Airconditioning. Grrr…!

In de winter is het hier koud in Pennsylvania. Min tien graden is heel erg gangbaar, min twintig is ook vrij normaal, min dertig komt ook voor (en kouder ook nog). Voor die winters heb ik op kantoor een gehaakte omslagsjaal, want ze verwarmen het niet zo heel goed in (mijn gedeelte van) het kantoor. Te begrijpen, min dertig is ook lastig om te verwarmen. Heel soms, als het echt TE koud is, zet ik stiekem de spaceheater aan, om wat plaatselijke verwarming toe te voegen.

Zomer op kantoor 

En dan heb je de zomer, zoals nu. Dan is het soms warm buiten. Heel warm. En soms wat minder warm, een graad of twintig. Lekker. Maar wat doen ze op kantoor? De airconditioning staat aan. En hard ook… Want dan is het wellicht wel warm buiten… het is gewoon koud binnen! Niks zomerjurkje aan naar het werk! Ik heb die omslagsjaal er maar weer bijgepakt. Want wat is het koud op kantoor! Meer gebouwen hebben daar hier last van: dan kom je ergens binnen en moet je een jasje AAN doen!

Zo werkt het nu eenmaal: koud in de winter buiten, dus warm binnen (behalve op mijn kantoor dan), warm in de zomer buiten, en dus koud binnen.

Zomer in huis

In huis doen we daar niet aan. Wij hebben het andersom: frisser in de winter (dan doe je maar een extra trui aan) en warm in de zomer (dan doe je maar een zomerjurkje/korte broek aan). Wij hebben geen automatische airconditioning overal, maar wel raamunits die we erin kunnen zetten als we willen. Tot nu toe hebben we dat nog niet gedaan. Hoeft nog niet. Omdat onze basement half zit ingegraven in de grond is het daar vrij fris, en kun je daar goed zijn als het boven te warm is. Wat betreft de slaapkamers… daar is de plafondventilator voldoende voor ons.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s