Nieuwe vogels!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik vogelfoto’s heb laten zien. Maar ik heb weer wat nieuws! Zowel hele mooie foto’s van vogels die ik eerder heb gezien, en ook – en daar word ik zelf heel blij van – een foto van een vogel die ik nog nooit eerder zag in State College! Eerst de nieuwe exemplaren!

Nog niet eerder gezien…

Een vogel die ik wel eens eerder heb gezien maar nog nooit goed op de foto heb gehad is deze: de ‘Tufted Titmouse’ (een soort kuifmees). Die vogels komen vaak in paren of kleine groepjes, zijn razendsnel en blijven niet goed stilzitten. Laatst had ik een nog steeds niet ideale situatie maar ik heb ‘m tenminste op beeld (en iets is beter dan niets). En zo kan ik ‘m tenminste identificeren.

DSCN5277[1]

De Tufted Titmouse

En dan deze. Dit is een hele bijzondere vogel: de Cedar Waxwing. Een kuif, een soort mascarastreep met witte randjes rond de ogen, een bruin-grijze rug en borst, een gele buik, en aan het einde van de grijze vleugels een een rode rand met zwarte accenten. Toen ik in Austin, Texas woonde, heb ik een paar keer een hele zwerm van honderden van deze Cedar Waxwings tegelijk gezien – die kwamen allemaal tegelijkertijd besjes eten van de bomen die naast mijn huis stonden. Daar heb ik overigens ook hele mooie foto’s van gemaakt destijds (waarschijnlijk mijn mooiste vogelfoto ooit).

En laatst zag ik precies die vogel laatst buiten zitten, hij zag in een spar te ‘eten’ van een homp sneeuw, naast twee Red Robins. Het was zo’n moment dat ik mijn camera al klaar had liggen (dat gebeurt vaker).. En nee, de foto is niet helemaal scherp, en ja, ik had liever dat de twee Red Robins die ook op de foto staan wat anders zouden zitten, maar de Cedar Waxwing is wel goed te zien. Klik-klik – en toen was de vogel weer gevlogen (en ik heb ‘m niet meer teruggezien). Gelukkig hebben we de beelden nog… Mooi ding he? Ik word daar toch echt blij van!

Cedar Waxwing

Cedar Waxwing

Wel eerder gezien

Uiteraard weer een specht. Dit keer wel heel erg goed gelukt. De Downey specht. Klein maar fijn, een erg drukke vogel die vooral voor heel wat bewogen foto’s zorgt omdat ie z’n kop nogal heen en weer hamert:

De Downey specht

De Downey specht

Nog een keer van wat dichterbij... de Downey specht

Nog een keer van wat dichterbij… de Downey specht

Dan nog een mooie geposeerde foto van de Red Robin (is wat beter dan de ‘kontenfoto’ dan die met de Cedar Waxwing hierboven), in de sneeuw:

De Red Robin

De Red Robin

Dan nog een roofvogel. Weer zo’n actie waarbij ik de vogel letterlijk twee seconden in de achtertuin had. Relatief ver weg, dat ook nog eens. Dat gaat dan zo: ‘KLIK’, de vogel is inmiddels gevlogen, ik zie dat mijn compositie en licht en focus etc. allemaal niet optimaal zijn, er zitten allemaal takjes in de weg (ik had geen tijd om te snoeien of ergens anders te gaan staan), maar de vogel is wel vastgelegd. Het is dezelfde soort roofvogel die wij eerder in de achtertuin hadden. En in dit geval is het heel duidelijk dat het een Red-tailed Hawk is – de rode staart is heel goed te zien:

Red-tailed Hawk

Red-tailed Hawk

En om het overzicht af te sluiten (en om jullie toch te laten zien dat ik wel scherpe vogelfoto’s kan maken): een  beeld van de Northern Cardinal. Mooi rood!

'Zie mij eens mooi rood zijn' - de Northern Cardinal

‘Zie mij eens mooi rood zijn’ – de Northern Cardinal

 

9 gedachtes over “Nieuwe vogels!

 1. schitterend vogelplaatjes, best wel kleurige vogels bij jullie. en dan opeens een nieuw soort, leuk.
  bij ons op het weiland de eerste kievit weer gezien, kom maar op lente!! groetjes van deze kant.

  • Kievitten heb ik hier nog nooit gezien, volgens mij komen die in Amerika niet voor… De lente doet hier wel goed zijn best vandaag… het zou 20 graden moeten worden vanmiddag. Heerlijk – buiten zitten!

  • Deze keer had ik ook vooral mazzel met de foto. Spechten willen nog wel eens heel erg bewegen. Sowieso met het pikken in het hout, maar ze springen ook continue heen en weer over de boom. En beweeglijke vogels zijn moeilijk op beeld vast te leggen, vooral van veraf…

  • Haha leuk gevonden Roelant!! Ik had ‘m nog niet gezien, is wel een erg leuk idee 🙂 Wat betreft je vraag: ja, al deze vogels heb ik in onze achtertuin gefotografeerd 🙂 Maar goed, jullie krijgen daar in Giethoorn ook een hoop vogels! Jullie staan ver voor met de watervogels… die heb ik hier amper gezien!

 2. mooi toch he die vogels. Hier zie je per provincie net weer andere.
  Gisteren zegt een van onze dochters: Kijk eens wat een mooie vogel!! Zwart en wit!
  Het was een ekster en die zie je nit echt vaak hier. Soms mooie lichtgroenig/geel. Zo mooi altijd! Mooie foto’s’.
  Groet uit het “noorden”
  Wilma

  • “Hier zie je per provincie net weer andere” – dat vind ik nou net zo mooi aan Noord-Amerika. Je komt nog eens ergens omdat alles zo ver uit elkaar is. En dan verandert de vogelpopulatie met je mee. En zo’n ekster… ja, mooi he, zo’n magpie! De blue jay en de stellar jay (familie van de gaaien en de eksters) vind ik ook zo mooi. Nu nog de green jay nog zien!

 3. Pingback: De vogelfoto-oogst van de afgelopen maanden – deel 2 | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s