Vogels en andere natuur!

De lente zit in de lucht. We merken het aan alles. De narcissen (bollen van mijn pa en ma – dank jullie!) staan allemaal te bloeien, Michiel’s nieuwe gras komt op en ook het wilde bloemenzaad ontkiemt – en de beesten zijn ‘gek in de kop’!

Vogels

De vogels zitten achter elkaar aan. Het red cardinal-mannetje zit achter zijn red cardinal-vrouwtje aan (of zelfs twee). De red robins zijn druk met het verzamelen van nestspulletjes. De blue jay schreeuwt zijn longen stuk in de achtertuin. En ook zien we grote zwarte kraaien (denken we), en grote havikken boven ons huis cirkelen. Prachtig. Een paar vogelfoto’s:

De Red Robin (de Amerikaanse roodborst, ter grootte van een merel)

De Red Robin (de Amerikaanse roodborst, ter grootte van een merel)

Poserende Red Robin

Poserende Red Robin. “sta ik er goed op zo?”

Die Red Robin zit hier heel vaak op het gras. Leuk ding, is niet heel schuw, en wil graag op de foto.

De Red Cardinal (lijkt op 'Red' van Angry Birds). Die vogel wil maar niet netjes poseren...

De Northern Cardinal (lijkt op ‘Red’ van Angry Birds). Die vogel wil maar niet netjes poseren…

De Northern of Red Cardinal is een hele schuwe vogel. Hij is ongeveer net zo groot als een merel en valt heel erg op vanwege z’n rode kleuren, maar is zo moelijk te fotograferen omdat ie zo snel weghupt en wegvliegt… Vorig jaar bij de Niagara Falls is het me wel gelukt. Nu zit ie op de grond, achter in de tuin, tussen opkomende planten en was ik hem net te snel af 🙂 De volgende keer moet een wat mooiere achtergrond uitzoeken. Dit ding is echt eigenwijs…

Een van mijn favoriete vogels: de blue jay. Mooi ding he...

Een van mijn favoriete vogels: de Blue Jay. Mooi ding he…

En nog een blue jay

En nog een Blue Jay

Een andere favoriete vogel van mij is de Blue Jay (blauwe gaai). Zit deze dagen ook heel vaak in de tuin. Echt een prachtig ding. Iets groter dan de Red Cardinal, ongeveer net zo groot als een vlaamse gaai. Het geluid van de Blue Jay lijkt ook wel wat op de vlaamse gaai. Mooi, heel mooi ding.

De boomkruiper (white breasted nuthatch)

De boomkruiper (white breasted nuthatch)

De boomkruiper zien we ook vrij veel, maar is ook heel erg snel. Voordat je je camera hebt aangezet, hebt ingezoomd en scherpgesteld zit ie al vaak weer achter de boom. Maar in dit geval was Michiel snel genoeg 🙂

En de 'Pileated Woodpecker' (oftewel de gekuifde specht). Het is een enorm ding van wel 42 centimeter!

Zaterdag; een ‘Pileated Woodpecker’ (oftewel de gekuifde specht). Het is een enorm ding van wel 42 centimeter!

Dag later. Grote rood gekuifde specht op een boom in de achtertuin

Een paar dagen later. Grote rood gekuifde specht op een boom in de achtertuin

Afgelopen zaterdag zagen we ineens een joekel van een vogel. Ik was aan het koken, maar als Michiel zegt dat er een rare vogel in de tuin zit – ja, dan laat ik alles uit mijn handen vallen en kom ik eraan (met verrekijker en camera). Dit was een vogel zo groot als een aalscholver, maar deed alsof ie een specht was. Uiteindelijk bleek het ook een specht, maar wel een hele grote. Met rode kuif was ie zo geidentificeerd (dankzij mijn vogelboek): een Pileated Woodpecker (oftewel, gekuifde specht). Een paar dagen later was ie er weer – en hadden we een beter fotomoment.

De Savannah Sparrow op het hek

De White Throated Sparrow op het hek

Nog een vogeltje… een White Throated Sparrow. Een zeer veelvuldig voorkomende mus, met een mooie, gele vlek voor het oog. Mooi ding.

Een merel-achtige bovenin een boom

Een merel-achtige bovenin een boom. En ik heb geen idee wat voor vogel dit is. Te ‘gewoontjes’…

En dan nog deze. Geen idee hoe deze vogel heet. Hij heeft te weinig kenmerken die me helpen om ‘m te identificeren…

Andere beestjes

En ook zijn de andere beestjes weer volop aanwezig. Vorige week hadden we al hertjes in de achtertuin (leuk!!) en ook zijn de eekhoorntjes en chipmunks weer erg druk:

De chipmunks zijn er ook weer (nomnom... eikeltjes...)

De chipmunks zijn er ook weer (nomnom… eikeltjes…)

En de eekhoorns zitten ook achter elkaar aan (of op elkaar. Ook goed)

En de eekhoorns zitten ook achter elkaar aan (of op elkaar. Ook goed)

Van die laatste setting heb ik ook een filmpje. Mijn aandacht werd getrokken door een eekhoorn die helemaal ‘gek in de kop was’ en de boom in en weer uit rende, op en neer sprong, en in de lucht cirkelde. Al snel had ik het in de gaten: de lente zit in de lucht! Filmpje hieronder (even doorklikken naar de website mocht je dit verslag lezen in een email):

Volgende week nog een beer in de tuin, en ik ben helemaal gelukkig!

 

7 gedachtes over “Vogels en andere natuur!

  1. Aanvulling: wat ik niet zag op het moment van fotograferen en blog schrijven, is dat de twee Pileated Woodpeckers op de foto’s niet dezelfde vogel zijn. De bovenste, op de ‘fire pit’ is een vrouwtje (die mist een rode streep op de ‘neus’); de onderste, op de boom, is een mannetje (die heeft een extra rode streep op de neus en op de wang). We hebben dus een setje in de tuin 🙂 Gezellig!

    • Waarschijnlijk had ie net z’n veertjes opgeschud, en ziet ie er daarom wat ‘puffy’ uit. Ze hebben een beetje het postuur van een merel, alleen met een ander kleurtje.

  2. Pingback: Tijd voor vogelfoto’s! | Johanna goes USA!

  3. Pingback: Vlinders | Johanna goes USA!

  4. Pingback: Vogelfoto’s! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s