Spam: credit card aanbiedingen

In Nederland kregen we over het algemeen zelden meer post. Heel veel rekeningen kwamen digitaal en werden automatisch betaald. We kregen geen bankafschriften, geen verzekeringsmeldingen of zo… en ja, wat houd je dan over? Hier in Amerika heb ik inmiddels ook geen papieren bankafschriften meer, en veel rekeningen komen digitaal. Maar haast elke dag hebben we haast nog post…

Wilt u een credit card? Of twintig misschien?

Zeker drie keer in de week krijg ik sinds een paar weken Heel Veel Credit Card Aanbiedingen. Dat komt omdat mijn credit history inmiddels dusdanig is dat ik een voldoende hoge credit score heb opgebouwd. Dat klinkt aardig, maar het zijn gevaarlijke dingen. Veel van die credit cards kosten jaarlijks niets maar je betaalt tussen de 16 en 30 procent rente… (30 procent!!). En als je te laat betaalt kost het je ook geld… en veel ook.

De oogst van drie weken credit card aanbiedingen verzamelen

De oogst van drie weken credit card aanbiedingen verzamelen

Naar mijn eigen bank

Nu wil ik helemaal geen nieuwe credit cards, en zeker niet bij andere financiele instellingen. Ik heb een secured credit card bij mijn eigen bank. Dat is een credit card waar ik zelf eerst een ‘borg’ op moest storten, en dat bedrag is precies zoveel ik kan uitgeven met mijn credit card. Kortom, ik geef geen geld uit dat ik niet heb. Deze credit card kost echter wel geld (3 dollar per maand) en eigenlijk is dat zonde.

Dus belde ik laatst naar mijn eigen bank. “Joh, ik krijg de laatste tijd zoveel credit card aanbiedingen, mijn credit score is vast goed genoeg inmiddels. Kan ik niet bij jullie een normale credit card krijgen?” En hoppa, een aanvraag is zo gedaan. Een week later kreeg ik een brief met de melding dat de aanvraag was afgekeurd. Ik had nog steeds last van het hoge aantal aanvragen voor een autolening dat de autodealer destijds de deur had uitgedaan (en bedankt). Duurt nog even voordat die van mijn credit report af zijn…

En natuurlijk kreeg ik een week later alsnog een nieuwe aanbieding voor een credit card in de bus, van mijn bank! Ik was ‘pre-selected’ en was dus al door de selectie voor de credit card… Ik heb erachteraan gebeld. En nee, ik kon die credit card vast niet krijgen (nu nog niet tenminste), en het feit dat ik al was pre-selected maakte hier niets uit.

En dus gaat al die post in het vervolg meteen linea recta het oud papier in! Zonde van al die bomen… Voorlopig zit ik nog even vast aan de secured credit card.

3 gedachtes over “Spam: credit card aanbiedingen

    • Hi Pascale,
      Dank!! Oei, goed idee, van die shredder… Heb tot nu toe eigenlijk alles zonder er bij na te denken bij het oud papier gegooid… Zal ik niet meer doen! Identity theft… dat moet ik niet hebben!
      En dat opt-out – ook daar zal ik me inschrijven. Maar eerst even wachten tot ‘mijn bank’ me wel een normale credit card wil geven 😉

  1. Je uitschrijven doet niets af aan een nieuwe kaart aanvragen. Lees ook eens websites over kredietkaarten die de beste aanbiedingen hebben: gratis vluchten, poen terug enzovoorts. Als je genoeg spaargeld hebt dan kun je ook bij Chase een spaar/loonrekening openen en dan krijg je $300 cadeau na 6 maanden.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s