‘Heart and Brain’: Supermoon

Ja, wij hadden ook een supermaan. De maan ziet er vanuit Amerika net zo uit als vanuit Nederland. Hij staat net zo dichtbij. Wij hadden de afgelopen tijd vrij heldere nachten (ook koude nachten overigens… nachtvorst!), en dus konden wij de maan goed zien. En omdat de blaadjes inmiddels grotendeels van de bomen zijn, scheen de maan door de bomen (en verder dan dit ga ik dit seizoen niet qua Sinterklaas).

Heart and Brain

Ik zag de afgelopen dagen heel veel foto’s van die supermoon, zowel vanuit Amerika als Nederland. De mooiste zag ik echter langskomen van Nick Seluk, de maker van de strips ‘Heart and Brain’ en ‘The Awkward Yeti’. Deze strips ken ik van internet (net als The Oatmeal – net zo goed briljant, en ook al vaker op mijn blog voorbij gekomen). Gegeven alle angst en racisme die de afgelopen verkiezingen hier in Amerika nu al hebben opgeleverd, was deze strip me uit het hart gegrepen…

De Supermoon met Heart and Brain (door Nick Seluk)

De Supermoon met Heart and Brain (door Nick Seluk)

En ja, zo zag de Supermoon er inderdaad uit vanuit Amerika!

Heart and Brain gaat over de tensie tussen gevoel en ratio, en doet dat op een hele leuke manier, soms teruggrijpend op psychologie (en heel soms consumentenpsychologie, zelfs!). Na een tijdje heeft het aantal karakters zich uitgebreid en zitten er meer organen in de strip, denk aan Bowels (de dikke darm, die is altijd geirriteerd), Stomach (maag, heeft altijd zin in eten, en de reden waarom Bowels chagrijnig wordt), Gallbladder (galblaas, een schattig groen ding met een grammatica probleem die constant steentjes maakt: “I maked these”, terwijl dat helemaal niet de bedoeling is), Lungs (de longen, die zich vooral bij sport gevangen voelen in de ribbenkast), en ga zo maar door… Bijzonder grappig. Niet in het minst omdat de biologie (en dus de psychologie) achter de strips klopt en er vaak heel erg grappig in verwerkt wordt. En de strip is schitterend getekend. Smile on my face.

Boeken!

Niet alleen volg ik deze strip online, ik heb laatst ook deze twee strips in boekvorm gekocht. Wat een heel erg leuk cadeau voor mezelf 🙂 Een van mijn favoriete karakters – gallbladder – staat er gelukkig ook in. Ik word hier gewoon vrolijk van. En dat mag ook wel, in deze tijd!

De twee stripboeken. Cadeautjes voor mezelf!

De twee stripboeken. Cadeautjes voor mezelf!

Lungs, uit Heart and Brain (getekend door Nick Seluk)

Lungs, uit Heart and Brain (getekend door Nick Seluk)

Mijn favoriete karakter 'Gallbladder' (getekend door Nick Seluk)

Mijn favoriete karakter ‘Gallbladder’ (getekend door Nick Seluk)

Voor wie meer strips van Heart and Brain wil lezen, kan hier terecht.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s