Het Prince Memorial, en nog meer Minneapolis

Afgelopen december hebben we Minneapolis bekeken, en dit keer – in de zomer – deden we dat nog een keer. Een paar waren (half) op herhaling, de rest was nieuw.

Prince Memorial 

Op 21 april 2016 is Prince overleden. Prince komt uit Minneapolis, en woonde daar nog steeds (technisch gezien in een voorstad tussen Minnetonka en Minneapolis). Als onderdeel van de toeristische route deden we ook Paisley Park aan, het woonhuis en de studio van Prince. We konden niet naar binnen (logisch), maar ook aan de buitenkant was er genoeg te zien. We zagen allerlei kaartjes, foto’s, beertjes en nog veel meer hangen, uit de hele wereld.

Allemaal paars

Allemaal paars

Even verderop was er ook een grote muurschildering te zien. Paars, uiteraard.

Prince!

Prince!

De Mississippi

Vorige keer zagen we de Mississippi in de winter en van boven – dit keer waren we wat dichterbij vanaf Harriet Island (dat eigenlijk geen eiland is, en genoemd naar Harriet Bischop, een van de pioniersleraressen van de regio). Er lagen wat raderboten – dat zag er heel erg typisch Amerikaans uit.

Boten op de Mississippi

Boten op de Mississippi

Op herhaling: uitzicht vanuit de Guthrie…. 

Wederom zijn we het Guthrie theater in geweest voor het uitzicht op de stad. Dat was ook dit keer betoverend. Dit keer stonden we veel langer buiten, het was heerlijk weer aan het einde van de middag. Het was een supermooie zonsondergang, daar op het terras van de hoge Guthrie toren.

De oude 'Stone Bridge' over de Mississippi, ook nog eens op herhaling

De oude ‘Stone Bridge’ over de Mississippi, ook nog eens op herhaling

Ik kon niet kiezen... welke is mooier?

Ik kon niet kiezen… welke is mooier? Deze…

Hetzelfde uitzicht als in de winter...

… of deze?

… en een Jucy Lucy (maar nu ‘the original’!)

Voordat we vertrokken uit Minneapolis hebben we gelunched bij Matt’s. Matt’s is een heel typische stek. Het is een donkerbruine, ‘dive’-achtige hamburgertent die claimt de originele Jucy Lucy (zonder ‘i’) te hebben uitgevonden: een cheeseburger met de kaas IN de burger zelf. In december zijn we uiteindelijk bij een andere tent beland – de rij bij Matt’s was toen te lang, en we zijn toen bij de andere tent beland – de 5-8 Club – die claimt de originele Juicy Lucy te hebben bedacht (met ‘i’). Matt’s heeft meer karakter, is vrij ruig, no-nonsense. Er zijn geen borden (want ze hebben al genoeg uitgegeven aan de servetjes) en ook geen ijs, dus niet zeuren… Behalve de gebakken uien krijg je er ook geen tomaat of sla of iets bij. Maar dat hoeft ook niet…

Bij Matt's. En ja, Obama is hier ook ooit geweest (zie links op de foto)

Bij Matt’s. En ja, Obama is hier ook ooit geweest (zie links op de foto)

Een van de lekkerste hamburgers die ik ooit heb gehad

Een van de lekkerste hamburgers die ik ooit heb gehad

Het is ook een ontzettend lekkere burger. Wel een vette bek – niet elke week doen!

 

2 gedachtes over “Het Prince Memorial, en nog meer Minneapolis

 1. goede zanger die prince, leuk dat jullie bij zijn huis geweest zijn.
  ik ga voor de onderste foto, is toch prachtig met geel en oranje.
  de hamburger ziet er erg lekker uit met hele normale patat, zoals wij gewend zijn dus,
  zit er veel vlees in of veel paneermeel, dat kom je in nederland weleens tegen.
  geen ijs? zijn de bekers ook aangepast? kleiner? liefs uit klooster.

  • Deze hamburger was echt haast alleen maar vlees (met dan kaas in het midden) maar er zit heel veel variatie in de burgers die we tegenkomen. Van gemasseerd Wagyu vlees en Angus beef, tot zowat papier-achtige burgers die vooral uit paneermeel bestaan. Deze was echt heel lekker. Ik eet niet zo heel vaak hamburgers (want niet zo heel gezond natuurlijk), en als ik er dan eentje eet, moet ie ook wel lekker zijn!
   Geen ijs nee, bekers waren gewoon van hard plastic zoals we ze wel vaker tegenkomen. Gewoon geen fratsen daar, dat was wel eens verfrissend!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s