Deze week: ISBM Practitioner Conferentie

Een belangrijk onderzoeksinstituut dat gelieerd is aan Penn State in het algemeen, en aan ons marketingdepartement in het bijzonder, is het ISBM. Het ‘Institute for the Study of Business Markets’ biedt een platform voor onderzoek naar business-to-business marketing, voor zowel academici alsook bedrijven. Het idee is: theorie en praktijk.

Jaarlijkse conferentie

Het ISBM heeft een aantal bedrijven als lid, dat zijn er zo’n 60-70. Elk jaar wordt er een ledenconferentie georganiseerd voor die bedrijven in State College (en een half jaar later nog ergens in het zuiden). Er komen typisch een paar ‘keynote’ academische sprekers, en een aantal sprekers van bedrijven of consultancy organisaties, die allemaal iets roepen wat met het thema van die conferentie te maken heeft.

Dit jaar was het thema ‘Innovatie’ en was dat vooral voor mij heel relevant. En dan gaat het niet eens zozeer over de sprekers (hoewel, het in levende lijve zien van George Day en ook Mohan Sawhney – echte goeroes in de marketing – was toch indrukwekkend), de waarde voor mij zit vooral in het netwerken. En dus was ik maandag eind van de middag tot half tien bij de openingsreceptie, en was ik dinsdag en woensdag voor het grootste deel van de dag in de Penn State te vinden, het conferentiehotel op de campus.

Paneldiscussie met rechts Mohan Sawhney van Kellogg (Northwestern University)

Paneldiscussie met rechts Mohan Sawhney van Kellogg (Northwestern University)

Ideeën

Voor mij is het grote, grote voordeel van die conferentie dus het netwerken. Ik hou van netwerken. Ik klets makkelijk, ik heb wat te vertellen (zeker als het gaat om innovatie gaat), en ik ben geinteresseerd in wat anderen (vooral ‘uit het veld’) denken, en vooral – waar ze mee zitten. Dat zijn ideeën, en daar krijg ik energie van. En ik haal er relevante onderzoeksvragen uit. Het mooiste is als zulke interacties tot samenwerkingen leiden, en dan denk ik vooral aan onderzoeksprojecten, en uiteindelijk wetenschappelijke artikelen.

De afgelopen drie dagen waren voor mij intensief, maar wel boeiend. De zaadjes zijn geplant voor onderzoeksprojecten in samenwerking met ISBM-leden. Nu de boel bijhouden en laten ‘groeien’. En wie weet wordt het nog wat!

Links Gary Lilien en rechts George Day (Wharton, University of Pennsylvania)

Links Gary Lilien en rechts George Day (Wharton, University of Pennsylvania)

2 gedachtes over “Deze week: ISBM Practitioner Conferentie

  1. Leuk! Ik vind congressen ook vaak wel leuk, al ben ik nog niet zo goed in netwerken. Misschien komt dat ook omdat het onderwerp niet mijn echte passie was. De thema´s waar ik nu onderzoek naar doe liggen me veel meer en kan ik uren over praten. Dus eigenlijk heb ik best wel zin om weer eens een congress te gaan bezoeken en nu wel lekker te gaan netwerken!

    • Nu was dit vooral een conferentie met mensen uit de praktijk. Academische conferenties zijn voor mij een stuk nuttiger… maar bij beide kan ik me wel vermaken, in de regel. Gezelligheid, inhoudelijke gesprekken – heerlijk! Dat je uuuuren kan praten over je onderzoek snap ik. Er zitten ook heeeeel veeeeel uuuuren aan werk in!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s