Drop in Amerika

Ik eet best graag drop. Als echte Nederlander moet ik ook in Amerika mijn dropvoorraad op peil houden. Hoe doe ik dat? Door o.a. zelf aardig wat drop mee te nemen uit Nederland na vakantie en door bezoekers vooral drop mee te laten nemen als ze deze kant op komen. Tot nu toe gaat het zo best goed!

Dropverkooppunten in Amerika

Maar, er is ook drop te koop in Amerika, zo leer ik onderhand. Je moet nog steeds wel goed zoeken… maar het is er wel. Een overzichtje:

 • Bij Van der Veen’s Dutch Store in Grand Rapids, Michigan, hebben ze echte Nederlandse drop, wel een stelling vol, en veelal in kilozakken. Zowel zelf te kopen in hun winkel (leuk joh!) als online te bestellen.
 • Op de farmer’s market in Bird in Hand in Amish country staat een snoepverkoper die drop verkoopt. Daar kwamen mijn ouders achter toen ze daar een tijdje geleden waren (en zoute dropjes meenamen!). Dat is dus aardig wat dichterbij dan de Van der Veen’s Dutch Store, maar is nog steeds dik twee uur rijden.
 • In Lincoln, Nebraska, zit een winkel genaamd Licorice International, die drop uit de hele wereld heeft, en niet zo’n klein beetje ook… Naast Nederlandse en Duitse drop (dat laatste is ook goed) hebben zij ook bijvoorbeeld drop uit Australie. Dat is een beetje anders. Uiteraard hebben zij ook een webwinkel. Nu heeft Lincoln, Nebraska, ook een universiteit, en ik ken daar een paar mensen… het zou zomaar eens kunnen dat ik daar een keertje langs ga!
 • Bij de World Market (dat is een winkelketen) hebben ze ook drop, de echte, bijvoorbeeld die van Venco en van Katja hebben ze in het (wat beperkte) assortiment. De dichtstbijzijnde locatie van deze winkelketen zit rond Washington DC, dus op een uur of drie rijden. Gelukkig hebben ook zij een webwinkel.

Ze noemen het wel zo… maar het is geen drop!

Wat geen drop is, maar wel als drop (‘licorice’) wordt aangeboden, is de licorice bij de Wegmans. Daar hebben ze bijvoorbeeld Engelse drop (jakkes, is niet echt drop, vind ik), en (nog erger!) Twizzlers. Dat noemen ze hier ‘red licorice’ maar is in feite een soort winegum achtig product, gemengd met plastic (zo lijkt het tenminste). Dat mag geen drop heten, vind ik. Maar dat is wel waar Amerikanen aan denken als je zegt dat je ‘licorice’ lekker vindt. Bij ons in de Wegmans heb ik ook ooit eens Australische drop gehad – dat was het ook net niet, dat is echt niet het goede spul… Nee, de dag dat de Oldtimers, de honingdropjes, de kokindjes en de Harlekijntjes bij ons in de Wegmans staan moet nog komen…

Al noemen ze dit hier 'licorice', het is GEEN drop!

Al noemen ze dit hier ‘licorice’, het is GEEN drop!

Voorlopig stop ik nog wel even mijn halve koffer vol met drop (en de andere helft met kaas…) als ik weer uit Nederland kom – maar als ik in nood zit, kan ik nog altijd online bestellen!

Dankzij het bezoek van pa en ma heb ik weer een voorraadje (NB: dit is maar een deel van de voorraad hoor!)

Dankzij het bezoek van pa en ma heb ik weer een voorraadje (NB: dit is maar een deel van de voorraad hoor!)

7 gedachtes over “Drop in Amerika

  • Wist jij dat het merk Katja half-Nederlands half-Duits is? Dus kokindjes komen half uit Duitsland (productie gebeurt voor dat merk geloof ik in Duitsland, hoewel de marketing uit Nederland komt)?
   Drop van Haribo – Duits!! – is mij ook veel te zoet en niet echt, maar er is volgens mij in Duitsland meer goede drop te vinden dan in Amerika hoor!

   • Haribo enzo kun je toch ook geen drop noemen, dat is meer wingum-achtig. Ik ben fan van Klene en die dropjes die jij altijd met sinterklaas kreeg in die doosjes (ben de naam ff kwijt).

 1. Ben Hollandsen woon in Canada, maar koop zelden drop. Geef niets om zoetigheid(ijs, drop snoepjes).
  Heel soms rijg je eens wat, maar dan zorgen er wel wat kids voordat het op komt.
  Maar Goudse kaas kun je best goedkoop in the States kopen. Vrienden halen het altijd daar op. Even hen en weer op een dagje.
  Hier is het akelig duur de Goudse, een wiel(4 kg?) over de honderd dollar. Dan maar geen kaas van Holland, al blijft dat het lekkerst. Manlief komt bij H.utterite colonies en soms krijgt hij het daar. Heerlijk!!
  Groet, Wilma

 2. Een grappig toeval; gisteravond keek ik 3 op reis en kwam de Van der Veen winkel aan bod! Floortje ging trouwens ook langs bij het Heidelberg project in Detroit, alweer iets wat ik herkende uit jouw blogs 🙂

  • Haha wat leuk 🙂 Ben ik benieuwd – wie was er eerder? Ik zag trouwens in mijn site analytics dat die avond meerdere mensen op Van der Veen zochten – en zo op mijn site uitkwamen. Bedankt Floortje Dessing! 🙂

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s