Ondertussen op Ridge Avenue: Gezinsuitbreiding!

En ja hoor, op de dag dat ik vertrek naar Nederland, krijg ik een nieuwe bewoner in mijn huurhuis. Te weten, potentieel een heel gezin. Ze hadden hun komst al aangekondigd, maar nu komen ze echt. En heel jammer, ik ben er niet bij om ze welkom te heten, want ik zit in Nederland!

En ze wonen in de brievenbus!

Al een paar weken geleden vond ik elke dag een handvol takjes, blaadjes en mos in de brievenbus. Ik dacht eerst aan de wind, toen aan buurtkinderen, maar toen het na een keer of vijf, zes leeghalen steeds weer terugkwam daagde me het: een vogel wil een nestje maken in mijn brievenbus. Ik heb toen maar besloten om het nest-in-aanbouw niet meer weg te halen en maar af te wachten. En de post past er nog gewoon bij, dus… mijn idee was, ‘let it be’.

Dat nest bleef eigenlijk vrij lang stabiel, maar de afgelopen dagen kwam er beweging in. Op een gegeven moment zag ik zelfs een ronde vorm ontstaan. Spannend!

Eitjes…

Ik liep vorige week woensdag met koffers en al mijn huis uit, en toen zag ik dat er allemaal post op de stoep voor mijn huis lag. Ik in de brievenbus kijken… daar lagen inmiddels drie eitjes in! Kortom, de vogel die ook met een verbouwing bezig was, is daar inmiddels mee klaar, zorgt voor gezinsuitbreiding, en tolereert niet meer andermans post in zijn nieuwe huis!

Gezinsuitbreiding in de brievenbus!

Gezinsuitbreiding in de brievenbus!

Dit is allemaal superlief natuurlijk. Ik heb even opgezocht wat voor vogel het is (ik heb een mooi vogelboek): het gaat om de black-capped chickadee, en die hebben wel wat weg van koolmeesjes. Ze zijn wat kleiner en fijner (grootte van een pimpelmees) en passen blijkbaar door de opening in de brievenbus.

Maar ja, ik ben er niet…. dus kan ik er niet voor zorgen dat de postbode het beginnende kroost niet dagelijks stoort. Ik heb gevraagd of de buurman een briefje op de brievenbus wil hangen en of hij de post op de stoep zo nu en dan wil verzamelen…  Als het maar goed gaat! Ik zou heel graag mini-chickadee-vogeltjes erbij willen hebben als ik terug kom uit Valencia!

Een gedachte over “Ondertussen op Ridge Avenue: Gezinsuitbreiding!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s