Onderdeel van de inburgering: Comcastproblemen

Je hoort er pas echt bij als je meerdere malen met Comcast te maken heb gehad. Het is haast deel van het inburgeringsproces. Comcast is hier de grootste en meest dominante internet- en kabelmaatschappij in Amerika. We hebben hier eigenlijk geen keus voor een andere internet- en kabelmaatschappij – zoals zovelen zitten we met Comcast opgescheept. En vorige week hadden wij (langdurig) geen internetverbinding… En moest ik Comcast bellen. Oh… irritant!!

Donderdag: geen internet

En dus kon ik mijn blog niet updaten (vervelend), konden we geen Netflix of andere on demand televisie bekijken (ook vervelend) en kon ik niet via mijn laptop het internet op en dat is in de regel nodig voor mijn werk (heel erg vervelend). En dus ging ik bellen met Comcast. In Nederland had ik een indrukwekkende contacthistorie met Ziggo omdat ik daar een zeer uitzonderlijk probleem had met onze kabelinternetverbinding – en ik was bang dat ik nu weer zo’n langdurige en vervelende customer-service-episode zou krijgen…

Comcast staat niet goed bekend in Amerika. Veel mensen hebben een actieve ‘haat’ tegen Comcast vanwege hun monopolie, de slechte betrouwbaarheid van hun diensten en de slechte klantenservice. Gelukkig ging het bij ons nog best goed.

Nu kunnen ze via het self-help menu van de Comcast vanaf afstand je internetsignaal verversen, de boel heropstarten, enzovoort. Alleen hielp dat niet. De computerstem zei, na twintig minuten het menu te hebben doorlopen: “ja, er is een issue, we weten ervan en we werken eraan”. Okee… dat kan gebeuren. Wellicht zijn er meer mensen in de wijk. Morgen zal het beter gaan, dacht ik.

Vrijdag: geen internet

Maar dat was niet zo. Vrijdagmiddag, nadat ik thuiskwam van het werk, nogmaals gebeld. En weer (verplicht) eerst het self-help menu doorgelopen (hielp niet). En toen kreeg ik zowaar een medewerker aan de lijn. Die heeft vervolgens vanaf afstand weer alles geprobeerd, natuurlijk nadat ik zelf (nogmaals…) alle kabels en aansluitingen en resetknopjes had gecheckt. Nee, mevrouw, er is wat mis, we sturen een monteur. En die zou zondag langskomen.

Zondag: monteur

Zaterdag hadden we geen internet, maar dat was prima, we waren toch bijna de hele dag weg. Zondag kwam er een monteur. Wat bleek: er was serieus wat structureels mis. En gek genoeg was dat vergelijkbaar met ons probleem in Leusden: toen hadden we na onze verhuizing in juli overdag wel signaal, maar ’s avonds, toen het kouder werd niet. Wat bleek: de connector in het ‘huisje’ op straat was oud en erg zwak, maar door de opwarming overdag zette het metaal net genoeg uit om wel signaal door te geven. ’s Avonds, toen het afkoelde, niet meer.

De aardige en zeer capabele monteur kwam erachter wat er hier mis was. Ook hier bleek de kabelaansluiting in het ‘huisje’ op straat oud te zijn, en door de afkoeling van de afgelopen dagen was het contact dusdanig slecht geworden dat er ruis op de lijn zat. Comcast had ons daardoor proactief afgesloten, vandaar dat er wel geregistreerd stond dat er een probleem was. Maar… dat hadden ze ons niet verteld, en ze hadden ook geen monteur gestuurd. Die kwam pas nadat wij belden.

De monteur heeft een nieuwe kabel getrokken buiten. Die ligt nu nog op het gras buiten, en moet nog worden ingegraven. Grappig: het electriciteitsbedrijf, het gasbedrijf en de watermaatschappij zijn langsgeweest om met vlagjes en spuitbussen aan te geven waar de leidingen lopen: stel je voor dat Comcast gaat graven en ze raken een waterleiding. Dan kan ik daadwerkelijk testen of ik liever zonder water of zonder internet zit!

3 gedachtes over “Onderdeel van de inburgering: Comcastproblemen

  1. lastig geen internet, zou dit de oorzaak ook zijn van het enorme bijgeluid als we skypen, gewoon de kou?
    is niet altijd gelukkig,

    de pepernoten zijn gekocht, haha. liefs van hier.

    • Nee, dat kan niet. Dat geluid had ik ook in het vorige huis en ook op kantoor, en daar heb ik geen zwakke kabels. Het ligt waarschijnlijk aan jullie kant, ik heb het nog nooit met iemand anders gehad. Of het komt omdat er (soms) neerslag of zo in de lucht zit.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s