Pa en ma zijn er!

De eerste logees uit Nederland zijn er. Mijn pa en ma zijn vanochtend plaatselijke tijd uit Sint Jansklooster vertrokken, om via Meppel naar Schiphol te gaan. Na een vliegreis via Washington zijn ze om half acht vanavond op ons vliegveld in State College aangekomen. De reis is volgens mij prima gegaan, dat scheelt altijd een hoop! Ze hadden zelfs ‘gratis’ economy-plus stoelen met extra beenruimte… dat is ons nog nooit gelukt!

En, wat vinden ze van het huis?

Om half acht is het inmiddels donker in State College, dus ze hebben nog niets gezien van de tuin en de omgeving. Maar het huis bevalt goed. We hebben ze een uitgebreide rondleiding gegeven. Het komt nog ruimer over dan op de foto’s, zeggen ze… dat moet ik dan maar geloven. Alles is zeer netjes afgewerkt (dat is de verdienste van Michiel natuurlijk). En ja, het is een grote ‘kast’, vinden ze, maar dat is omdat het een Amerikaans huis is. Verder vinden ze het erg mooi. Ze zien aan de basement en de badkamers wel hoe het huis eruit zag – en ze vinden het een hele verbetering!

Pa en ma zijn er

Pa en ma zijn er!

Eerst even buiten zitten

Eerst even buiten zitten…

Sinterklaas!

Ze hebben van alles voor ons meegenomen. Nederlands leesvoer, Nederlandse kaas, Nederlandse drop, Friese pepernoten (dat dan weer wel), stroopwafels (die ik hier ga uitdelen). Nog wat proefschriften, het Keith-Haring-schilderij van Hendrieke… Een paar schoenen van Michiel, armbanden voor mij… En mijn bul. Eindelijk! En tekeningen van Anne-Marie en Floris (van een ‘oveta’, olifant, en een trekker natuurlijk), dank allebei!!

Het was net Sinterklaas. Kilo's met stroopwafels, kaas, drop en pepernoten!

Het was net Sinterklaas. Kilo’s met stroopwafels, kaas, drop en pepernoten!

Eindelijjk weer bedleeslampjes…

Wij hebben hier ons Nederlandse bed. Maar onze Nederlandse gloeilampjes werken nu vanwege de 110 volt maar op halve kracht, en dan heb je eigenlijk twee keer zoveel watt nodig voor hetzelfde licht. Die lampjes kun je hier niet krijgen, want de Amerikaanse fittingen zijn anders dan die in Nederland. Pa en ma hebben die lampjes voor ons meegenomen. Eindelijk hebben we weer licht bij ons bed!

Pa en ma liggen nu in hun eigen bed in de ‘guestroom’. Hopelijk hebben ze een goede nachtrust en zijn ze morgen fris voor de eerste avonturen in State College!

6 gedachtes over “Pa en ma zijn er!

 1. Eindelijk kan je laten zien waar jullie nu wonen! Super leuk!! En wat zijn jullie verwend! Geniet van alles voor de volle 1000%😃
  Heel veel plezier met elkaar!
  Xxxxxx

 2. Nou, dan mutt’n wij er maar ies eem veur goan zitt’n um een reactie te skriem. Want die van de kloosterweg kriej now natuurlijk “live”. Maar zo as aj zull’n begriep’n, kriegn wij die niet mit! Artstikke mooi daj now visite em doar! Wat zull’n jullie allemachies trots ween om joen nije huus eindelijk an iemand te kunn’n loaten zien! En wat zull’n oen va en oen moe ontzettend trots ween op wat jullie doar allemoale al em op ebouwd!
  Ik zol zegg’n; genieten van mekaere zolang as ’t kan en ol ons op de heugte!! Gun die olde lui ok zo af en toe een beetie rust hè!! Denk um hun leeftied!! Ik hope dat jullie alles kunn’n begriep’n want ik skrieve natuurlijk een beetie Steenwiekers!! Haha!!

  Maybe next time I can write the whole message in English, then the whole world will understand!!

  Groet, Sylvia

 3. Hey Johanna
  Wat leuk dat je ouders bij jullie zijn.
  Heel veel plezier en een fijne tijd samen
  Geniet ervan
  groeten van ons allemaal

 4. Pingback: Pa en ma zijn er (en ik loop meteen achter!) | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s