Extra onderwijsdingetjes van het afgelopen semester

Mijn grootste verantwoordelijkheid in het voorjaarssemester is onderwijs – en daarmee bedoel ik dan het geven van het vak 450W Marketing Strategy. Maar er zijn nog een paar andere dingetjes die ook met onderwijs te maken hebben die ik ook heb gedaan. Op een rijtje:

1) De cursusevaluatie door een collega

Net als vorig jaar, moest ik ook deze keer een senior professor uitnodigen om een keertje bij mij in mijn cursus te zitten en te observeren hoe ik het doe. In dit geval was het collega Meg die observeerde, vorig jaar was het Raj. Vorig jaar was ik stikzenuwachtig voor die evaluatie, dit jaar was ik een stuk beter op mijn gemak en had ik veel meer zelfvertrouwen. Ik kreeg dan ook een hele fijne evaluatie dit jaar (was vorig jaar ook al heel erg mooi).

Ook ben ik gevraagd om dit jaar bij collega Dave (instructor) aan te schuiven om zijn les te observeren. Dat vond ik nogal raar – hij is docent en doet niets anders dan lesgeven… Hij heeft veel meer ervaring dan ik; ik kom net kijken… Maar goed, ook voor Dave heb ik een mooie evaluatie geschreven. En ik heb er zelf ook nog wat van geleerd!

2) Mijn honors student 

Een van mijn Marketing Strategy studenten is halverwege dit semester in mijn kantoor binnen gelopen om te kijken of ik zijn begeleider wilde zijn voor zijn honors thesis. Honors studenten moeten een extra zwaar programma volgen, schrijven een scriptie waarvoor ze echt onderzoekswerk moeten doen en krijgen daardoor een extra graad. De student in kwestie is een van mijn best presterende studenten, superslim en werkt hard, en op zich zag ik het wel zitten. Op voorwaarde dan dat hij op mijn vakgebied onderzoek zou gaan doen. Dat vond ie prima, en sindsdien zijn we aan de slag. We gaan in het najaar data verzamelen, door middel van een experiment in het lab. Ik heb er heel veel zin in!

3) Gastspreker

Tegen het einde van het semester had ik een gastspreker: iemand van het Board of Visitors (een alumnus van Penn State en nu captain of industry) die mijn studentengroepen toesprak over zijn carriere. Ik had die mogelijkheid – en het leek mij wel goed om dat in te brengen… en dus heb ik dat maar geregeld.

4) Gaststudent

En zo had ik ook nog een ‘gaststudente’, een toekomstig MBA student afkomstig uit het Midden Oosten. Zij zit nu tijdelijk op Penn State om andere het vak ‘Academic Interactions’ te volgen, om haar voor te bereiden op een academische opleiding in Amerika, en zit vol met schrijf-, spreek-, en luisteropdrachten. Een van die opdrachten was om contact te leggen met een professor/docent, twee keer een college te observeren, en een student en de professor/docent te interviewen. En dat was ik dus.

Zelden heb ik iemand gezien die zo ontzettend ‘bubbelde’ van energie en ontzettend graag wilde starten… Ze zat met sprankelende ogen in het college, brede glimlach (zo van “dat wil ik ook”!) en dat bleek ook wel tijdens het interview. Ze had ontzettend goede vragen, ze was ontzettend enthousiast en gretig om te leren… Hoewel het extra werk kostte: daar werk je toch aan mee? Om studenten wat bij te brengen, daar doe je het voor…

Een gedachte over “Extra onderwijsdingetjes van het afgelopen semester

  1. Pingback: Experiment in het lab! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s