Bezoek van Loek en Afra!

Vorige week hadden we weer bezoek! Dit keer van mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder is vorig jaar eerder geweest (met haar zus Karina), dat was toen een kort bezoek. Nu kwam mijn schoonvader ook mee. Ze zijn dit keer wat langer gebleven. Ze kwamen dinsdag in State College aan en bleven tot afgelopen zaterdagochtend. Ze hadden goed weer: het was dinsdag maar liefst 28 graden (jawel, in midden oktober), en ook woensdag was het goed weer, hoewel het donderdag even flink regende en vrijdag ook (en daarmee ging ook de temperatuur naar beneden).

Primeur voor Loek 

Het was hartstikke leuk om Michiels vader hier rond te leiden. Immers, Michiels vader is timmerman, en Michiel heeft hier het halve huis verbouwd… dat kon ie nu mooi laten zien (hij was niet ontevreden, maar die tegels aan het plafond van onze badkamer vindt hij nog steeds vreemd). Daarnaast heeft Loek nu ook met eigen ogen gezien wat Michiel doet met z’n bedrijf (o.a. een bezoek aan het warehouse waar de stenen liggen). En Loek kon nu ook zien in welke omgeving we wonen. Hij is zelf echt een buitentype, en genoot hier echt van onze achtertuin en de omgeving. Loek spotte woensdag meteen al twee liggende herten achterin onze tuin…!

Traditionele foto op 't plattie bij ons achter

Traditionele foto op ’t plattie bij ons achter – na aankomst op dinsdag

Bij het warehouse en distributiecentrum waar Michiels voorraad ligt

Bij het warehouse en distributiecentrum waar Michiels voorraad ligt

Op herhaling voor Afra

Afra kende de omgeving natuurlijk al een beetje. Afra heeft hier een stuk gewandeld in de wijk, en ook een paar keer op mijn mountainbike een paar bultjes gefietst. We zijn met z’n vieren ook een paar keer uit eten geweest (o.a. een keer ontbeten bij de Waffle Shop – dat hoort er een beetje bij he!), en dat was erg gezellig. Een rondleiding op de universiteit hoorde er ook bij deze dagen. En, omdat het prachtig is buiten nu het herfst is, heeft Michiel ook een paar routes in de omgeving gereden – waaronder Black Moshannon Park – want de bomen zijn schitterend deze dagen… Er zaten dus wat dubbelingen in voor Afra deze ronde, maar dat geeft ook nog wat herkenning, en is op zich niet eens zo verkeerd.

Op de campus!

Op de campus!

Rondleiding op de universiteit

Rondleiding op de universiteit

Indrukken

Zo’n paar dagen State College geeft toch nog een hoop indrukken… Ja, in restaurants krijg je een hoop eten. Een steak van bison smaakt ongeveer net zoals een normale steak van een rund. Een IPA biertje is bitter. Er zijn heel wat mensen in Amerika die amper in hun stoel passen. Het box-systeem bij restaurants voor overgebleven eten is handig. De bladeren aan de bomen zijn hier wel erg mooi. Er zijn hier een hoop mooie vogels. Amerikanen zijn vriendelijk. De Wegmans is een grote winkel. Trump is een enge en domme kerel (er was afgelopen week weer een debat op TV, en dat hebben we uiteraard ook gekeken met Loek en Afra erbij). De campus van Penn State is gigantisch… en het is toch wel heel raar dat studenten kamperen voor het stadion voorafgaand aan een footballwedstrijd!

Ja, klopt allemaal… 🙂

Bij de Waffle Shop op vrijdagochtend

Bij de Waffle Shop op vrijdagochtend

Moeder en zoon bij Black Moshannon Lake

Moeder en zoon bij Black Moshannon Lake

Mooie rode bomen bij Black Moshannon Park

Mooie rode bomen bij Black Moshannon Park

En weer verder

Na het bezoek van Loek en Afra aan State College zijn ze weer verder gegaan. Via Gettysburg zijn ze naar Washington DC gegaan waar ze nog een paar dagen rondkijken rond de Washington DC Mall – waar een aantal gedenktekens en musea staan, en natuurlijk het Witte Huis. Al met al een hele ervaring!

Wij vonden het bezoek weer erg gezellig!

4 gedachtes over “Bezoek van Loek en Afra!

  1. oh wat gezellig en erg leuk voor michiel dat zijn vader geweest is, en voor jou ook natuurlijk, ze hebben heel wat indrukken opgedaan, wij zullen het vast wel een keer horen uit de polder, haha. dikke kus voor jullie uut klooster.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s