Weerbericht… en herfstfoto’s!

Het weer is heel raar deze weken. De zomer duurde hartstikke lang (heeeeerlijk), en daarna komt (normaal gesproken) de herfst. Maar de herfst is een rare periode hier. Natuurlijk vriest het hier meteen (’s nachts). Koud joh, ’s ochtends, met 4 graden Celsius naar je werk fietsen… Rond de middag kan het dan weer twintig graden zijn.

Kachel aan

Het is dus weer tijd om de pantoffels op te zoeken, een dikke trui aan te trekken, en de kachel aan te zetten. ;s Nachts heb ik weer extra dekens op bed liggen. Heerlijk weer een heet bad nemen… Ik kon mijn gehaakte herstponcho weer aan (en al vrij rap ook mijn winterjas en handschoenen…). Met zulk weer krijg ik altijd zin in soep. En een pot warme thee.

Paddenstoelen (everything is bigger in America)

Paddenstoelen (everything is bigger in America in de herfst)

Herfstbladeren

Dankzij de lange zomer loopt de herfst achter. De blaadjes hadden al lang al verkleurd moeten zijn… in plaats daarvan was het ruim drie weken langer ‘groen’. De eekhoorns en chipmunks begonnen de eikels zelf al uit de bomen te rossen… want die zaten er ook inmiddels op te wachten.

De afgelopen zomer was niet alleen warmer en langer dan normaal, maar ook droger dan normaal. En dat gebrek aan regen heeft ook impact op het verkleuren van de bladeren. En is het verkleuren van de bladeren in Pennsylvania juist zo mooi hier… het zou echt zonde zijn als we dit jaar amper verkleuring zouden hebben.

Het valt mee – hier en daar zijn momenteel echt supermooie bomen te zien. Foto’s!!

Tudek Park

Tudek Park – de verkleuring begint!

Bomen op weg naar school...

Rode bomen op weg naar school…

Schitterend mooie rode boom!

Schitterend mooie rode boom!

Maar: het is weer zomer!

Ben ik net weer gewend aan de kou in de lucht, wordt het weer zomer. Vandaag was het 25 graden, en dinsdag wordt het zelfs 28 graden (en ’s nachts maar liefst 18 graden…).

De airconditioning kan weer aan!

2 gedachtes over “Weerbericht… en herfstfoto’s!

  1. Hier hadden we vorige week al sneeuw. Dus weg mooie bomen. En koud!! Maar ik geniet van de mooie foto’s die jij maakt.
    Kun jeje extra deken weer weghalen!
    Groet, Wilma

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s