December is ook het “Giving season”

Naast het schijnbaar oneindige consumeren doet men in Amerika in december ook heel veel aan liefdadigheid. Dat laatste gebeurt eigenlijk wel heel het jaar, maar in december valt het heel erg op. Vorige week, na Cyber Monday was het Giving Tuesday, en werden er heel veel acties op touw gezet om geld en goederen te verzamelen voor minderbedeelden. Ook worden er cadeautjes voor ‘vreemden’ gekocht. En ja, als je hier dan woont, dan doe je ook daar aan mee.

Kerstlunch op de business school: kleurboeken

Aanstaande vrijdag is de kerstlunch op de business school. Dat is gratis, maar het is eigenlijk wel de bedoeling dat je een gift meeneemt voor het goede doel. Het goede doel voor dit jaar is het Centre County Women’s Resource Center (het plaatselijke blijf-van-mijn-lijf huis en hulpcentrum voor vrouwen, mannen en kinderen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld). Er is een hele lijst met producten die nodig is. Ik heb een stapel kleurboeken gekocht om vrijdag mee te nemen en te doneren.

Kleurboeken als 'entree' voor de kerstlunch

Kleurboeken als ‘entree’ voor de kerstlunch

Koekjes voor de postbode

…en de vuilnisman. Het is hier een goede gewoonte om de postbode en de vuilnisman (en ook de werkster en de tuinman, als je die hebt) een kerstcadeau te geven. Het is een soort extra blijk van waardering voor hun diensten. Dat kan een cadeaubon zijn (voor de werkster) of een doosje chocolade (voor de postbode). Vorig jaar wist ik dat te laat en heb ik me onbedoeld ‘onfatsoenlijk’ gedragen. Dit keer heb ik er wel aan gedacht en doe ik het beter. Ik heb twee grote trommels met koekjes gekocht: eentje voor de postbode (of postbodes, volgens mij hebben we er twee) en eentje voor de vuilnismensen.

En mijn favoriet: Teddy Bear Toss bij de hockey

Afgelopen zaterdag is Michiel met Peter meegeweest naar een ijshockey wedstrijd. Tijdens de wedstrijd werden er knuffelbeesten verzameld die straks allemaal tijdens de kerstdagen aan kinderen in de regio worden uitgedeeld. Dat verzamelen van al die teddyberen gaat op een creatieve manier: tijdens de pauze mag het publiek de knuffelbeesten op het ijs gooien. En dat gaat allemaal tegelijk – een heel mooi gezicht. Natuurlijk helpen de Nittany Lion en de Penn State cheerleaders met het verzamelen van alle beren. Zie hieronder het filmpje van Michiel van afgelopen zaterdag:

Allemaal teddyberen op het ijs

Allemaal teddyberen op het ijs

Knuffelbeesten opruimen

Knuffelbeesten opruimen

 

6 gedachtes over “December is ook het “Giving season”

    • Haha dan zou je inderdaad even bezig zijn… Volgens mij moeten het overigens nieuwe knuffels zijn (in verband met hygiene), ze worden met de Kerst aan kinderen gegeven, vandaar.

  1. Leuk filmpje van Michiel! De ene beer is nog niet groter als de andere. Krijg je dan van deze acties ook terugkoppeling wat er precies mee gedaan worden is? x

    • Elders in State College en in Centre County is er nog een soortgelijke actie ‘Toys for Tots’ (‘speelgoed voor dreumesen’) waarbij er speelgoed wordt ingezameld. Samen met de knuffels worden die straks allemaal door vrijwilligers ingepakt en verdeeld door de instanties hier in State College die de minderbedeelden uit de brand helpen. Geen idee wie wat precies krijgt, maar dit is een beetje het idee.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s