De eerste bestelling! (En de tweede…)

Afgelopen week ging Michiel’s winkel open. Een digitale winkel, welteverstaan. En zijn eerste winkel (er komt een tweede winkel gericht op steenproducten aan – daarvan verwachten we de spullen binnen een paar weken). De aanleiding daarvan was de aankomst van de eerste handel. Kort daarna was het zover: de eerste bestelling!

De eerste bestelling – via eBay!

Michiel verkoopt via zijn eigen website Present Bath, maar verkoopt ook via Amazon (dit is de site op Amazon) en eBay (dit is de site op eBay). Uiteraard betaalt Michiel een best flink percentage aanย Amazon en eBay, en hij heeft daarom liever verkopen via z’n eigen site, maar dit is DE manier om aan verkopen te komen als je nog niet echt naamsbekendheid hebt…

Het mooie is dat Michiel zeer kort daarna (een week geleden al, eigenlijk!) zijn eerste bestelling binnen had! En, misschien een mooi signaal: het eerste product was een fancy wc borstel. Die is meteen de volgende dag op weg gegaan naar Florida. Het begin is er!

De fancy wc-borstel op weg naar Florida!

Bestelling nummer 1: een fancy wc-borstel op weg naar Florida!

De tweede bestelling – ook via eBay

En vandaag kwam ook de tweede bestelling. Een doucheslang (een fancy doucheslang, echt wel…). En die gaat morgen op weg naar Oklahoma. Je vraagt je af waarom ze bij Michiel’s bedrijf uitkomen voor alleen een doucheslang… aan de ene kant: ze kunnen ook naar de Walmart/Home Depot voor zoiets (hoewel die van Michiel’s business van Degelijke Duitse makelij is natuurlijk, en die hebben ze daar niet). Aan de andere kant: waarom kopen ze dan ook niet meteen zo’n fancy douchesysteem erbij? Of een fancy toiletborstel (want die lopen hard!)? Ach, om echte conclusies te trekken omtrent de voorkeuren van consumenten hebben we meer bestellingen nodig. N=2 doet het niet zo lekker in analyses… ๐Ÿ˜‰

De logistiek

Voor degenen die zich afvragen hoe het logistiek gaat: Michiel heeft het zo ingeregeld dat hij zijn bestellingen in z’n mail krijgt, en tegelijkertijd in een online back office/voorraadbeheer/shipping center systeem. Hij hoeft dus letterlijk alleen de doucheslang te pakken, vervolgens het shipping label uit te printen, en het pakketje gereed maken. Het pakketje wordt vervolgens aangemeld bij de post, en dan haalt de postbode het zelf op bij Michiel’s business (bij ons thuis dus). De postbode komt toch al post brengen – die kan dat dus ook meenemen. Er gaat heel veel werk aan vooraf, maar als de bestellingen er eenmaal zijn, loopt alles op rolletjes.

Ik vind dit allemaal hoopvol. Natuurlijk kun je van de marge van een enkele verkochte fancy wc borstel geen online store runnen, maar je moet ergens beginnen. En het begin is er.

Ik ben trots!

14 gedachtes over “De eerste bestelling! (En de tweede…)

 1. mss een salesman inschakelen? Maar leuk is het wel. de eerste klanten zijn er.
  een idee is om een businesskaartje hier te plaatsen? Als ik iemand weet kan ik zo het adres geven.
  Maar een goede doucheslang is heel wat waard en een borstel ook. De goedkope moet je niet op duwen anders flush je jezelf.
  Groet, Wilma

 2. Mooi werk, is het versturen van een standaard pakket van bijv 5 kg overal gelijk qua kosten? Of betaal je per staat een ander tarief? Wat kost zoiets eigenlijk? Indicatie? Ben benieuwd.

 3. De eerste slag…… Veel succes verder. Veel bewondering voor Michiel. Voor:
  A. het idee
  B. de uitwerking
  C. de administratieve handelingen
  D. de investering

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s