Foto’s en filmpjes uit de achtertuin

Nu de blaadjes van de bomen zijn, en het weer bij vlagen warm (maandag was het twintig graden…) zijn de vogeltjes actief, en te zien. Het is dus weer tijd voor vogelfoto’s. Daarnaast hadden we laatst weer herten in de achtertuin. Vind ik altijd leuk. In deze weken zijn de eekhoorns ook ontzettend druk… Hierbij dus wat filmpjes en foto’s!

Afdeling vogels

We zien de Pileated Woodpeckers regelmatig in de tuin. Zowel het mannetje als het vrouwtje zien we regelmatig in een boom in de tuin boomschors pikken. Laatst heb ik daar zelfs een filmpje van gemaakt. In het filmpje is het mannetje bezig, net een echte timmerman kijkt ie heel goed links en rechts waar hij wat boomschors moet wegbikken. Let wel, dit is een grote vogel – bijna 50 centimeter groot. Hij maakt dus ook een hoop lawaai, en is daarmee goed te vinden.

Meneer Pileated Woodpecker

Meneer Pileated Woodpecker

Mevrouw Pileated Woodpecker

Mevrouw Pileated Woodpecker

Daarnaast eindelijk een goede foto van het vrouwtje van de Northern Cardinal, die normaal gesproken op haar nest zit en wat schuchter is. Zij is lang niet zo rood en opvallend als meneer Northern Cardinal:

Mevrouw Northern Cardinal

Mevrouw Northern Cardinal

En nog een keertje de Northern cardinal... Mooi ding he...

Meneer Northern Cardinal

En weer een mooi foto van onze blauwe vogels, de Blue Jay.

Blue Jay

Blue Jay

Afdeling knaagdieren

Wie wist eekhoorns nesten maken boven in een boom? Hierbij bewijs!

Eekhoorntje (nomnomnom)

Mevrouw eekhoorn (nomnomnom)

Afdeling hoefdieren

Twee weken geleden hadden we ook weer hertjes in de tuin lopen. Drie stuks ‘white tailed deer’ liepen rond onze fire pit in de achtertuin. Geen foto (want te donker), wel een filmpje.

Groeten uit de natuur!

6 gedachtes over “Foto’s en filmpjes uit de achtertuin

 1. Wauw wat mooi zeg! Ik heb echt genoten van je blog! Die eerste foto van Woodpecker is zo mooi gemaakt! En die blauwe is ook heel bijzonder. De filmpjes geven en heel goed beeld, alsof ik er zelf bij ben. Je zult toch maar al deze dieren kunnen spotten in je achtertuin! Dat laatste filmpje met de eekhoorn is wel knap geschoten trouwens. Van zover weg zoveel inzoomen en nog scherp ook. Hoelang moet je voor het raam wachten om er één te zien? Of zijn er heel veel?

  • Die hertjes hebben we nu drie keer in de tuin gezien – maar ik weet dat ze er vaker zijn geweest vanwege sporen in de tuin. Ze komen redelijk dichtbij, maar we zien het niet altijd.
   Nu de bladeren weg zijn, zien we deze speciale, enorme woodpeckers we een paar keer in de week – de allereerste keer was dat echt een dingetje en greep ik meteen mijn vogelboek erbij, maar inmiddels weet ik een beetje hoe ze zich gedragen en dat ze gewoon een nest hebben in een boom in de buurt. Maar toch, ze laten zich niet altijd fotograferen danwel filmen… ze bewegen een hoop en vliegen ook gewoon midden in de fotoreportage weg (terwijl je dan nog alleen maar onscherpe foto’s hebt of met een slechte compositie…).
   Wij hebben zoveel eekhoorns dat je elk moment dat je naar buiten kijkt er wel een paar bezig ziet op het gras of hoger in de bomen. Ze doen ook niet aan winterslaap of zo, dus dit gaat ook nog wel eventjes door. Als je vogelvoer ophangt, zitten ze daar ook bij (en eten ze t binnen een dag leeg). Er is dus altijd wel wat te zien in onze achtertuin.
   Ik wacht eigenlijk nog op een zwarte beer, met foto en filmpje uiteraard (“proof or it didn’t happen”). Dat kan gewoon gebeuren, want die loopt ook gewoon rond hier. En een groepje wilde kalkoenen, zou ook leuk zijn – die liepen een paar weken geleden in de wijk een paar straten verderop, hoorde ik. En in de vogelafdeling wil ik nog die kolibrie graag zien 😉

   • Wat bijzonder! Een zwarte beer lijkt me wel spectaculair 😀 Wel vanaf veilig binnen natuurlijk 🙂 Echt wilde kalkoenen ook door straat, dat zal er best hilarisch uitzien denk ik. Ja die kolibrie, dat is dus de enige die ik wel op de foto heb haha

 2. Pingback: Winterplaatjes in Black Moshannon State Park | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s