Een overvol sociaal weekend!

De zomer is echt voorbij – het semester is echt weer begonnen. Dat betekent niet dat de zon meteen weg is – nee, de komende twee weken blijft het nog zo’n 25-30 graden (heerlijk!). Wel houdt het in dat iedereen weer terug is, studenten, collega’s, vrienden… en wordt er ook weer heel wat sociaals georganiseerd, want iedereen is er weer!

Donderdag: Trivia!

Na mijn verjaardagsetentje afgelopen woensdag was het donderdag weer trivia-avond. En wat was het meteen weer een stuk lastiger… Alle studententeams zijn weer terug en deden weer mee met trivia. En dus stonden wij niet meer meteen automatisch ‘bijna’ bovenaan, maar hadden we het zwaar… Hoe dan ook, het was gezellig.

Vrijdag: Departementsfeestje

Net als vorig jaar was het dit jaar weer bij het departementshoofd Hans in de achtertuin: een feestje (type potluck) voor de faculty, staf, PhD studenten, en aanhang. Iedereen moest wat meenemen: ik moest een dessert verzorgen en kwam met mijn blueberrymuffins van Harvard aanzetten. Naderhand hebben we samen met Eelco en Joana bij Hans binnen nog een biertje gedronken. Het was gezellig!

Zaterdag: Grange Fair en Cider met Emma

Zaterdagochtend had ik eerst een kappersafspraak. Die duurt heel lang (uuuuren). Toch hadden Michiel en ik daarna nog tijd om ’s middags even naar de Grange Fair te gaan in Centre Hall, net als vorig jaar. Food trucks (lekker), gezelligheid, tenten, heel veel agrarisch vertoon, vooral in het groen-geel van John Deere, de prijzen voor de mooiste appels/komkommers/tomaten van de regio… dat soort dingen. Heerlijk kneuterig, heerlijk plattelands, heerlijk gezellig. En het was heerlijk weer.

 

Heerlijke gebakken groene tomaten bij deze charmante food truck

Ik heb echt heerlijke gebakken groene tomaten gegeten bij deze charmante food truck

Wie heeft de mooiste appels?

Wie heeft de mooiste appels?

Grooooote 'smokers' te koop!

Grooooote ‘smokers’ te koop!

Groen-geel alom op de Grang Fair

Groen-geel alom op de Grange Fair

’s Avonds ben ik nog naar Bellefonte gereden voor een cider tasting (dezelfde tent waar we naartoe zijn geweest met Bert en Annet). Emma, Susan en hun vriendin Laura (die ik ook wel ken) waren er ook. We hebben heerlijk buiten gezeten op het terras, onder het genot van wat lekkere ciders, crackers en kaas.

Emma's 'flight' van vier glaasjes cider bij Good Intent Cider

Emma’s ‘flight’ van vier glaasjes cider bij Good Intent Cider

Zondag: Dinner Club!

Want ook de Dinner Club plan je als iedereen weer in de stad is. Philip was dit keer aan de beurt en kwam met een tien-gangen tapas menu aanzetten. Het was geweldig, onder andere de gazpacho, Aziatische coquilles, een heerlijke spinaziesalade, en kip-ham kroketten waren absoluut zeer smakelijk. Aan het einde van de avond zater we hartstikke vol!

Heerlijke coquilles, op Aziatische wijze met sinaasappelrasp

Heerlijke coquilles, op Aziatische wijze met sinaasappelrasp

En een heerlijk spinaziesalade met bacon, aardbeien en blauwe kaas

En een heerlijk spinaziesalade met bacon, aardbeien, gesuikerde pecannoten en blauwe kaas

En volgend (Labor Day) weekend zitten we al net zo vol gepland!

5 gedachtes over “Een overvol sociaal weekend!

  1. he, wij kunnen zo mee doen met de lekkerste tomaten, de lekkerste komkommers, bonen bieten enz, enz, enz,. hahaha, maar wel erg gezellig lijkt mij, kus van ons.

  2. Pingback: Pa en ma zijn er (en ik loop meteen achter!) | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s