De vogelfoto-oogst van de afgelopen maanden – deel 1

Tijdens mijn blogpauze heb ik wel nieuwe vogels in onze achtertuin ontdekt – en gefotografeerd. Een deel van de eer gaat trouwens naar Michiel, die ook een paar vogels heeft gefotografeerd. Niet alle vogels zijn heel het jaar in deze omgeving, ik heb nog steeds het hele jaar kans om nieuwe vogels te ontdekken. Het zijn er dit keer wel veel – dus daarom splits ik het op in twee foto-blogs.

Eastern Phoebe

Dit is een vogel die in het vroege voorjaar in de tuin zat. Lastig te identificeren, want het is best een doorsnee vogel op het eerste oog. Net even wat groter dan een mus. Leuk wollig ding!

Een Eastern Phoebe

Een Eastern Phoebe

Great Chested Flycatcher 

Vogels die helemaal achterin de tuin zitten zijn vaak wat lastig te fotograferen, zeker als ze rondhupsen – of nog erger, wegvliegen. Bij deze vogel hadden we maar 1 kans, en helaas is het resultaat niet heel scherp, maar wel genoeg gedetailleerd om de vogel in kwestie te identificeren met behulp van mijn vogelboek dat altijd op onze tafel in de sunroom ligt. Dit is de Great Chested Flycatcher.

Great Crested Flycatcher. Niet heel scherp... maar wel mooi

Great Crested Flycatcher. Niet heel scherp… maar wel mooi

Mourning Dove

We hebben ook een tijdje een stelletje Mourning Doves (‘treurduiven’) in de tuin gehad. Ze zijn bruin en hebben een paar zwarte stippen op hun veren en daardoor redelijk makkelijk te herkennen (en het is immers een duif, en die kende ik al uit Nederland, natuurlijk). Net zo groot als een normale tortelduif zoals we ze in Nederland ook hebben.

In schutkleuren: Dove

In schutkleuren: de Mourning Dove

Magnolia Warbler

Twee keer gezien: de Magnolia Warbler, waarvan een keertje lang genoeg om een mooie scherpe foto te kunnen maken. Deze vogel heeft een duidelijke tekening, en dat is ook wel nodig, want er zijn heel, heel veel warblers in Amerika, en het identificeren vereist veel details. In dit geval was het duidelijk: de Magnolia Warbler. Mooi ding, doet wat betreft gedrag een beetje aan een pimpelmees denken, en is ook ongeveer zo groot.

Een nieuwsgierige Magnolia Warbler

Een nieuwsgierige Magnolia Warbler

Bonus: Red Bellied Woodpecker 

Deze specht hebben we al eens eerder gezien en ik heb ze ook al eens eerder op het blog gezet. Dit zijn nieuwe foto’s, en best goed gelukt al zeg ik het zelf. De Red Bellied Woodpeckers zitten regelmatig in de achtertuin – dit keer hebben we een vrouwtje en een mannetje (de laatste heeft een grotere rode vlek op z’n achterhoofd).

Red Bellied Woodpecker - vrouwtje

Red Bellied Woodpecker – vrouwtje

Red bellied woodpecker

Red Bellied Woodpecker – mannetje

We hebben ook – eindelijk! – kolibries in de tuin gehad. Het lijkt erop dat ze op hele warme dagen langskomen om vliegjes te eten rond de coniferen. Maar sohee wat zijn die beesten snel. Helaas nog geen toonbare foto’s (“die vlek, dat is een kolibrie” werkt niet echt). Hopelijk komt dat nog. Kijk even op het blog van besabine voor echte kolibrie foto’s (uit Colombia)!

De volgende keer meer vogelfoto’s!

3 gedachtes over “De vogelfoto-oogst van de afgelopen maanden – deel 1

  1. Oh bedankt voor de vermelding! Leuk ook dat jullie kolibries hebben gezien 😀 Echt heel lastig om die op de foto te krijgen ja… Je zou als het winter of herfst wordt een zoetwaterbakje kunnen ophangen. Alleen als ze het echt nodig hebben om bijgevoed te worden (want ze raken er aan verslaafd helaas). Dan komen ze en kun je mooie foto’s maken.

  2. Pingback: Vogelfoto’s! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s