En toen waren pa en ma weer weg!

De afgelopen drie weken waren pa en ma bij ons in de omgeving State College. Aangekomen vanuit Washington, en meteen naar State College gereden, hebben ze een best lange vakantie gehad inmiddels!

Samenvatting!

Samen met ons hebben ze de Grange Fair gezien, en zijn we naar het Wing Fest op Tussey Mountain geweest. Daarna zijn we met z’n vieren naar de Niagara Falls geweest (ook de Canadese kant) met een kort bezoek aan Niagara on the Lake. Daarna zijn we naar Erie geweest voor het Lantern Fest, met op de terugweg naar State College nog een kort bezoek aan Punxsutawney. Vervolgens zijn pa en ma zelf naar de regio Lancaster geweest voor een bezoekje aan de Amish (maar daar waren wij niet bij).

Het weekend daarna was het een footballweekend en hebben we pa en ma meegenomen naar de tailgate met Emma en haar familie, en ook naar de footballwedstrijd.Dat was een drukke dag, dus de zondag erna hebben we het rustig aan gedaan met korte rit naar het Black Moshannon Lake. Die avond hebben we echt Amerikaans burgers gegeten bij Paul en Anna thuis, met een dartspel erna. In de dagen daarop volgend zijn pa en ma er zelf weer op uitgetrokken naar de Finger Lakes en hebben ze o.a. het Corning Glas Museum (aanrader!) bezocht en daar zelf ook aan glasblazen danwel glasbewerking gedaan (met een supermooi resultaat), en het Watkins Glen park bekeken (maar ook daar waren wij niet bij).

Ma heeft een bul gescoord bij het darten!

Ma heeft een bull gescoord bij het darten!

En pa ook!

En pa ook!

En dan vergeet ik nog heel veel ‘kleine’ dingetjes die ik niet heb geblogd. Appels halen en een ‘grilled stickie’ eten bij Way Fruit Farm. Boodschappen halen bij de Wegmans, rondkijken bij de Michaels, en op jacht naar t-shirts bij de Walmart. Naar het Military Museum in Boalsburg. Uit eten bij de Indier (daar waren wij dan wel weer bij), en wezen eten bij verschillende tentjes in downtown State College. Barbecuen bij ons op het deck – waar we ondertussen een groepje van drie herten in de achtertuin zagen scharrelen. Vogels kijken in de achtertuin (waar ze ook nog het koppel pileated woodpeckers zagen, en ook nog een kolibrie). En – uiteraard! – hebben we nog aardig wat potjes Risk gespeeld!

In tenue vogels kijken in de achtertuin!

In tenue vogels kijken in de achtertuin!

Afsluiting  

We hebben de vakantie van pa en ma afgesloten met een etentje op Michiel’s verjaardag bij Otto’s afgelopen vrijdag. Zaterdagochtend gingen ze weer de auto in, op weg naar het snikhete Washington DC waar ze nog een paar dagen rond ‘the Mall’ hebben kunnen rondkijken – daar zijn musea, monumenten, het Witte Huis… En dan gaan ze weer het vliegtuig in, op weg naar Nederland.

En daar gaan ze dan! Op weg naar Washington DC!

En daar gaan ze dan! Op weg naar Washington DC!

Evaluatie

Pa en ma zeiden zaterdagochtend dat ze voor hun gevoel ‘helemaal nog niet weg hoefden’. Nou nee… maar ze hebben inmiddels zoveel gezien in de omgeving dat het haast lastig wordt om nog wat nieuws te verzinnen! Dat wordt nog een uitdaging de volgende keer!

Maar, deze vakantie was een succes. Daar waar wij ‘kinderen’ (Albertine, Klaas, Hendrieke en ik) totaal niet verwachtten dat pa en ma tripjes met overnachtingen (!) buiten State College zouden ondernemen, ben ik (en ik denk ook Albertine, Klaas en Hendrieke!) helemaal verrast dat dit wel is gebeurd. Het heeft hun vakantie erg speciaal gemaakt. En ik ben trots op de reiszin en het avontuur dat ze (met maar een klein beetje hulp van ons) hebben meegemaakt. Want dat mijn moeder pas op de een na laatste dag voor de eerste keer haar puzzelboekje inkeek, zegt toch best veel!

De evaluatie van pa en ma, samen met hun eigen verslag, komt ter zijner tijd vast nog wel op het blog in de vorm van een gastblog. Ze hebben hun huiswerk gedaan – er is een half notitieboek volgeschreven om alles maar niet te vergeten, en er is zelfs een heuse ranking tot stand gekomen van uitstapjes! Maar dat komt later – eerst moeten ze maar even bijkomen en uitrusten!

Huiswerk!

 

Pa en ma: bedankt voor de gezelligheid! Het was weer geweldig! Fijn dat jullie het weer leuk hebben gehad.

Familie aan de andere kant: ik waarschuw alvast voor heel veel verhalen!!

6 gedachtes over “En toen waren pa en ma weer weg!

    • Eh… smaken verschillen? Enne, oen va houdt erg van water. En zoveel vallend water als bij de Niagara Falls heeft ie in heel z’n carriere nog nooit gezien. Het was ook schitterend mooi weer die dagen. Enne, wij zijn op Geiten Eiland geweest – jij misschien niet – en Geiten Eiland is echt heel erg mooi hoor!
      Maar de football wedstrijd was ook heel erg tof hoor – maar jij en Robin hebben nog de Cards Against Humanity ervaring bij Peter thuis gehad… Kortom, niet helemaal vergelijkbaar!

  1. Gaaf om te lezen dat ze het zo naar de zin hebben gehad en eigenlijk wel langer wilden blijven! Ben benieuwd naar alle live verhalen, foto’s en filmpjes! Ik lees je blog trouw iedere ochtend in de mail maar vaak in zo’n haast dat ik niet doorklik en het uiteindelijk vergeet om te reageren.. zal proberen om dit wat beter te doen!

    • Dank voor je reactie Linda 🙂 Mag vaker hoor (vind ik leuk, bijvoorbeeld een keertje tijdens een nachtdienst of zo?)! Jullie zullen een hoop live verhalen gaan aanhoren, dat durf ik wel te voorspellen!!

    • Het waren ook echt leuke weken – en ook zeker de uitstapjes die ze zelf hebben ondernomen hebben daaraan bijgedragen. Ze komen moe weer terug in Nederland, dat weet ik zeker, met heel veel nieuwe indrukken erbij!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s