Zomerweer: tijd voor krulhaar

… want het is enorm vochtig deze weken. Luchtvochtigheidspercentages onder de 60% zijn er niet, rond de 80% is heel normaal en ik heb ook al boven de 90% gezien. Met onder andere als gevolg dat de was er lang over doet om te drogen.

Het weer: hier en daar een bui

Constant hangen er buien in de lucht. Dat is goed voor de tuin, regelmatig een buitje, en is ook – tijdelijk – even lekker voor die zware luchtvochtigheid, want dan is het even opgefrist. Even later schijnt de zon weer op het vers geregende gras en wordt het weer dampig. Collega’s vertelden me dat dit normaal is in de zomer.

Als het regent, regent het hier niet zo lang. En veel van die enorme buien die onze kant opkomen, komen de vallei niet in – de Nittany Mountain houdt ze als het ware tegen. Het kan zo supermooi weer zijn, 5 minuten later een korte maar heftige stortbui, en dan weer 5 minuten later weer een strakblauwe zon.

Het weer. Best vochtig, meteen zo 's ochtends

Het weer. Best vochtig, meteen zo ’s ochtends

Droogte, overstromingen

Wat dat betreft zitten wij wel goed met het weer. In Texas en Oklahoma hebben ze na jaren en jaren van droogte nu ineens weer regen, en meteen veel te veel. Overstromingen, daar zou ik niet blij van worden. En in California en omringende staten hebben ze nu zo’n erge droogte dat mensen hun eigen waterconsumptie verplicht sterk moeten verminderen – en het is daar zelfs zo erg dat je een boete kunt krijgen als je de tuin sproeit (dan maar dood gras). Ons gras daarentegen is zo groen als… ja, gras!

Krulhaar

Een bijkomend voordeel van dit klimaat in deze periode is krulhaar (niet iedereen heeft die mazzel, overigens). Net als vorig jaar heb ik in deze periode megamooie krullen in mijn haar. Wat een feest. Ik hoef er niet eens zoveel aan te doen, gewoon met versgedouched haar gaan slapen, en tadaa… ’s ochtends een bos krullen. Heerlijk. Ik dacht al, die verandering van shampoo was een goede zet – maar nee, het heeft puur met de luchtvochtigheid te maken. Juni = vochtig buiten = krulhaar. Het viel me ineens op, mijn rijbewijs (van een jaar geleden) heeft een foto met precies zo’n bos enorm krullend haar…

Krulhaar, een jaar geleden!

Krulhaar, een jaar geleden!

Het is wat minder prettig ’s nachts, maar wat mijn haar betreft kan het van mij heel het jaar wel zo dampig zijn buiten!

Een gedachte over “Zomerweer: tijd voor krulhaar

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s