Afra en Karina op bezoek! (deel 1 van 2)

Afgelopen weekend waren Afra, Michiel’s moeder, en Karina, een van Afra’s jongere zussen, bij ons op bezoek. Ze kwamen afgelopen donderdag aan, en zijn tot zondagochtend gebleven. Michiel’s moeder wilde graag eens weten hoe en waar wij nu wonen. En dat is gelukt!

Donderdag: State College

Aangekomen op Newark op woensdag zijn Afra en Karina eerst een nachtje in Newark gebleven voordat ze in een huurauto naar State College zijn gereden. Daar hebben ze uiteraard een uitgebreide rondleiding van ons huis en onze tuin gehad van Michiel, en daarna zijn ze mij komen ophalen van mijn werk. Daar hebben we ze nog een rondleiding gedaan van de business school (waarbij we ook een collegezaal van binnen hebben bekeken – zo eentje waar ik per januari weer in lesgeef). Daarna zijn we naar downtown gegaan en zijn we bij de Corner Room wezen eten. Afra en Karina hadden natuurlijk nog heel erg last van een jetlag, en ze hadden allebei iets onder de leden, dus ze waren na het eten goed moe!

Afra en Karina op 't plattie

Afra en Karina op ’t plattie

's Avonds eten bij The Corner Room

’s Avonds eten bij The Corner Room

Vrijdag: een road trip!

Vrijdagochtend zijn Michiel en ik met Afra en Karina naar de regio Lancaster geweest, rond het dorpje Bird in Hand. Dat is wel even rijden – twee en half uur – maar Karina en Afra hadden nogal wat bij te kletsen dus de tijd was zo voorbij. Daarbij was het natuurlijk een hele mooie route, door een herfstlandschap dat momenteel op z’n top zit. We zijn daar eerder geweest met mijn ouders, ook rond deze tijd, en Hendrieke en Robin zijn er ook een paar weken geleden geweest.

Soft pretzels en stepjes... typisch Amish!

Soft pretzels en stepjes… typisch Amish!

Het was vrijdag een heerlijke dag: het was warm en de zon scheen, en dat was voor de Amish reden om massaal op het land te werken. Ze doen dat met door paarden getrokken werktuigen. Zo hebben we een maaier gezien getrokken door paarden, een maishakselaar getrokken door muilezels, en een wagen die grote balen maiskaf oplaadde, ook weer getrokken door paarden. Fantastisch om te zien.

Mais hakselen - door muilezels getrokken

Mais hakselen – door muilezels getrokken… mooi plaatje he…

Balen stro opladen

Balen stro opladen met paarden. Ook weer een mooi plaatje

Na een rondrit (in onze eigen auto, niet in de koets zoals toen met mijn pa en ma) over het Amish landschap zijn we nog een halfuurtje verderop in Hershey gaan kijken. Daar hebben we een bierproeverij gedaan met kaasplankje in de Troegs brouwerij. Helaas hadden ze de bottelarij niet in bedrijf – toen mijn ouders op bezoek waren vorig jaar was dat een heel interessant gezicht… Daarna zijn we nog even langs de chocoladefabriek geweest – niet zozeer omdat we nu zo gek zijn op chocolade, maar omdat het zo’n over-the-top Amerikaanse gekkigheid is. Daarna zijn we weer terug naar huis gegaan.

Karina en Afra hebben een hoop indrukken opgedaan in die eerste anderhalve dag – en daar kwamen er nog meer bij!

Een afzakkertje bij Troegs bierbrouwerij

Een afzakkertje bij Troegs bierbrouwerij

En even langs de chocoladefabriek...

En even langs de chocoladefabriek…

11 gedachtes over “Afra en Karina op bezoek! (deel 1 van 2)

 1. prachtig afra en karina op het plattie, ze vonden het vast geweldig zitten tussen de mooie bomen. liefs uut het kleine klooster, mist,

  is het bij jullie weleens mistig? of is dat alleen bij een zeeklimaat?

  • Hendrieke zei een paar weken geleden “Jullie wonen net in CenterParcs” (ahum…) en ook Afra en Karina zeiden dat ons huis net een vakantiewoning is. Nou, daar denken wij toch wat anders over – het is anders hard werken hoor, zo’n verbouwing/Michiels bedrijf opzetten/mijn onderzoek! Maar het klopt, wij zitten in de natuur, en dat geeft een hoop rust.
   En wat betreft mist – dat komt voor, dat is bij een soort laaghangende bewolking die in de vallei blijft hangen. Als er mist is, waarschuwen ze daar ook serieus voor… Amerikanen!

 2. Hé Hersheys! Heb ik gister nog wat van gegeten 😀 Echt mooie plaatjes trouwens van de Amish. Lijkt me sowieso interessant om daar te kijken. En leuk dat jullie weer bezoek hebben!

  • Nu ben ik helemaal geen chocolade expert hoor… maar het schijnt dat Hershey’s – de melkchocolade – helemaal niet zo goed is in vergelijking met bijvoorbeeld Droste. Veel te zoet (en dat snap ik dan wel weer). Ze hebben ook ‘special dark’ en die is een stuk beter. Hershey’s heeft wel een heeeeeel groot marktaandeel in Noord- en Zuid-Amerika. In de Verenigde Staten zijn ze de allergrootste. Naast Hershey’s (de chocolade) hebben ze ook andere merken, waaronder Reese’s (cupjes pindakaas omhuld met chocola (bah!) en die zijn hier ook heel populair… Amerikanen!

   • Hahahaha ja Amerikanen… 😛 Mijn collega koopt altijd van die kleine Hershey’s. Best lekker maar inderdaad hartstikke zoet! Zelf als ik al chocolade eet/koop, koop ik altijd 85% cacao 🙂

 3. he michiel en johanna, ik heb de verhalen van vorig jaar terug gelezen en toen zag ik opeens je gazon, geweldig dat is opgeknapt, je ma zit in het groen wij keken nog naar gele plekken, hahaha klasse.

  • Dat klopt deels. Jullie zaten ook nog in het groen hoor. De kale plekken (niet geel, maar waarschijnlijk schimmel) zijn er nu ook nog wel maar het is wat minder. Plus het gras was nu nog wat langer, en dan lijkt het al meteen een stuk beter…

 4. Pingback: Afra en Karina op bezoek! (deel 2 van 2) | Johanna goes USA!

 5. Pingback: Bezoek van Loek en Afra! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s