Pa en ma zijn er (en ik loop meteen achter!)

Ja, het was weer even een paar dagen stil op het blog. Reden: we hebben bezoek, en daarmee wordt het meteen een stuk drukker! Want het werk gaat gewoon door, en natuurlijk doen we ook wat extra leuke dingen nu we bezoek hebben. Natuurlijk leggen we absoluut vast wat we allemaal doen – en dat komt uiteraard op het blog. Met enige vertraging dan he!

Voor de tweede keer op bezoek

Dit is niet de eerste keer dat mijn ouders hier zijn. Bijna twee jaar geleden waren ze er ook al twee weken. Dat bezoek zat wat anders in elkaar: destijds hebben ze vooral dagtripjes vanuit State College gedaan, en gingen wij haast altijd mee. Nu is State College prachtig hoor, maar net even wat buiten State College, op een paar uur rijden, is er ook heel wat te zien. Nu is zo’n dagtrip erg auto intensief (drie uur heen en drie uur terug), dus zitten er deze keer ook wat meerdaagse tripjes tussen die pa en ma soms ook zonder ons doen. Nog een verschil: twee jaar geleden zijn ze meteen naar State College gevlogen. Deze keer kwamen ze aan op Washington DC en hebben ze een autorit naar State College gemaakt. Aan het einde van de reis, die deze keer ook nog eens een week langer duurt, gaan ze nog een paar dagen DC bekijken.

Wat deze reis ook heel anders maakt: deze keer is het niet zo koud. We hebben een fantastisch mooie zomer, die ook nog eens erg lang duurt. De temperatuur van tussen de 25 en 30 graden maakt het wat aangenamer om dingen te ondernemen (zeker in vergelijking met twee jaar terug, toen ging het richting het vriespunt!). Kortom, een hele andere vakantie dit jaar!

Eerste happening: mee naar de Grange Fair

Veel tijd om uit te rusten kregen mijn pa en ma niet. Op dinsdagavond de 23ste augustus kwamen ze na tien uur aan, en woensdag hebben we ze meteen meegenomen naar de Grange Fair. Daar zijn wij zelf de afgelopen twee jaar geweest. In het kort: een kruising tussen een kermis, de kloostermarkt (de jaarmarkt van St Jansklooster), de ‘konienekeurige’ (de konijnenkeuring in de manege van St Jansklooster), en een camping. Het hele gebeuren duurt tien dagen. Er staan allerlei kraampjes om dingen te kopen, foodtrucks met eten, een hallen met allerlei tentoonstellingen. Denk dan aan tafels vol groente en fruit (wie kweekt de mooiste tomaat/wie heeft de grootste pompoen geteeld/wie heeft de grootste zonnebloem gekweekt). Er is een hal vol met tentoongestelde quilts en ander handwerk. Er is een hal met de mooiste konijnen, kippen, eenden, geiten, koeien… Er zijn demonstraties van voornamelijk agrarisch materieel. Er is tractorpulling, er zijn grasmaaier-races… Er zijn optredens… Kortom gezelligheid!

Pa en ma mee naar de Grange Fair in Centre Hall, PA

Pa en ma mee naar de Grange Fair in Centre Hall, PA

Prijswinnaars van de inmaak wedstrijd!

Prijswinnaars van de inmaak wedstrijd!

De prijs voor het beste... eh... hooi (?) gaat naar...:

De prijs voor het beste… eh… hooi (?!) gaat naar…:

Fair food! 

Mijn pa en ma keken hun ogen uit. Het hele gebeuren is dan ook wel even wel wat groter dan de kloostermarkt… En het eten, ja dat was even wat anders! Michiel en ik hebben mijn pa en ma meteen ingeweid in de geneugten van het Amerikaanse ‘fair food’: fried pickles (augurken – die vonden Linda en Klaas ook lekker toen zij hier waren), onion rings, fried mozzarella sticks (gefrituurde gepaneerde mozzarella), fried mac ’n cheese (macaroni met kaas, gepaneerd en gefrituurd), corn fritters (gefrituurde mais-snacks) en fried green tomatoes (schijven groene tomaten, gepaneerd en gefrituurd). Ja, dit zijn allemaal gefrituurde dingen – dus het is niet zo gezond. Aan de andere kant is het allemaal vegetarisch met veel groente (ahum…). Dat laatste is mijn schuld. Ik eet vaak onbewust geen vlees. Enne… de rest van de vakantie eten mijn pa en ma meer dan genoeg vlees, dus die ene augurk kon best hoor!

Fair warning for fair food!

Fair warning for fair food!

Alles augurk!

Alles augurk!

 

7 gedachtes over “Pa en ma zijn er (en ik loop meteen achter!)

  1. Hallo allemaal,

    Fijn om weer van jullie te horen, hebben jullie daar ook boontjes en andijvie?. volgens mij zoeken Herman en Ida dat zo te zien Ha ha
    Heel veel plezier samen, in Klooster gaat alles goed

    • Ik denk dat wij die inderdaad niet hebben gegeten, in plaats daarvan wel uienringen (die zijn ook gefrituurd). En jullie hadden natuurlijk de hele walking-taco-experience!! Daar kan geen gefrituurde augurk tegenop hoor!

  2. Pingback: En toen waren pa en ma weer weg! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s