Miranda en de andere Vijfvinkels 24 uur in State College!

Miranda Vijfvinkel en familie – man Arjen en dochters Quint, Meike en Lima – wat hebben jullie ons een fantastische 24 uur bezorgd! Door jullie vakantie in The Hamptons (aan de kust bij New York) en New York City een beetje te verschuiven naar Pennsylvania hebben wij er onvergetelijke herinneringen bij!

He, wie kwam er langs?

Ik heb haar wel eens eerder genoemd: de beste trouwfotograaf ter wereld, Miranda Vijfvinkel. Onlangs heeft ze nog de bruiloft van mijn broertje Klaas en schoonzusje Linda gefotografeerd (zie hier voor een verslag), ook nog eentje van mijn collega’s Robert en Aurelie, mijn eigen promotie (zie hier voor een verslag) en uiteraard, in het hele begin, ook nog onze eigen bruiloft – en daar is het allemaal begonnen. Met Miranda heb ik vanaf die eerste ontmoeting een rare, unieke klik, zij is net een zus van me. Een enorm gezellig, mega-enthousiast, uitermatig creatief en gewoon geweldig iemand.

Logees! 24 uur lang!

En dus kwam zij logeren, een dagje – tussen een bezoek aan de Amish in Lancaster, de outlet store in Hershey en een bezoek aan NYC in. Man en kinderen mee, en die hebben allemaal bij ons geslapen – en dat kon prima, het huis is groot zat en wij vinden bezoek heel, heel erg gezellig.

We hadden 24 uur – en die hebben we benut. Zo State College en zo Amerikaans mogelijk. Zo zag de 24 uur eruit:

11.30 uur: aankomst. Huis bekijken, bijkomen van het autorijden, kletsen…

13.00 uur: lunchen bij de Mexicaan (Don Patron). Met quesadilla’s, fajita’s, en nachos, heel veel nachos, hebben we superlekker gegeten!

14.30 uur: typisch Amerikaans, even binnenkijken bij the Dollar Store – everything is a dollar! – die ligt vlak naast Don Patron. Handig voor portomonneetjes en leesbrillen!

15.00 uur: Rondleiding in Beaver Stadium, onze American Football tempel, met aansluitend een rondje door het All Sports museum. De sportieve meiden Vijfvinkel sprongen overal op en over!

Michiel - Quint - Meike - Lima - Arjen - en ik in het gigantische Beaver Stadium

Michiel – Quint – Meike – Lima – Arjen – en ik in het gigantische Beaver Stadium

Lima in Beaver Stadium!

Lima ziet het wel zitten hier! Powerrrrr!

Quint met Nittany Lion oren op!

Stoere Quint met Nittany Lion oren op! Kan zo de mascotte overnemen!

16.00 uur: Rondje door ‘mijn’ gebouw, de Smeal Business School, waar Lima de kans greep om ons college te geven in een echte collegezaal van de business school. Geweldig! Flikflak door de gangen (jawel!).

Lieve briefjes van Lima op kantoor!

Lieve briefjes van Lima op kantoor!

16.30 uur: Tijd voor een ijsje (nou ja, ijsJE, het is eerder een ‘ijs’, die dingen zijn zo groot daar) bij de Berkey Creamery. Keuzestress: welke smaak kies je, als je maar één smaak mag proeven. Vol met suiker ging iedereen weer op weg!

Ijsjes bij de Berkey Creamery!

Ijsjes bij de Berkey Creamery! Lastig hoor, die ijsjes in tweeen splitsen…

17.00 uur: Even opfrissen bij ons thuis. En vooral: inspuiten met ‘bugspray’ (antimug), voor het avondprogramma – we gingen namelijk naar Tussey Mountain, en daar wonen een hoop muggen!

18.00 uur: De batting cage! Uitermate Amerikaans. Er was helaas geen honkbalwedstrijd in State College die avond, maar we konden wel honkballen in de batting cage op Tussey Mountain. Quint, Meike en Lima, en ook Arjen en Michiel hebben allemaal een rondje ballen geslagen die op hoge snelheid op je afgevuurd worden. En wat waren ze goed!

Arjen in de batting cage - OGEN OP DE BAL :-)

Arjen in de batting cage – OGEN OP DE BAL 🙂

Meike als een echte professional - komt die bal!

Meike als een echte professional – komt die bal!

Michiel in de batting cage. Concentratie!!

Michiel in de batting cage. Concentratie!!

18.30 uur: Daarna: karten! Op Tussey Mountain, naast de batting cages, is een kartbaan. De drie meiden en ik hebben een rondje gekart. Uiteraard werd ik aan alle kanten ingehaald (Lima was helemaal in haar element en heeft mij zelfs ‘aangereden’ en vastgezet! Breed lachend!). Was helemaal geweldig!

Karten!

Karten! Zie je de angst in mijn ogen…?

En toen ben ik klemgereden door Lima!

En toen ben ik klemgereden door Lima!

19.00 uur: Nog meer Amerikaans: Wingfest! Op Tussey Mountain worden deze weken een zesdelige wedstrijd gehouden: wie maakt de beste kippenvleugels van State College? Zo’n 25 restaurants, 5 per week, bieden hun kippenvleugels aan – en aan het einde van de avond gaat het restaurant met de meeste stemmen door naar de finale. En er zijn ook bandjes, springkussens, biertentjes… kortom, gezelligheid! Uiteraard deden de familie Vijfvinkel en wij mee met het chicken wing-geweld en hebben genoten van de spicy, hot, en sweet wings, aangevuld met de regionale specialiteit ‘pierogies’ (een soort ravioli gevuld met aardappelpuree en kaas) en pulled pork. We zijn ook nog even de ‘berg’ op gelopen om de zonsondergang te bekijken.

Gezelligheid op Wingfest!

Gezelligheid op Wingfest!

En hier ging het om: Kippenvleugels!

En hier ging het om: Kippenvleugels!

Poseren (gekke bekken trekken) op de berg bij zonsondergang

Poseren (gekke bekken trekken) op de berg bij zonsondergang

21.00 uur: Bowling! Verder met het Amerikaanse vermaak: bowling op de bowlingbaan bij ons in de buurt. De meiden maakten ons volwassenen helemaal in, de eerste rondjes, maar we kwamen goed terug. Uiteindelijk hebben Miranda, Arjen, Michiel en ik allemaal wel een strike gehaald. En om elf uur waren we kapot van de drukke dag!

Turnen op de bowlingbaan!

Turnen op de bowlingbaan!

23.00 uur: De meiden op bed – onze IKEA slaapbank deed uitstekend z’n werk! – en wij hebben nog tot een uur of één zitten kletsen met een biertje. Was supergezellig!

8.00 uur: Volgende dag – rustig wakker worden. Na de file in de badkamer (wat wil je, vijf man achter elkaar, maar de badkamer deed het prima!) en thee eerst weer kletsen. Uiteraard!

10.00 uur: Naar de (Original!) Waffle Shop! Standaard bij een bezoek aan State College, weten ook mijn ouders en Bert en Annet. Een hele berg wafels en omeletten zijn naar binnen gewerkt (en Lima had ook nog “geluk”: 20 dollar op de wc gevonden, die had iemand verloren… uiteraard hebben we het netjes bij de balie afgegeven).

Ontbijt bij de Waffle Shop. The Original Waffle Shop!

Ontbijt bij de Waffle Shop. The Original Waffle Shop!

11.30 uur: En toen was het alweer klaar… inpakken, en wegwezen!

Lieve Vijfvinkels: wij hebben genoten! Wat was het ontzettend gezellig! Het was ontzettend fijn om bij te kletsen, en om jullie hier rond te leiden in ons leven, hoe kort het ook was… Jullie zijn altijd welkom om nog eens langs te komen, of het nu een nachtje of een week is, en wanneer dan ook. Die enthousiaste wervelwind die jullie met z’n allen zijn is super, ik werd er heel erg blij van en kijk er met veel plezier aan terug!

Enne, Miranda, ik weet nu waar je uitroeptekens vandaan komen! Dat enorme enthousiasme van jou zit gewoon in de genen want de hele familie heeft het! En wat is het besmettelijk! Wij hebben het fantastisch gehad en vonden het een eer om deel van jullie vakantie te zijn geweest!!!

Vlak voor de group hug!

Vlak voor de group hug!

PS: Uiteraard, het beeldmateriaal komt van Miranda. Met een fotograaf in ons midden hoefde ik me dit keer niet druk te maken om het maken van foto’s – dat kan zij veel beter! Deze keer heb ik geen foto’s gemaakt. Nou… eentje dan:

De familie (inclusief Miranda!) bij de Waffle Shop!

De familie (inclusief Miranda!) bij de Waffle Shop!

14 gedachtes over “Miranda en de andere Vijfvinkels 24 uur in State College!

 1. Hallo lieve Johanna, hier is Quint. (ik werk niet met uitroeptekens!)
  Ik heb heel erg genoten van het bezoek en de leuke dingen die we hebben gedaan.
  Ik vind jullie hele gezellige en sociale, lieve mensen. Ik hoop dat er nog een volgende keer komt!

  Dikke kus

  Quint

  • En wij hopen ook dat er een volgende keer komt!! Jullie zijn van harte welkom. Volgende keer gaan we dan ook andere leuke dingen doen – en dan ga ik ook zelf koken 🙂 (daar was nu zo weinig tijd voor…)!

 2. heerlijk, wat een mooi verslag van een leuk en zeer gezellig weekend,
  enne wat een knappe en schattige [klein]dochters, hahahahaha.

  miranda, fantastisch dat je in state college bent geweest, groetjes uut klooster.

 3. Wat een feestje hebben jullie gemaakt van het bezoek van onze kinderen en kleinkinderen.
  Het plezier van allemaal spettert ervan af.

 4. Allemachties zus, hoeveel activiteiten kun je in 24 uur plannen? Krijgen Robin en ik ook zo’n programma aangeboden?
  Ik will ook zulke oren zoals Quint 🙂
  Liefs x

  • Eh… het is een beetje afhankelijk van wat er te doen is… Wingfest is er niet altijd, alleen een week of vijf in de zomer.
   Jullie programma wordt voor een groot deel opgeslokt door de footballwedstrijd en het tailgaten wat daar aan vooraf gaat, maar dat is ook een hele belevenis (met de Blue Band optredens, de Nittany Lion mascotte, de kraampjes met festival eten rond het stadion, de BBQ, de studentenmassa’s…)! En voor de rest gaan we doen waar jullie zin in hebben 🙂 en natuurlijk staan een aantal ‘State College Classics’ ook wel op de planning!
   Die oren zijn te regelen hoor! Moet je er wel mee in het stadion gaan zitten!

 5. Pingback: Klaas en Linda op bezoek! (1 van 2) | Johanna goes USA!

 6. Pingback: Sneeuwstorm Stella | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s