Paul McCartney in concert – ja, echt!

Wij hebben hier een concerthal in State College, waar kleinere en grotere optredens plaatsvinden, het Bryce Jordan Center. Nu ligt State College precies tussen Pittsburgh aan de ene kant, en Philadephia/Washington/New York aan de andere kant. Het wil nog wel eens voorkomen dat artiesten tijdens hun toer in Noord-Amerika ook nog even State College aan doen. En anderhalve week geleden was dat Paul McCartney die als onderdeel van zijn ‘Out There’ tour in ‘Penn State’ kwam, zoals hij dat noemde. Ja, Paul McCartney, de echte, die van The Beatles… dat vind ik echt een kans uit duizenden…en natuurlijk wilde ik daar heen!

Kaarten

Het kaartjes regelen was nogal een uitdaging. Ik moest er een maand of twee op zaterdag precies om tien uur klaar voor zitten, speciale code in de aanslag om toegang te krijgen tot de voorverkoop. En dan nog…. Ik moest twee kaartjes hebben. Michiel wilde niet zo graag heen, die heeft er niet zoveel mee, maar Peter wilde wel heel graag heen (die is helemaal gek van The Beatles) en ik dus ook. Sohee… ik had nog maar net kaartjes, haast helemaal achterin en ja, helemaal bovenin.

Bovenin en achterin, maar een geweldige ervaring!

Bovenin en achterin, maar een geweldige ervaring!

Concert

Op onze donderdagavond wanneer we normaal trivia doen, gingen we nu naar Paul McCartney. En wat was het geweldig… de tent zat helemaal vol, en hoewel we niet bepaald voorin zaten (die vooraan-kaarten waren namelijk tussen de 500 en 1000 dollar… en dat was mij te veel geld), was het een geweldige ervaring. Geweldige akoestiek, geweldige sfeer, geweldige muziek. Er kwam een mix voorbij van songs van Paul McCartney zelf, met z’n eigen band, en oudere songs van The Beatles. Een concert van – ongelogen – drie uur aan een stuk, waarbij Paul McCartney twee keer terug kwam voor een ‘encore’ (toegift), met een enorme vuurwerkshow aan het eind, met interactie met het publiek… en ga zo maar door. Klassiekers zoals Eleanor Rigby, Back to the USSR, O-bla-di O-bla-da, Let it be, Hey Jude, Yesterday…

We hebben ontzettend genoten. Een ervaring om nooit te vergeten.

Maar oh zo lastig in woorden en beelden over te brengen! Vandaar hier wat foto’s en een filmpje. Niet te veel, want ik heb het concert vooral door mijn eigen ogen en oren geregistreerd, en niet door mijn telefoon…

Hier deed ie het nummer 'Blackbird' - erg mooi

Hier deed ie het nummer ‘Blackbird’ – erg mooi

Paul McCartney, met een vuurwerkshow

Paul McCartney, met een vuurwerkshow

6 gedachtes over “Paul McCartney in concert – ja, echt!

  1. Tooooof!!! Echt zo gaaf! Hoeveel mensen passen erin? En wat kun jij inzoomen zeg Hahaha. Ik houd echt van concerten en zou ook willen hoor! Live is alles zoveel beter en leuker! Op het filmpje klinkt het ook zo goed!

    • Ik heb ff gecheckt – er passen ruim 15000 mensen in het Bryce Jordan Center. Dat zijn er veel, maar in ons football stadium passen er nog veeeeeel meer (ruim 108.000)! En ja, het concert was gaaf!
      Dat inzoomen is met mijn telefoon… met mijn 42x zoom camera zou het nog veel beter gaan, maar die mocht niet mee naar binnen!

  2. Pingback: En, hoe was Adele? | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s