Een pakket!!

Een week geleden hadden wij een idee. Gegeven dat wij de kerstdagen doorbrengen in Minnesota – Peter had ons uitgenodigd om kerst te vieren bij zijn familie bij Lake Minnetonka – leek het ons leuk om wat ‘Nederlands’ mee te nemen. We zullen daar in Minnesota in een typisch Amerikaanse kerstsituatie komen. We zijn al gewaarschuwd: we zullen waarschijnlijk ook een eigen ‘stocking’ aan de schoorsteen hebben hangen, en we krijgen waarschijnlijk ook een cadeau. Hoeft niet, maar weerstand bieden heeft geen zin in deze. Dus…

Wij moeten ook wat meenemen

Daar moet natuurlijk wat tegenover staan. We hadden al bedacht om een flesje wijn mee te nemen, ik zou nog een sjaal gaan maken voor Peter’s moeder… maar ja, er zijn ook kinderen, en het is een grote familie. Een weekje geleden hadden we het met Peter over de gebruiken die wij met Sinterklaas hebben – en hoe die in het Amerikaanse kerstfeest verweven zijn. Het idee van “Iedereen krijgt een grote letter (de eerste letter van je naam) in chocola” sprak zo aan dat we dachten, “goh, zou het niet leuk zijn om een stapel chocoladeletters mee te nemen, met pepernoten en chocoladegeld?”. En zo was het idee geboren.

Een pakket kwam onze kant op

De volgende dag, twee dagen NA Sinterklaas, ging mijn moeder in Nederland op mijn verzoek nog naar de supermarkt om te kijken wat er nog te krijgen was… en heeft vervolgens alles opgekocht 🙂 . Samen met wat drop voor mij, wat extra ontbijtkoek (voor extra zuurvlees – dat was een groot succes!), en een fles curry (want niet te vinden hier, en als er toch een pakket deze kant op komt…) kwam er een Hele Grote Stapel chocoladeletters, met chocoladegeld (euromunten!) en pepernoten onze kant op.

De Grote Doos uit Nederland!

De Grote Doos uit Nederland!

En dat is spannend, want dat is nog niet eerder gebeurd (Michiel’s bedrijfspakketjes daargelaten). Mijn moeder had de douaneformulieren ingevuld, een track-en-trace erbij geregeld, en zo konden ma en ik allebei het pakket volgen. Binnen een week is ie bezorgd. Afgelopen zondag (ja echt, zondag) kwam de pakketpostbode het doosje brengen.

En dat zat er allemaal in de doos!!

En dat zat er allemaal in de doos!!

Wat ontzettend leuk. Sinterklaas is geweest! En zo kunnen we goed voorbereid naar Minnesota.

Ma, heel erg bedankt, dankzij jou gaan we wat Sinterklaas meenemen naar het Santa-feest!

12 gedachtes over “Een pakket!!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s