Creatief: Zelf servies beschilderen

Ik ben lid van de State College Young Professionals. Dat is een netwerkgroep gericht op – jaja – young professionals uit de regio. Die organiseren van alles: borrels en andere netwerk bijeenkomsten, sportieve en sociale zaken, vrijwilligersacties, en ook creatieve uitjes. Laatst was er eentje in die laatste categorie.

2000 Degrees

In downtown State College hebben wij een aardewerkstudio genaamd 2000 Degrees waar je een stuk servies naar keuze (borden, kopjes, schalen) of een beeldje van het een of ander kan schilderen. De keuze is enorm. Ze hebben er ontzettend veel kleuren en soorten verf, en hebben ook heel veel accessoires voor allerlei technieken – denk aan ets-messen, sponzen, schuurpapier, stempels en stencils. Het concept is als volgt: voor 6 dollar per uur (maximaal 9 dollar) en de kosten voor het aardewerk wat je kiest kun je onbeperkt schilderen. De zaak zorgt voor het glazuren van je werkstuk en het afbakken ervan. Na een paar dagen kun je het ophalen.

De grote voorraad van servies - allemaal te schilderen

De grote voorraad van servies van het etalier van 2000 Degrees – allemaal te schilderen

En de oven waar de werkstukken in worden afgebakken

En de oven waar de werkstukken in worden afgebakken

SCYP uitje 

Nu wilde ik dit al heel graag een keer doen. Ik heb eraan gedacht om Hendrieke er mee naartoe te nemen (maar ja, dan zijn wij een paar uur bezig, en dit leek mij niet iets waar ik Michiel en Robin een plezier mee kon doen). En ook doe je dit niet zo snel in je eentje (vond ik). Toen ik hoorde dat SCYP dit organiseerde, heb ik mij meteen opgegeven. Hartstikke leuk! Zakje nootjes mee voor de groep, gezellig!

Een van de SCYP tafels (met mijn 'project' vooraan op tafel)

Een van de SCYP tafels (met mijn ‘project’ vooraan op tafel)

Meerdelig theepotje

En wat kon ik niet kiezen… er was gewoon te veel keus! Een vaas, een grote mok, een uit de kluiten gewassen theekop, een theepot… of toch een groot bord? (Ik moet nog een keer terugkomen, dat is zeker!). Ik heb gekozen voor zo’n theepotje waar ook een kopje ‘onder’ zit. Het is bedoeld om te gebruiken – en is ook veilig voor de magnetron en afwasmachine. De volgende kwestie – hoe moest ik ‘m beschilderen? Hmm… Uiteindelijk heb ik met wat steeds kleiner wordende vegen van geel, oranje, rood en bruin de buitenkant versierd, en de binnenkanten van de drie delen bruin, oranje of rood gemaakt. Met een speciale reliefverf heb ik met donkerbruin en wit vervolgens weer wormpjes op de vegen aangebracht (dat was lastig).

Het was nog best spannend hoe mijn theepotje eruit kwam te zien. Bij het aanbrengen van de verf lijkt het namelijk niet op het eindresultaat: de verf wordt vele tinten intenser en feller dan het in het begin lijkt. Nou, daar moet je dan maar op vertrouwen! Een paar dagen later heb ik mijn theepotje opgehaald. Ik ben tevreden met het resultaat! Hartstikke leuk geworden, al zeg ik het zelf 🙂

Mijn meerdelige theepot. In elkaar...

Mijn meerdelige theepot. In elkaar…

... en uit elkaar

… en uit elkaar

6 gedachtes over “Creatief: Zelf servies beschilderen

  1. wat een mooie theepot, dit is echt weer een ding van iemand van de creatieve slotten, prachtig!!!

    kun je daar zo naar binnen stappen? of moet je je eerst opgeven?
    ga je de theepot gebruiken of zet je het op de kast, hahaha dikke kussen van deze kant.

    • Je kunt daar zo naar binnen stappen. Is wel handig als het niet vlak voor sluitingstijd is, anders heb je niet genoeg tijd om te knutselen – en je bent toch al gauw een uurtje of twee bezig.
      De theepot is voor gebruik bedoeld, en kan ook gewoon in de magnetron en afwasmachine. Door het glazuur is het ook echt stevig geworden.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s