Klusupdate! De basement (en meer)

Het is weer tijd voor een klusdate. Nu de slaapkamers helemaal klaar zijn, is het tijd voor de volgende ruimte: de basement. Maar… eerst hebben we wat puntjes op de i gezet.

Er was licht! 

Tot nu toe hingen er in de sunroom en de hal boven en beneden nog gewoon stroomdraadjes, al dan niet met een eenzame gloeilamp. Daar hadden we nog geen lampen voor – de lampen die er hingen horen thuis in de jaren zeventig… In de sunroom wilden we graag een ventilator met een lamp eraan, eentje die op een afstandsbediening werkt, en voor in de hal wilden we graag een mooie plafondlamp. De eis dat het enigszins modern moet zijn – en niet dat gele messing aub – is een moeilijke. Veel lampen en ventilatoren die wij hier in de winkels tegen gekomen zijn, zijn daadwerkelijk niet om aan te zien.

En dus moeten we online shoppen. De website van Home Depot heeft een gigantisch aanbod – het moeilijkste is de selectie… gewoon browsen heeft geen zin. Uiteindelijk vonden we een ventilator en lampen die wel twintig keer mooier zijn dan alle andere dingen die we in de winkels hebben gezien… Inmiddels hangt alles, en is alles aangesloten. Mooi!

Onze ventilator, type 'Mondriaan'

Onze ventilator, type ‘Mondriaan’ op afstand bedienbaar

De lamp die nu in de hal (boven en beneden) hangt

De lamp die nu in de hal (boven en beneden) hangt

Basement

Onze kelder was op zich al ‘leefbaar’, het zag er gewoon niet uit. Zalmroze, eikenkleur deuren (wat daar op zich goed bij past) en een bruin-oranje vinyl zeil. Hmmm… Het enige constructieve dat Michiel daar heeft gedaan is het installeren van een nieuw waterpunt. En nu zijn de muren, de raamkozijnen en de rest van het houtwerk geschilderd, en ligt er een nieuwe vloer in. Die vloer is ook vinyl – dat kan eigenlijk niet anders omdat er al vinyl lag – en er zit een ‘nood’-afvoer waar we snel bij moeten kunnen.

Het vinyl dat we gekozen hebben, lijkt op een soort flexibele planken, met plakstrips. Het is een donkergrijze vloer geworden, het lijkt een soort houten vloer geworden door de structuur van de vinyltegels. Past allemaal erg mooi bij de rest van het huis. Nu moeten we alleen nog wat bedenken voor de trap naar de kelder, die moet ook nog gerenoveerd worden… Binnenkort gaan we een keertje weer naar IKEA, en halen we onder andere paneelgordijnen om daarmee wat afscheidingen in de basement te maken. Het wordt allemaal mooi! (En oh, wat ben ik blij dat dat roze weg is!!)

VOOR: met eiken deurtjes, roze muren, en bruin vinyl

VOOR: met eiken deurtjes, roze muren, en bruin vinyl (en nog een hoop rotzooi…) 

Het buiten schilderen van de vele klapdeuren in de kelder

Het buiten schilderen van de vele klapdeuren in de kelder

Het eerste schilderwerk zit erop...

Het eerste schilderwerk zit erop…

Planken weggehaald, muren hersteld...

Planken weggehaald, muren hersteld…

De vloer - in the making

De vloer – in the making

En zo ziet het er nu uit!! Mooi he!

NA: En zo ziet het er nu uit!! Mooi he!

8 gedachtes over “Klusupdate! De basement (en meer)

  1. Oei, ’t tempo zit er wel in! Mocht Michiel niet aan een baan komen, dan kan hij altijd nog huizen kopen en gaan opknappen. Dit zag je eerder nog wel eens op Discovery channel

    • Haha 🙂 Dat heet ‘huizen flippen’. Probleem is alleen dat wij een nogal Europese stijl hebben. Amerikanen lijken heel erg van beige te houden… en dat KAN Michiel gewoon niet schilderen! 😉

  2. schitterend mooi geworden, als je daar gaat lopen mag je de schoenen wel uitdoen, zo netjes is het.

    en in kolderveen zie tegenwoordig alleen klazen, haha, makkelijk bij het roepen.

  3. Pingback: Een raar Engels-Nederlands taaltje | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s