Fifth of July feestje!

Afgelopen weekend zat vol met gezelligheid. Nadat we vrijdag al een baseball-tailgate-vuurwerk combinatie beleefd hadden, was het zaterdag tijd voor NOG een feestje. Vic had een barbecue georganiseerd, en iedereen uitgenodigd. Dat was superleuk!

Maar eerst: shoppen met Louise

Louise heeft hier (nog) geen auto. En ik wel, sinds kort. Ik weet hoe lastig het is om geen auto te hebben – die situatie had ik in Austin – en dan is het erg lastig om bij bijvoorbeeld de Target of de Wegmans te komen. Zaterdagmiddag, nadat ik weer een IKEA kastje in elkaar had gezet, heb ik eerst Louise opgehaald om met haar te gaan shoppen. Zij en ik zijn beide een jurk rijker (en we hebben nu allebei een stars and stripes bikini). Wij Europeanen doen goed mee tijdens het feestje!

Mijn Stars and Stripes bikini, met Amerikaanse vlag als rok

Mijn Stars and Stripes bikini, met Amerikaanse vlag als rok

Daarna: voetbal!

Omdat ik in mijn nieuwe huis nog geen TV heb, en ook nog geen internet (RAMP!!), zijn we vroeg naar Vic gegaan. Hij had uiteraard de voetbal aan staan. Leuk: ik (supporter van Oranje) versus Ruben en Samantha en haar broertje (Ruben komt uit Costa Rica en Samantha en haar broertje hebben daar gewoond). En natuurlijk was de rest voor de underdog – dus Costa Rica – en was ik redelijk alleen. Daar waar ik ‘COME ON!!’ schreeuwde de rest ‘NOOOO!!!!’. Apart… Intimiderend (maar niet heus).

Maar goed, mijn Nederlandse hart kan daartegen. Uiteindelijk, toen het op penalties aankwam, was het superspannend – Costa Rica had immers tegen Griekenland al met penalties gewonnen en hun keeper Navas is supergoed. Ruben, Samantha en ik zaten gespannen samen op de bank… En toen verloor Costa Rica ook nog. Ik moest ze echt troosten…

Vervolgens: feestje!

Met barbecue aan (hotdogs en hamburgers en ‘ribs’ – lekker) en brood en salade en buffalo-chicken-cheese-dip (dat laatste is echt superlekker) en watermeloen en nog veel meer. En party-games (beer pong, flip cup, pool en darts). En een hot tub – vandaar die bikini… En superveel gezelligheid. En sterretjes! Heel veel sterretjes!

Impressie van Flip-Cup

Impressie van Flip-Cup – die rode bekers zijn typisch Amerikaans. Je ziet ze hier overal!

Echt Amerikaans! I luv' 'Murica!

Echt Amerikaans! I luv’ ‘Murica!

 

Sterretjes, heel veel sterretjes

Sterretjes, heel veel sterretjes

Mara en Adam

Mara en Adam (denk ik)

Ik had ook sterretjes!

Ik had ook sterretjes!

2 gedachtes over “Fifth of July feestje!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s