Tussenshop in Holland, Michigan

Na ons vertrek uit Minnesota reden wij richting Detroit. Op de route ligt dan het plaatsje Holland (in Michigan) en even verder Grand Rapids (waar The Dutch Store van Van der Veen gevestigd is – dit verhaal krijgen jullie de volgende keer).

Holland, Michigan

Holland, Michigan, is in 1847 gevestigd door Nederlandse calvinistische separatisten, onder leiding van dominee Albertus van Raalte (tot zover Wikipedia). Het is van oudsher en nog steeds DE plek om ‘Holland’ in the USA te vinden. Er zijn veel Nederlands aandoende straatnamen, zoals Van Raalte Avenue, Graafschap (ze spreken dat uit als ‘Krafsjap’ – ik heb iemand gevraagd :-)) en het dorp ‘Zeeland’ dat ten oosten van Holland, en ten noorden van ‘Overisel’ ligt. In Holland hebben ze een windmolen van 250 jaar oud (OK, nog een Wikipedia feitje dan…), er is een Holland Museum, en ze hebben er ook een amusementspark, Nelis’ Dutch Village. In het voorjaar hebben ze een feestweek rondom tulpen geheten ‘Tulip Time’. Dat hebben we allemaal niet gezien en niet gedaan. Immers, we zijn Nederlanders en je hoeft ons niet te vertellen hoe klompen gemaakt worden. En we hadden niet heel veel tijd…

Farmers market

Wat we wel hebben gedaan is de farmers market aangedaan. Ik ben groot fan van farmers markets, en ik wilde heel graag wat lekker, vers fruit hebben. Dat is gelukt… En kijk eens hoe die boeren heten…

Visser Farms op de Holland farmers market

Visser Farms op de Holland farmers market

Boeve Farms op de Holland farmers market

Boeve Farms op de Holland farmers market – en oh wat waren die kersen in die zak superlekker!!

En aardbeien van DeLange's Redberry Farm uit Borculo!

En aardbeien van DeLange’s Redberry Farm uit Borculo!

De Boer’s Bakkerij and Restaurant

We zijn in Holland wezen lunchen, en wel bij De Boer’s Bakkerij and Restaurant (jawel, op die manier geschreven). Nu is het natuurlijk niet zolang geleden dat we in Nederland waren en hadden we niet echt een compleet tekort aan Nederlands eten, maar toch… Er stond een typisch Nederlandse lunch op de kaart: een bolletje kaas, twee kroketten en een kop snert. Laat maar komen (ik heb de verleiding om een ‘Freakandel’ te bestellen weerstaan)! Hoewel die kroketten wel erg anders uitzagen dan we gewend waren – ze waren dan ook huisgemaakt, duidelijk geen Van Dobben, maar oh zo lekker – heb ik heerlijk gegeten! De snert smaakte precies zoals het moest. Zelfs het broodje kaas was precies zoals het hoorde (kom daar maar eens om in Amerika).

Snert, broodje kaas, en twee kroketjes

Snert, broodje kaas, en twee kroketjes – just like home

Het Nederlandse menu van De Boer Bakkerij en Restaurant

Het Nederlandse menu van De Boer’s Bakkerij en Restaurant (NB: Pig in a blanket = saucijzenbroodje)

Krakelingen!

Krakelingen!

Met nog een doos krakelingen (versgebakken in de bakkerij, echte… en lekker!!!) liepen we de tent uit… Aanrader voor alle Nederamerikanen die nodig een ‘Dutch fix’ nodig hebben!

 

4 gedachtes over “Tussenshop in Holland, Michigan

 1. prachtig al die namen, vooral die ene op de vrachtwagen haha, dan moet het goed zijn!!
  dus wel kroketten en frikandellen in amerika. kun je daar ook een hoeveelheid kopen, ongebakken, voor in de vriezer?
  en snert? in de zomer? dat is in nederland niet. het ziet er lekker uit, met spek en worst?

  • Nee, kroketten en frikandellen ongebakken kopen kon daar niet, maar wel in de buurt (zie verhaal van morgen), zelfs met pakketbestelling.
   Snert in de zomer kan prima. Ik kan me ook herinneren dat er ook al eens snert aan de kloosterweg is gemaakt terwijl het snikheet was (daar is zelfs een foto van). Het was superlekkere snert daar – precies zoals het hoorde, inclusief vlees. De laatste keer dat ik snert heb gehad was een jaar geleden (ook in de zomer) op een terras van een lunchtentje in Leusden.

 2. Het water loopt me in de mond! Jammer dat Michigan nou niet echt om de hoek ligt van Georgia, want wat heb ik zin in een frikandel! We hebben hier een Nederlands winkeltje in Helen, maar dat is en vier uur rijden, en die hebben ook geen frikandellen meer..sadface.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s