Blue-White weekend

Hier in State College is American Football ontzettend belangrijk. Penn State is GROOTS in de college-versie van deze sport. In het Blue-White weekend staat heel State College op z’n kop vanwege het American Football, dat moest ik dus meemaken.

De blauwen tegen de witten

Nu zijn de ‘home games’ van de sport altijd in het najaar. In het voorjaar wordt het team samengesteld en wordt er geoefend. Een belangrijke oefenwedstrijd is de blauwen tegen de witten (allebei de kleuren van Penn State) waarbij er dus eigenlijk tegen zichzelf wordt gespeeld. De blauwen zijn typisch het beste team (de A-spelers). Nu ben ik even vergeten hoeveel er typisch tegelijkertijd op het veld staan, maar de selectie bestaat ongeveer uit een man of 85 (geen typfout), dus mensen genoeg voor twee teams.

Het schijnt dat praktisch heel State College in dat stadion past – het is een van de grootste sportstadions ter wereld: er passen 105.000 mensen in. Dat is ruim meer dan in de Arena… En ja, dat is heel indrukwekkend!

Ik in Beaver Stadium

Ik in Beaver Stadium

Concept: tailgating

Ik kende de term en het concept niet: de tailgate. Het is hier normaal om voor en schijnbaar na de wedstrijd een feestje te bouwen op de parkeerplaats (of het veld) waar je je auto neerzet. Het idee is: kofferbak open, bier en barbecue eruit, muziek erbij, en gezelligheid is het resultaat. Ik was uitgenodigd voor meerdere tailgates (hoe krijg ik het voor elkaar), en ik ben er natuurlijk bij geweest. En ja, het was echt heel erg gezellig. Ik ben bij Emma geweest – vriendin van Peter en Pranav die er allebei dit weekend niet zijn. Peter is op een conferentie in Chicago, Pranav is in India bij familie. Emma woont sinds eind januari in Pittsburgh, maar haar familie woont hier nog wel in de buurt, en ze komt voor elke football wedstrijd terug. Superleuk!

Tailgate: beer, bbq and football

Tailgate: beer, bbq and football

En het was zomer…

Het lijkt alsof we hier de lente hebben overgeslagen. Of ze noemen de zomer hier lente (en dat betekent dan dat de zomer ondraaglijk is, maar dat zien we later dan wel weer). Het was HEERLIJK weer. Het was 21 graden, heerlijke zon, briesje… Gevolg is wel dat je, zeker als je huid nog Helemaal Geen Zon heeft gezien, supersnel verbrand. Nu verbrand ik sowieso snel, en dit was geen uitzondering. Maar oh boy, wat was het fijn vandaag! Ik ben helemaal uitgerust en kan er helemaal weer tegen!

Ik ben helemaal verbrand...

Ik ben helemaal verbrand…

16 gedachtes over “Blue-White weekend

 1. Bliede dat de krante zo mit regelmoat veur het beeldscharm kump. En wat veur krante. Over het algemeen de goed neis krante. Dit dut mij herinneren an oen promotie veurig joar in Tilburg. Noa oen presentatie bin wij uut goan eten mit zien alln in een resaurant weet ie nog ? Dat dink hiette “Taste”. Doar zat ik mit oen moe samen mit Uncle Harm en Anneke samen mit een paar lui van het luchtvoart lab te eten en natuurluk te proaten over van alles en nog wat . Ik pruutte mit “die keerl noast mij van het luchtvoart lab over dingen in de weerld en dat een krante over het algemeen niet arg positief warkt op een meinse zien humeur. Neis is vake negatief, en hoe groter de letters op de pagina’s hoe negatiever het neis. Ik hadde het mit die man erover en zee teegn hum of het gien goed idee was umme een kraante uut te goan geem mit allennig goed neis. Zol doar de wereld niet een stuk vroleker van worren?
  Toen wurde het 2 januari.
  Wei kreegn een neie krante an ebeud’n. Altans ai wollen koi dat dink gratis leez’n en op abboneren. Umme dat wei de uutgever meer as goed kennen was het dus logisch dat wei as eine van de eersten ons abboneren.Hij verschiend regelmoatig en het mooie van disse kraante is daij er noar uut kieken. De gewone krante die elke dag of umme de paar daagn in de busse flikkert die blader ie eem deur, stud veur drie kwart vol mit reclame,ien of twee pagina’s mit overliedens berichten en dan hij het weer ehad.Wei hem ook al zo’n dink opezegd.
  Disse krante doar elke dag wel weer een nei onderwarp. En wat veur onderwarpen! Gien iene is het zelfde.
  Soms zitten er kleine vervolg series in maar die worren nooit te lange. Bijveurbeeld huus kopen : 3 afleveringen. Studie en lesgeef perikelen 4 ofleveringen. Dievarse onderwarpen passeren de revu ( dat is ook een krante woar ai niet veule an hem) moar disse krante belicht gewone en biezundere dingen. En in de meeste gevallen zeer positief of anders !!!! Kiek en doar knapt een meinse van op !!
  Ik hoope in ieder geval dat wij nog veule van disse journalist, tiepist en uutgever maggen vernemen. Wij genieten van zo’n krante en ik denke nog wel veule meer lui die hum ook leez’n.
  Gefeliciteerd daij mit oen resultaten noar Valentia magg’n. Hardstikke mooi dai ook Michiel an kunn doen en nog wat andere krante lezers. Hier zullen de koomde tied nog wel weer wat verhaalties over volgen, en doar kieken wij weer mit plezier noar uut.!!!

  Joppes bedankt

 2. He zuster!

  Als ik van die blogs van jou lees over de typische Amerikaanse dingen heb ik het gevoel dat jij in zo’n tiener film zit of zo;) Net als in de film!

  Kun je bij je blog ook een reserveringspagina erbij maken? Dan kan iedereen zijn uurtje tijd reserveren voor als je in Nederland bent. Ik ben bijvoorbeeld helemaal niet thuis als jij hier bent, ik zit dan in Antwerpen voor mijn tentamens 😦

  Liefs x

  • Hee Driekes, goed idee! Maarre… ik ben van 22 mei tot 2 juni in Nederland – jij zit toch niet 10 dagen lang in Antwerpen? En zo ja, dan rij ik gewoon naar Antwerpen. Komt goed!

 3. Pingback: Amerikaanse spelletjes! | Johanna goes USA!

 4. Pingback: Voetbal kijken in Amerika | Johanna goes USA!

 5. Pingback: Independence Day | Johanna goes USA!

 6. Pingback: Het collegejaar is weer begonnen | Johanna goes USA!

 7. Pingback: Michiel’s eerste American Football ervaring | Johanna goes USA!

 8. Pingback: Thanksgiving! | Johanna goes USA!

 9. Pingback: De American Football toto | Johanna goes USA!

 10. Pingback: Tailgate met 26 graden! | Johanna goes USA!

 11. Pingback: Hendrieke en Robin: mee naar de football! – deel 2 van 3 | Johanna goes USA!

 12. Pingback: Themaweek Koken en Eten: Thanksgiving bij de Straleys! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s