Klaas en Linda op bezoek! (1 van 2)

Afgelopen weekend was er weer bezoek! Van broer Klaas en schoonzus Linda deze keer. Ze kwamen op hun reis via New York en Ontario (in Canada) eerst via ons in State College aan. En het was weer een heel gezellig weekend! Het programma:

Vrijdag: aankomst

Vrijdagmiddag kwamen Klaas en Linda bij ons aan, nadat ze de Canadees-Amerikaanse grens waren overgestoken in de huurauto. Na het eerste welkomstdrankje op ’t plattie en de rondleiding van ons huis, zijn we eerst even boodschappen gaan doen bij Wegmans voor de rest van het weekend. We hadden immers ontbijt nodig en voorraad voor de picknick van zondag (morgen meer daarover). Klaas keek z’n ogen uit bij de Wegmans – dat is ook een erg grote en mooie winkel, en ja, er liggen nog steeds hele grote steaks… Daarna zijn we langs de beer distributor geweest. In Pennsylvania hebben ze immers rare alcoholregels, en het bestaan van een ‘beer store’ is daar een voorbeeld van. Ook het bestaan van zo ontzettend veel craft bier is best speciaal om te zien, zeker als je uit het door Heineken gedomineerde Nederland komt. ’s Avonds zijn we wezen eten bij Otto’s, ook een succes (belangrijk om te onthouden: fried pickles/gefrituurde augurken vielen zeer in de smaak)! Vanwege de jetlag maakten we het niet te laat die avond (en eerlijk gezegd trok ik het ook niet heel lang meer hoor).

Aankomst in State College!

Aankomst in State College!

Zaterdag: de universiteit…

Op zaterdag zijn we – zoals we wel vaker met gasten doen – met z’n vieren naar de Waffle Shop gegaan voor ontbijt. Klaas en Linda keken hun ogen uit, zo groot waren de porties. En vanzelfsprekend was het ontbijt weer geweldig: een wafel met aardbeien en een boel slagroom voor Linda, een omelet met gebakken aardappelen en worstjes en spek voor Klaas – en daarmee hielden ze het een groot deel van de dag vol. De Waffle Shop – nee, ik moet zeggen ‘The Original Waffle Shop’ – gegarandeerd een succes.

Ontbijten in The Original Waffle Shop

Ontbijten in The Original Waffle Shop

Vervolgens zijn we naar het football stadion Beaver Stadium geweest. Daar zijn op gezette tijden op de dag rondleidingen waarbij je ook in het stadion kunt kijken. Dat was deze ochtend ook weer het geval, en zodoende hebben we even op de tribunes gezeten. Vervolgens zijn we ook nog in het Penn State All Sports Museum geweest – waar het belang van college sports duidelijk wordt gemaakt, met speciale aandacht voor alle Nittany Lion successen. Het gaf Klaas inspiratie voor z’n eigen sportmuseum 🙂

Klaas en Linda in het enorme Beaver Stadium

Klaas en Linda in het enorme Beaver Stadium

Klaas voor het Penn State All Sports Museum

Klaas voor het Penn State All Sports Museum

Nadat Klaas bij de ‘blauw-witte-winkel’ een Nittany Lions t-shirt had uitgezocht hebben we Klaas en Linda de business school laten zien – inclusief mijn kantoor en een collegezaal (voor diegenen die hier ook op bezoek zijn geweest, lijkt dit inmiddels een standaard rondje te zijn 😉 maar het is gewoon de meest logische route). We zijn vervolgens gestopt bij de Berkey Creamery voor een ijsje. Het was afgelopen weekend erg warm (zo’n 30 graden) dus dat ijsje kwam mooi uit!

Een van de collegezalen van de Smeal Business School

Een van de collegezalen van de Smeal Business School

… en Penn’s Cave

Vervolgens konden we weer even de airco van de auto in, en zijn we naar het uitzichtpunt bij de Jo Hay’s Vista gegaan. Hier zijn we in de herfst ook met Hendrieke en Robin geweest, en uiteraard moesten we ‘hun’ foto even nadoen… Is best gelukt, toch? Even vergelijken: dit zijn Hendrieke en Robin… en vervolgens Klaas en Linda. Albertine/Roelant – jullie zijn de volgende!

Hendrieke en Robin op de top van de berg bij Rothrock Forest

Hendrieke en Robin op de top van de berg bij Rothrock Forest

Klaas en Linda op hetzelfde punt...

Klaas en Linda op hetzelfde punt…

Vervolgens zijn we weer in de auto gestapt en naar Centre Hall gereden om Penn’s Cave te bekijken. Dat is een grot die per boot te bezoeken is. Ook in de grot was het weer koud – 11 graden! – en dat was op deze warme dag ook weer een welkome afkoeling. Toch apart: we zijn al een paar keer bij Penn’s Cave geweest (met mijn ouders en met Hendrieke/Robin), en toch hoorde ik deze keer weer wat nieuwe dingen van de gids… weer wat geleerd dus. Ondertussen zagen we ook weer wat nieuwe beesten: een waterslang, een muskusrat, en een red-shouldered blackbird (geen foto’s…). Het is altijd mooi om te zien, en Klaas vond het ook heel bijzonder.

Klaas en Linda in de boot bij Penn's Cave

Klaas en Linda in de boot bij Penn’s Cave

Vervolgens zijn we naar huis gegaan, waar we een snelle barbecue hebben voorbereid (salade, stokbrood, hotdogs, en hamburgers – lekker!). Daarna hebben we een spelletje frisbee gedaan – echt waar, ik heb zo’n ding vast ruim twintig jaar niet aangeraakt, dus het ging niet meteen vanzelf (zie het filmpje hieronder voor het bewijs van mijn onkunde…). We hadden er een paar weken geleden eentje op het gras liggen – zo’n reclameding voor lawncare – en ik had ‘m binnen gelegd. We hebben dit weekend zoveel gefrisbee’d dat wij allemaal veel en veel beter zijn geworden 🙂

Barbecue (nou ja, 'grilling') in de achtertuin!

Barbecue (nou ja, ‘grilling’) in de achtertuin!

Enne, voor de familie Slot: nee, het is geen Risk geworden (dat was te laat geworden). In plaats daarvan hebben we twee spelletjes Regenwormen gespeeld (en Klaas heeft twee keer gewonnen, voor de statistieken).

 

8 gedachtes over “Klaas en Linda op bezoek! (1 van 2)

  1. Pingback: Klaas en Linda op bezoek (2 van 2) | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s