Tijd voor vogelfoto’s!

Ik vind het tijd voor een blogpost met de vogelfoto’s van de afgelopen tijd. Want we hebben weer een paar nieuwe vogels ‘geoogst’ en op de gevoelige plaat vastgelegd, de laatste tijd. Ik heb ze – met behulp van mijn vogelboek – allemaal kunnen identificeren.

Eerst: spechten

Wij hebben hier een hoop spechten. We hadden een tijdje geleden de ‘Pileated Woodpecker‘ in de tuin, dat is een kanjer van bijna 45 centimeter. Hieronder hebben we wat kleinere spechten. De eerste, volgens mij een Downy Woodpecker, is maar 17 centimeter groot, maar maakt net zo goed een hoop lawaai. En deze is nogal rap en wil heel, heel slecht stilzitten. Vandaar ook de niet helemaal scherpe foto…

Een Downy Woodpecker

Een Downy Woodpecker

Een hele speciale is de Red-bellied woodpecker (hoewel ie eigenlijk meer een rood hoofd heeft dan een rode borst, maar er zijn al heel veel spechten met een rood hoofd). Deze vogel is wat groter, 25 centimeter. Onderstaand exemplaar is een mannetje.

Een Red-bellied woodpecker. Mooi beest he

Een Red-Bellied Woodpecker. Mooi beest he

En dan nog een vogel die we maar een keertje hebben gezien (maar wel langdurig) – en eigenlijk was dit al eind mei (de foto’s zijn van 25 en 30 mei).. Dit is ook een specht, hoewel hij niet de naam ‘woodpecker’ draagt. Dit is de Northern Flicker. Een vrij grote, naar onder gebogen snavel. Dit is een mannetje (want zwarte streep op de wang) en het is er eentje van de ‘Yellow-Shafted’ ondersoort (want gele onderkant van de staartveren). Heel mooi, totaal niet bang beest – wij stonden buiten toen we deze foto namen. Hij is zo’n 32 centimeter groot, een hele beste vogel, dus:

Een Northern flicker. Een zwarte 'bes', een rood stukje op de achterkant van de kop. Net zo groot als een forse merel

Een Northern Flicker… ook een specht!

De Northern Flicker is een specht. Gedraagt zich hier ook als een specht

De Northern Flicker is echt een specht. Gedraagt zich hier ook als een specht.

Roofvogel!

Dit keer zat de roofvogel niet in de achtertuin (zoals eerder met de gigantische red-tailed hawk), maar zagen we ‘m onderweg, toen Afra en Karina op bezoek waren. Dit was een opzoekertje. Het blijkt de Turkey Vulture (‘kalkoengier’) te zijn. De eerste foto is een jonkie, de onderste foto is een volwassen Turkey Vulture inclusief rood hoofd (en maar liefst 65-70 centimeter groot! En een spanwijdte van ruim 1.80 meter!). Ze waren toen met z’n zessen, bezig met het opvreten van een stinkdier. Je kunt de ribben zien zitten…

Een Turkey vulture ('kalkoengier'), een jonkie - nog met een zwart hoofd

Een Turkey Vulture (‘kalkoengier’), een jonkie – nog met een zwart hoofd

De volwassen Turkey vulture, bezig met een dood stinkdier

De volwassen Turkey Vulture, bezig met een dood stinkdier. Lelijk ding…

Tuinvogeltjes

En dan hebben we hieronder de Dark-eyed Junco. Klein maar fijn, komt in groepjes. Ongeveer zo groot als een mus. Zelfde snavelvorm ook.

Een Dark-eyed junco. Zien we vaak, maar is moeilijk te fotograferen. Net zo groot als een meesje.

Een Dark-Eyed Junco. Zien we vaak, maar is moeilijk te fotograferen.

En dan nog mijn favoriet. Ik heb ‘m al vaker laten zien: de Northern Cardinal (maar toen had ik niet zo’n goede foto…). Er zit in de buurt een nestje, want ik zie zowel mannetje (deze dus) en vrouwtje (die is rood-grijs-groen) allebei rondvliegen. Bij deze vogels geldt wel: geduld is een schone zaak, want deze vogels zitten ook niet graag stil.

En mijn favoriet: de Northern cardinal...

En mijn favoriet: de Northern cardinal…

Northern Cardinal: "ik zie je wel hoor!"

Northern Cardinal: “ik zie je wel hoor!”

En nog een keertje de Northern cardinal... Mooi ding he...

En nog een keertje de Northern cardinal… Mooi ding he…

De foto credits gaan overigens ook deels naar Michiel. Die fotografeert nog wel eens een Nieuwe Vogel voor me die hij dan overdag heeft gezien. Leuk cadeautje: ik kom dan thuis, ik zie de camera liggen, en ga dan meteen kijken wat de nieuwe oogst is op beestengebied 🙂 Leuk!

7 gedachtes over “Tijd voor vogelfoto’s!

 1. Mooie foto’s en eigenlijk gewoon superleuk dat je zoveel over vogels weet! 😀 Ik houd ook erg van vogels, maar weet er niks over. Behalve over de kolibrie dan, mijn favoriet. Ga echt uit mijn dak als ik er eentje zie haha. Ik vind de rode Northern Cardinal ook erg bijzonder trouwens.

  • Ik ben stiekem ook gewoon een amateur-vogelaar. Dat was ik in Nederland ook, daar had ik een lijst van welke verschillende vogels ik allemaal in onze achtertuin had gezien (toch 30+ voor een normale woonwijk en een kleine achtertuin bij een hoekwoning). Hier in Amerika moest ik wat betreft vogelkennis weer opnieuw beginnen – zo hebben we hier alleen vogels als mussen, kraaien en duiven die ook in Nederland voorkomen, de rest was allemaal nieuw voor me.
   Kolibries hebben we ook hier – dat had ik niet verwacht, eerlijk gezegd. Ik heb ze een paar keer gezien, maar die kleine flitsen zijn zoooo lastig om te fotograferen… Ik daag je uit! 😉

   • Hahaha ja dat is zeker een mooie uitdaging! Ik heb er inmiddels wel al een aantal heel mooie foto’s van gemaakt, maar echt het is bijna onmogelijk ze er écht mooi op te krijgen met die snelheid haha 😀

 2. Pingback: Vogelfoto’s! | Johanna goes USA!

 3. Pingback: Een uitje naar de kust: Vogelreportage (2 van 2) | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s