Bezoek van Jelmer en Anne!

Ik kan niet zeggen dat we weer bezoek uit Nederland hebben gehad. Weliswaar zijn Anne en Jelmer allebei Nederlands, maar ze wonen in Antwerpen – en Anne zit nu tijdelijk in Amerika op een research visit op de Tuck Business School in Dartmouth (New Hampshire). Anne is jarenlang mijn PhD student-buddy geweest in Tilburg, deelt ook een promotor, en doet hetzelfde type onderzoek (maar focust op retailonderzoek). Jelmer was tijdens Anne’s semester in Dartmouth op bezoek gekomen, en dat was reden om de omgeving te gaan bekijken. En – hoe fantastisch! – State College lag op de route! En dat vonden Michiel en ik natuurlijk heel erg gezellig!!

Trivia!

Anne en Jelmer kwamen donderdagmiddag aan, nadat ze in Gettysburg het nationale park ter ere van de burgeroorlog hadden bezocht. Eerder die week waren ze in Philadelphia en in Lancaster geweest. Nu is Anne een trouw volger van mijn blog, en weet heel goed hoe ons leven hier er uit ziet. Ze herkende veel dingen in ons huis, en wist ook dat we op donderdag vaak naar de Rathskeller gaan om trivia te gaan doen. En dus gingen Anne en Jelmer gewoon mee!

Nu hadden we een extreem lastige trivia avond met enorm veel lastige vragen. Maar goed, het gaat om de gezelligheid, en dat kwam helemaal goed! Na de trivia zijn we nog een deurtje verder gegaan naar Zeno’s. Daar begon op een gegeven moment een band te spelen, wat op zich ook wel wat had!

Waffle Shop!

Op vrijdagochtend zijn we – traditioneel – naar de Waffle Shop geweest voor brunch. Dat was natuurlijk weer 1) veel, 2) lekker, en 3) gezellig! Ik sta altijd weer versteld hoe druk het in die tent is, welke dag dan ook… Het was in ieder geval weer voldoende brandstof voor een groot stuk van de dag!

Michiel, Jelmer en Anne bij de Waffle Shop

Michiel, Jelmer en Anne bij de Waffle Shop

Stadion!

Natuurlijk hebben we Anne en Jelmer in hun 20 uur in State College ook het stadion zo goed mogelijk laten zien. We konden helaas niet het stadion in, vanwege de home game die dit weekend gepland stond. We hebben we de museumshop bekeken, die ook al heel indrukwekkend is… alles blauw-wit!

Business school!

Voor Anne die op de KU Leuven werkt, en ook Jelmer, die ook zelf op een business school werkt, is het natuurlijk interessant om rond te kijken op de business school. Nu is mijn kantoor natuurlijk gewoon mijn kantoor, en is een collegezaal gewoon een collegezaal, maar toch…

Anne's dissertatie staat ook in mijn boekenkast!

Anne’s dissertatie staat ook in mijn boekenkast!

"En zo ziet onze collegezaal er uit..."

“En zo ziet onze collegezaal er uit…”

Vervolgens hebben we onder het genot van een Starbucks koffie nog even wat gekletst – vooral over onderzoek, het onderwijs, publiceren, de druk van een tenure track… en dat soort dingen. Anne is toch wel diegene die mijn werksituatie het beste begrijpt hier. En dan is wat relativering wel heel erg welkom!

Anne, geniet nog even van je tijd met Jelmer, en van je laatste maand op Tuck! En dank jullie voor de gezelligheid! Het is altijd een eer om mensen te mogen ontvangen!

 

6 gedachtes over “Bezoek van Jelmer en Anne!

  1. Wat leuk weer! Ik weet precies hoe het voelt om mensen op bezoek te krijgen 🙂 Als ik op bezoek kom neem je mij dan ook mee naar de Waffle shop? 😛 Dan neem ik jou hier mee naar Crepes en Waffles. Vind jij dat ook niet van die concepten die in Nederland een gigantisch gat in de markt zouden opvullen?

    • Uiteraard ben je van harte welkom 🙂 We hebben inmiddels zo onze ‘staples’ hier in State College – de Waffle Shop, het stadion, de universiteit – en in geval je hier op donderdag bent, doe je mee met trivia 😉
      Heb je niet binnenkort een keer een research visit naar mijn collega’s hier op Penn State…? Hoewel dat wat lastig wordt praktisch, de medische tak zit in Hershey (biomedisch zit wel hier in State College…).
      Wat betreft de markt voor dat soort concepten in Nederland – op zich wel, maar dan moet er wel een cultuuromslag plaatsvinden. Nederlanders vinden buiten de deur eten – en zeker buiten de deur ontbijten – toch nog een uitje, terwijl hier een heel groot deel van de mensen niet thuis ontbijt. En als je een grote markt hebt, zit je tent standaard vol, en kun je je prijzen navenant stellen. In Nederland lukt dat zo een twee drie niet – of alleen in de grote steden.

  2. Pingback: Klaas en Linda op bezoek! (1 van 2) | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s