Vlinders

Zoals jullie inmiddels wel zullen weten, ben ik gek op vogels en fotograaf ik graag alles wat fladdert. Dat zijn meestal vogels. In Nederland lette ik ook al op vogels, en wist ik zo ongeveer wel wat er voorbij vloog. Hier in Amerika moest ik bijna helemaal opnieuw beginnen met mijn vogelkennis, want er zijn niet veel vogels die in Nederland en in Amerika voorkomen. Zoiets zal vast ook van toepassing zijn op vlinders – ik herken vrij weinig op vlindergebied, in ieder geval!

Een goed vlinderjaar  

Het komt misschien door onze waanzinnig lange en hele warme zomer: er zijn ontzettend veel vlinders dit jaar. Of misschien komt het door onze poging wilde bloemen te zaaien in onze achtertuin… Of misschien komt het door mijn fietsen dat ik gewoon veel meer vlinders zie. Want op hetzelfde rondje door het bos waar ik laatst die beer zag, zaten er de afgelopen weken soms wel duizenden vlinders (echt waar) op het pad. Denk je eens in, een wolk van vlinders waar je dan doorheen fietst. Mooi man. Geen idee waarom, maar vlinders vinden het schijnbaar fijn om op een grindpad te zitten!

Vlinders in Amerika

Ik heb heel weinig vlinderkennis. Veel verder dan de atalanta, dagpauwoog en koolwitje kom ik niet in Nederland wat betreft vlinderidentificatie. En hier in Amerika moet ik – net als bij mijn vogels – helemaal opnieuw beginnen, met dien verstande dat ik bij vlinders de soorten en de families helemaal niet ken… dus dat wordt ‘m gewoon niet. Geen beginnen aan.

Wat ik wel kan, is fotograferen. Vlinders zitten vaak wat langer stil dan kolibries (gelukkig maar), en zeker op ons duizenden-vlinders-om-ons-heen-fietspad is het dan relatief makkelijk om vlinders te fotograferen. Zie hier het resultaat!

Deze vlinders hieronder zijn over het algemeen een stuk groter dan we in Nederland kennen – deze exemplaren zijn allemaal zo’n 10-12 centimeter groot, sommige zijn net zo groot als je hand… Verder heb ik ook nog grote rood-oranje vlinders gezien (geen foto), en ook wel kleintjes van 3 centimeter in allerlei kleuren (maar ook daar heb ik geen foto van).

Degene die deze vlinders kan identificeren – ik houd me aanbevolen!

Grote vlinders op distels

Grote vlinders op distels

Een grote geel-zwarte vlinders

Een grote geel-zwarte vlinders

Een blauw-zwarte vlinder op het grindpad

Een blauw-zwarte vlinder op het grindpad

En nog een grote vlinder

En nog een grote vlinder

2 gedachtes over “Vlinders

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s