De vogelfoto-oogst van de afgelopen maanden – deel 2

In mijn vorige blogpost liet ik al een paar nieuwe vogelfoto’s zien – dat was een deel van de vogelfoto-oogst van de afgelopen maanden. Maar er waren nog meer vogels! Hierbij deel 2.

House Finch

Dit is een ‘gewone’ vink – het vrouwtje. De mannetjes zijn roze (en die heb ik in mijn eerste maand in State College, nog in het andere huis, gefotografeerd). Het vrouwtje was druk met nesten bouwen – het roze mannetje was natuurlijk nergens te bekennen… Het is wel een mooie foto geworden.

Een gewone House Finch in de boom voor ons huis - huisvink - maar wel een mooi plaatje

Een gewone House Finch in de boom voor ons huis – huisvink – maar wel een mooi plaatje

Gray Catbird

In een van de drie coniferen in onze achtertuin hebben twee paren vogels een nestje. Er hebben daar Northern Cardinals gebroed – maar dat nest is verstoord en waarschijnlijk grotendeels leeg gegeten door kraaien die daar dagenlang niet weg te slaan waren. Ook hebben daar een stel Gray Catbirds gebroed, en die hebben het super gedaan. Onze tuin zat op een gegeven moment vol met Gray Catbirds. Leuke vogels, ze klinken een beetje als een kat in het nauw – vandaar de naam. Iets kleiner dan een merel. Grijs met een zwarte streep en zwarte staartveren, en een oranje kont (dat laatste alleen bij volwassen vogels).

Gray Catbird - volwassen vogel

Gray Catbird – volwassen vogel

Scarlet Tanager

Deze is weer dankzij Michiel – ik heb de vogel zelf niet gezien (maar wel geidentificeerd). Op het eerste gezicht denk je “hee, een Northern Cardinal” als je zo’n rode vogel ziet, maar dat klopt in dit geval niet. Deze vogel heeft zwarte vleugels, heeft geen kuif, en is een klein beetje kleiner dan de Northern Cardinal. Dit is de Scarlet Tanager (er zijn heel veel meer tanagers in Amerika). Leuk detail: in de winter zijn ze geel met zwarte vleugels.

Een Scarlet Tanager!

Een Scarlet Tanager!

Dit is de Northern Cardinal – heel erg anders. Overigens, ook heb ik vrij veel jonge Cardinals in de tuin gezien, dus het gaat wel goed met ze, ondanks de kraaienaanval:

Northern Cardinal - omdat het kan

Northern Cardinal – omdat het kan

House Wren

Dit lijkt op een winterkoninkje – en het is ook een winterkoninkje. Identificatie was weer niet makkelijk: naast de House Wren bestaat er ook een Winter Wren, en nog een paar anderen. Een schattig klein vogeltje.

Een House Wren - winterkoninkje

Een House Wren – winterkoninkje

Grackle (met bonus muskusrat)

Deze zwart-bruine vogel glanst groen, paars en blauw – afhankelijk van het licht – en heeft een geel kraaloog. De vogel is ongeveer net zo groot als een merel, maar heeft een langere staart en is wat slanker. Ik ken ze vanuit Texas. Ze zijn vaak in groepjes en kunnen schreeuwen als een speenvarken (vandaar ook hun naam ‘graaaaaaackle’).

Bonusobservatie: een muskusrat (nou ja, de kont van een muskusrat). En geen zorgen, dit is niet bij ons in de achtertuin, maar bij het meertje bij Penn’s Cave.

Links een Grackle, rechts een muskusrat - bij Penns Cave

Links een Grackle, rechts een muskusrat – bij Penns Cave

En dan nog: de Tufted Titmouse

Wel al eerder gezien, maar nog niet eerder zo mooi gefotografeerd. De Tufted Titmouse ging er echt eens mooi voor zitten… Fijn!

Tufted Titmouse: "zie mij eens mooi zitten"

Tufted Titmouse: “zie mij eens mooi zitten”

2 gedachtes over “De vogelfoto-oogst van de afgelopen maanden – deel 2

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s