Consumania op Black Friday!

Vorig jaar verbaasden we ons er ook al over: de gekte die Black Friday heet. Het feit dat we Thanksgiving bij de Straley’s vierden hielp daarbij – daar lag een stapel folders waar je U tegen zegt (wij krijgen geen folders – die zitten namelijk bij de plaatselijke krant en die lezen we wel digitaal als het moet…). Folder na folder vol aanbiedingen voor De Dag van het Kopen: Black Friday.

Aanbiedingen volop 

Niet dat Black Friday op zichzelf staat hoor. De week voordien hadden heel veel winkels al heel veel aanbiedingen. Maar op Black Friday zelf ging van het echt gek naar waanzinnig wat betreft kortingspercentages. Ik kreeg ook heel veel van die emails (van mijn knutselwinkels, soms wel tot drie op een dag!) met coupons, aanbiedingen van wel 70% korting – kerstspullen… en veelal tijdgebonden. Van 4 uur ’s ochtends (ja echt!) tot 10 uur ’s ochtends: 40 procent korting. Van 10 uur ’s avonds tot 2 uur ’s nachts: weer 40 procent korting! Daartussen: 30 procent korting.

Of neem de aanbiedingen waarbij er maar een beperkt aantal exemplaren aanwezig is van een bepaald item. Zo was de PlayStation 4 een belangrijke hit dit jaar. En de Fitbits, en natuurlijk traditioneel flatscreen TVs (Amerikanen hebben nooit genoeg TVs). En dan zijn er nog acties waarbij er om 10 uur een bepaalde TV in de aanbieding is, om 11 uur die PlayStation, om 12 uur een keukenmixer. Er zijn er die drie keer de Walmart/Target/BestBuy in lopen op die gezette tijden. Of neem degenen die uren voor de opening van de BestBuy voor de deur staan (echt ruim 6 uur van tevoren…).

TVs per twee tegelijk de Walmart uit...

TVs per twee tegelijk de Walmart uit…

Consumptie – consumptie – consumptie

Op donderdagavond, na het Thanksgivingfeestje bij de Straley’s, zijn we nog wel even de Walmart binnen geweest, puur om toeristische redenen. Het is gewoon bizar om al die shoppers te zien. Voor veel studenten en andere mensen die het niet zo breed hebben is het een goede mogelijkheid om goedkoper in te slaan, zoals pannensets, borden, beddengoed en handdoeken. Maar waarom zie ik dan zoveel niet-noodzakelijke dingen, als TVs en PlayStations voorbijkomen? Ik vind het soms haast misselijkmakend hoeveel spullen hier gekocht worden…

En wat hebben wij gekocht?

Nou, niet zoveel. Geen nieuwe TV, geen PlayStation, geen keukenmixer. Wel liep ik – net als vorig jaar overigens – weer tegen een stel enorme dozen met wol aan voor zeer weinig. En zo heb ik voor weinig ($1.88 per bol…) een stapel bollen wol gekocht. Yes, I did it, blame me. Ik heb WEER wol gekocht… 😉

Nieuwe voorraad wol

Nieuwe voorraad wol

7 gedachtes over “Consumania op Black Friday!

    • Ik had eigenlijk al stiekem al ingeslagen bij Michaels – veel leukere kleurtjes en wol met leuke structuurtjes – maar deze wol was zo’n goede aanbieding dat ik ’t niet kon laten liggen. En ja, ook deze heeft leuke kleurtjes, is van een goed merk (Lion Brand) en kan ik snel weghaken/breien. Ik heb al een blauwe sjaal en een witte muts af. Binnenkort maar eens mijn haakprojecten op ’t blog gooien!

  1. hahaha, wel zeer nuttig wol, wie weet wat voor koude winter jullie krijgen, heeft michiel al een lekkere gebreide sjaal? en wol voor die prijs kun je gewoonweg niet laten liggen, die bollen roepen als men er voorbij loopt, hahaha. tis net als de stoffenbeurs hihihi, liefs.

    • Normaal gesproken zijn die bollen wol 5 dollar per stuk. En ik heb er maar eentje nodig voor een muts, en twee/drie voor een sjaal… en het werkt snel weg hoor, binnen een uurtje (of twee…) is er weer een muts klaar… Michiel heb ik nog niet gehoord over een sjaal, heb niet het idee dat ie daar om zit te springen… Maar goed, misschien komt dat nog!

  2. Haha zo apart! Hier heb ik er weinig van gemerkt. Maar ik ben dan ook niet van het shoppen. Het zou me trouwens niets verbazen als de Colombianen net zo koopverslaafd zijn als de Amerikanen. Echt ongelooflijk wat je hier ook ziet.

    • Het schijnt wel dat ‘Black Friday’ ook voet aan de grond dreigt te krijgen in Nederland – uiteraard gevolgd door ‘Cyber Monday’. Ik krijg nog steeds emails van bol.com en daar werd ook gerefereerd aan Black Friday… Ik blijf dat toch wat raar vinden, Black Friday in Nederland…

  3. Pingback: December is ook het “Giving season” | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s