Pasen in Roaring Spring

In Amerika hebben ze geen twee paasdagen – in plaats daarvan hebben ze er maar eentje (zondag) waardoor de zaterdag vaak ook al bij de paasfestiviteiten worden getrokken. Wij werden uitgenodigd om bij Emma’s ouders Pasen te vieren. Samen met Peter en Pranav zijn we rond 1 uur naar Roaring Spring (achter Altoona) gereden.

Paaseieren zoeken

Emma’s familie is geweldig. Emma had gezegd dat ik nog nooit eieren had gezocht (dat is echt zo) en dat ik dat absoluut wou meemaken. Daarop hadden Emma’s ouders plastic eieren met camouflagekleuren gekocht, speciaal voor de volwassenen. In elk ei zat een kwartje – en in eentje zat een 5-dollar biljet, en dat was dus het doelwit. Omdat dit de ‘volwassenen’ editie was, waren de eieren best goed verstopt. En joh, dat was nog een beste competitie ook: Emma, haar zus Amanda en haar man Andy, Peter, Pranav, Michiel en ik gingen als een gek door de tuin heen… Uiteindelijk had ik 5 eieren, Michiel ook, en hij had het ei met de 5-dollar te pakken!

Paaseieren zoeken!

Paaseieren zoeken!

Iaseiah met z'n mandje

Iaseiah met z’n eierzoekmandje

Paaseieren verstoppen

Vervolgens waren de kids aan de beurt (Iaseiah van 5 jaar en Torie van 12). Ze hadden elk hun eigen kleuren, en voor allebei waren er maar liefst 56 eieren  (en overal zat een kwartje in). Iedereen hielp mee met het verstoppen van de eieren. Michiel had duidelijk de beste verstopplekken te pakken: boven de sensor van de garagelamp, geklemd onder de dakgoten, achter de wieldoppen van een auto… En vervolgens gingen ze er van door! Uiteindelijk zijn bijna alle eieren teruggekomen – er misten er nog 3.

Iaseiah en Torie vonden het zo leuk dat wij zo enthousiast mee hadden gedaan dat ze mij vroegen of ze nog een keertje eieren voor mij mochten verstoppen. Dan moest ik maar een vriend vragen om mee te doen – uiteindelijk werd dat team Peter-Pranav tegen Michiel-Johanna. Torie en Iaseiah hebben die eieren nog beter verstopt dan wij deden – onder een stelletje stenen bijvoorbeeld, totaal uit het zicht. Uiteindelijk stond het 13-13 (er waren twee keer 15 eieren verstopt…) en na lang zoeken moesten we het maar opgeven. Maar we hebben wel lol gehad!

Klaar voor de start...AF!

Klaar voor de start…AF!

De opbrengst van Torie

De opbrengst van Torie

Nesten met eieren

Nesten met eieren – megazoete ‘koekjes’

Paas-koekjes

Paas-koekjes

Paaseten 

Na het eierenzoekgebeuren gingen we eten. Dat was een buffet-stijl middagdiner met Andy’s stuffingballs (van Thanksgiving), een ovenschotel van Erin (zus van Emma) met Tater Tots (een soort aardappelkroketjes), room en kaas – allemaal foute dingen maar samen zeer lekker, romige aardappelpuree met gravy (jus), mais, ham (het typische paas-eten in Amerika), Peter’s cheesedip, Pranav’s kikkererwtensalade en mijn tomatensalade. Ook de nieuwe baas van Andy en zijn vriendin (Jon en Mackenzie) waren inmiddels aangeschoven. Het was weer lekker, en iedereen had collectief te veel gegeten.

Paaseieren schilderen  

Vervolgens moesten er nog paaseieren geschilderd worden. Er waren – ongelogen – wel 60 eieren die geverfd werden. Dat gaat hier niet met verf en een penseeltje, maar met een soort ecoline, waar je de eieren inlegd. Met krijt kun je figuurtjes maken, en met twee verschillende verfbaden kun je ook multi-kleur-eieren maken. Goed – iedereen aan het eieren kleuren: Iaseiah en Torie eerst natuurlijk, maar ook Michiel en ik, Peter en Pranav, en ook Erin, Amanda, en Mackenzie deden mee.

Cards against Humanity 

Tot slot zijn we (zonder de twee jongsten) rond de tafel beland voor een spelletje Cards against Humanity. Dat ging er weer ruig aan toe, net als bij Thanksgiving… We hadden voor de gelegenheid een paar ‘eigen’ kaarten gemaakt met specifieke teksten erop, zoals ‘Dutch pancakes’ en ‘Riding an elephant’ en ‘A wedding in India’. Totaal leuk, erg veel humor, en zeer gezellig.

Cards against Humanity rond de keukentafel

Cards against Humanity rond de keukentafel

2015-04-04 21.33.40

Mijn eigen Card against Humanity!

Al met al een gezellige familiedag dus. Geen gourmetten met Risk na aan de kloosterweg, maar dit kwam best wel dichtbij!

3 gedachtes over “Pasen in Roaring Spring

  1. Pingback: Hendrieke en Robin: mee naar de football! – deel 2 van 3 | Johanna goes USA!

  2. Pingback: Themaweek Koken en Eten: Thanksgiving bij de Straleys! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s