dat lijkt het meest op onze rode pistes. In andere skigebieden hebben ze nog ‘double diamonds’ en ‘triple diamonds’, en dat zijn onze moeilijkste, allerzwartste pistes. Maar die hebben ze niet in Seven Springs.

Plattegrond van het skigebied. Geen Val Thorens, maar zeker geen prutsbultje!

Plattegrond van het skigebied. Geen Val Thorens, maar zeker geen prutsbultje!

Nu zijn de bergen hier in Pennsylvania echt niet te vergelijken met de alpen in Frankrijk die ik gewend ben. De alpen zijn veel hoger dan de bergen hier. De liften duren drie, vier keer zo lang. Er zijn hier alleen stoeltjesliften, en die zijn een stuk minder comfortabel dan de liften die er in Frankrijk en Oostenrijk zijn. De pistes staan nauwelijks aangegeven. Maar, skiën is skiën!

Waarom skiën zo geweldig is

Er zijn niet veel dingen die ik leuker vind dan skiën. Waarom?
1) Het is buiten;
2) In de natuur;
3) Het uitzicht is geweldig;
4) Ik ben fysiek bezig, maar het niet zo inspannend als bijvoorbeeld hardlopen, dus ik kan het langer volhouden;
en, voor mij een belangrijke reden:
5) Ik hou ontzettend van de twinkeling van de zon op verse sneeuw. Magisch gewoon.

Sneeuw, sneeuw, sneeuw!

Nu was het vandaag de eerste dag sinds tijden dat het in State College NIET zou sneeuwen. Niet dat dat heel erg nodig was, want er ligt al meer dan genoeg sneeuw – zo’n 60-70 centimeter nu. En wat gebeurt er in Seven Springs? Het gaat sneeuwen, en hard ook! (helaas dus geen zon-twinkeling in de sneeuw – maar die heb ik hier de afgelopen weken rondom huis en school al vaak gezien). Gelukkig had ik bij Dick’s Sporting Goods een zonnebril met oranje glazen gekocht voor twee tientjes, speciaal voor de sneeuw – en die deed het geweldig, ik zag voldoende diepte om de berg af te racen!

Tijdens de lunch op de berg was er zo 5 centimeter verse sneeuw bijgevallen. En wat zijn skipistes toch tof als er verse sneeuw op ligt! Het kraken van verse sneeuw onder je ski’s is geweldig. En een relatief makkelijke ‘black diamond’ wordt dan ineens een stuk uitdagender, tot het niveau dat het flink ging branden in mijn bovenbenen van het harde werken. Heerlijk!

Het sneeuwt op de pistes!

Het sneeuwt op de pistes!

Skien in de sneeuw!

Skien in de sneeuw!

Skien is fijn

Skien is fijn

Naar Calimero: Johanna gaat skiën, “en dat niet niet eerlijk, oh nee!” 

Wat is het eigenlijk oneerlijk. Dit was eigenlijk het weekend dat Michiel, Hendrieke en Robin zouden gaan skien in Winterberg. Dat is helaas niet gelukt. Michiel heeft (waarschijnlijk) z’n teen gebroken toen hij eind december tegen mijn koffer aanschopte (per ongeluk, en mijn koffer gaf helaas niet mee). Hij kan nog steeds geen normale schoenen aan, en skischoenen zeker niet. Hendrieke heeft een paar weken geleden haar enkel zwaar gekneusd bij een val tijdens het hardlopen, en kan ook nog geen normale schoenen aan. Op diezelfde dag heeft Robin z’n middenvoetsbeentje gebroken tijdens z’n werk, en zit in het gips. Dus skiën lukt ze alledrie niet. En al was het wel gelukt, het is veel te warm in Winterberg, er ligt amper sneeuw.

In plaats daarvan ben ik wel wezen skiën. En om het nog erger te maken: ik heb hier een plaatselijke skibult, op nog geen tien minuten rijden: Tussey Mountain. Het is een kleintje, en zeker niet hoog genoeg om er spierpijn van te krijgen, maar het is meer dan niets. En voor iemand die zo van skiën houd als ik, is elke skipiste er eentje. Tussey Mountain ga ik binnenkort eens opzoeken. State College, wat een ontzettend toffe plek om te wonen…! Michiel, kom maar snel deze kant op 🙂

Wachten voor de lift

Wachten voor de lift, duurde wel wat langer dan ik gewend ben in Frankrijk (maar ik klaag niet hoor!)

Seven Springs

Seven Springs

7 gedachtes over “Skiën in Seven Springs – wat een fantastische dag!

  • Ja, ik mag niet klagen. Het is ook zo ontzettend zuur voor Michiel, Hendrieke en Robin dat zij niet konden gaan… ik weet hoe leuk ze het vinden. Ik heb een extra afdaling voor ze gemaakt 🙂

 1. hallo machtig prachtige plaatjes, ben stiekem toch wel blij dat het hier aan deze kant niet zo is.
  het was afgelopen weekend erg gezellig in huize slot, de rode draak was weer erg aanwezig op het riskbord.
  de drie, niet skiërs, doen het in Amerika een keer over hebben ze besloten, dan mag je vast wel mee, hihi.
  kun je elk jaar skiën daar, of is dit bijzonder nu?
  hier alles wel, liefs van deze kant.

  • Ik vrees dat deze machtig mooie winter een uitzondering is hier. Ze zeggen veel tegen me ‘dit is de koudste winter sinds 100 jaar’ en ‘we hebben sinds 1994 niet zoveel sneeuw gehad’ (vaak klagend, maar ik vind het alleen maar tof). Dus ik val dit jaar met mijn neus in de boter (danwel de sneeuw). Ik hou er erg van, ik ben niet benauwd voor wat sneeuw en wat vriezen (maar -38 hoeft nou ook weer niet). Vanochtend sneeuwde het weer zo – er is vandaag weer 10 cm bijgevallen.
   Maar het zal snel wegsmelten. Sinds eind van de middag is het dooi. Toen ik naar huis fietste was er al overal slush puppie op de weg. Bende… Zondag hebben ze het over 10 graden (boven nul, voor de duidelijkheid).
   De skigebieden hier in de buurt hebben allemaal sneeuwmakers, dus de niet-skiers kunnen het absoluut goedmaken als ze in de buurt zijn!

 2. Pingback: Voor de statistici: ik ben 100 dagen in State College! | Johanna goes USA!

 3. Pingback: In de winter ben ik blij met… | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s