Raar weer

Even een kort tussenbericht. En wel een weerbericht.

Vorige week dinsdag 18 november

-14 graden (Celcius), met een heel erg koude wind erbij die het qua gevoelstemperatuur -22 graden maakte. Toen ik buiten liep, voelde dat dat alsof er duizenden naalden in mijn benen prikten. Koud!! Opvallend: zo koud is het normaal gesproken niet! Gelukkig hebben we stoelverwarming in de auto, en heb ik een space heater op kantoor.

Afgelopen zaterdag 22 november

Precies nul graden, met regen en een bevroren wegdek. Resultaat: ijzel. De snelwegen rond State College afgesloten, er liggen tientallen auto’s in de greppel. Gelukkig waren wij overdag gewoon thuis, maar toen ik ’s avonds van huis naar auto liep, gleed ik uit en lag ik in een halve spagaat… Het was glad!

Vandaag, maandag 24 november

Een hele warme, zwoele dag. Het leek wel zomer. 24 november, al voorbij het begin van de winter, en tijdens mijn lunchpauze was het 20 graden. Het is sinds het begin van de metingen, in 1896, nog niet zo warm geweest op deze dag… Heerlijk: ramen open, de gedachte aan een ijsje… Zonneschijn, blauwe lucht, warme wind… Genieten!

Maar, heel vreemd, gedurende die hele warme middag keeg ik een weerswaarschuwing binnen op mijn telefoon: waarschuwing voor een winterstorm… Huh? Echt? Ja. Echt.

Overmorgen, woensdag 26 november

Er is voor woensdag 10 tot 20 centimeter sneeuw voorspeld. En dat gaat het verkeer drastisch beinvloeden. En ja, dan wordt het ook weer onder nul. We gaan het zien…

Het is dat ik er zelf bij ben geweest, maar anders zou ik het niet geloven….

Het weer schiet alle kanten op...

Het weer schiet alle kanten op…

3 gedachtes over “Raar weer

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s