Halloween!

Afgelopen weekend was het hier Halloween. Eigenlijk was het hier al op donderdag Halloween – dit omdat er zaterdag een football game in State College was, en daardoor was het vrijdag en zaterdag te druk, en dus te onveilig voor kinderen om de straat op te gaan met ‘trick or treat’-zakken.

Donderdag: Trick or Treat 

Het lijkt een beetje op Sint Maarten. Daar waar kinderen in Nederland met een lampion langs de huizen gaan, en vervolgens een liedje zingen en snoep krijgen, werkt het hier een beetje anders. Hier gaan kinderen verkleed langs de deuren met een zak of een emmer, en ze krijgen dan snoep (‘treat’). Of, je moet ze laten schrikken (‘trick’) (en typisch krijgen ze hun snoep dan alsnog).

Nu waren wij afgelopen donderdagavond in de Skeller, bezig met trivia, dus wij waren niet thuis. Wel hebben we een grote kom snoep bij de voordeur gezet, met een briefje erbij. We hadden goed ingekocht – je weet maar nooit, en ik heb liever te veel dan te weinig (anders sta je meteen als de slechte buren te boek bij de buurkinderen). Bij thuiskomst bleken we inderdaad te veel te hebben gekocht. Nog geen tien kinderen waren langsgeweest, schat ik. We wonen in een steil naar onder lopende, doodlopende weg, dat zal er wel mee te maken hebben.

Sommige mensen maken van Halloween echt een hele happening. Er zit hier iemand in de buurt, een vrouw van ruim zeventig, die elk jaar haar huis omtovert tot een spookhuis. Een paar buurjongens, verkleed, spelen voor spook of lijk en jagen kinderen (maar vooral hun vaders) de stuipen op het lijf. Dat kan dus ook… trick (een heel serieus uitgevoerde trick!).

Halloweenkostuum... schattig!

Halloweenkostuum… schattig!

Halloweensnoep

Wat voor Halloweensnoep hebben ze hier? Vooral veel chocolade-achtige dingen, en alles uiteraard apart in plasticverpakt. Dat laatste is hier een must – want voor de voedselveiligheid zou het niet denkbaar kunnen zijn om niet individueel verpakt snoepgoed uit te delen. Dus, je krijgt hier de mini-KitKat, mini-zakjes Skittles, mini-Hershey-chocoladereepjes…en veel van dat snoep heeft een speciaal Halloween of pompoenenuitvoering. Overigens, de dag na Halloween was al dat spul in de aanbieding: 50% eraf.

Vrijdag en zaterdag: Verkleed

Donderdagavond, toen we naar huis reden, zagen we al tig studenten verkleed. De ene als superman, de andere als een banaan… en nog meer geks. Vrijdag en zaterdag was het niet veel anders. Heel veel volwassenen gingen verkleed naar de footballwedstrijd, of naar de hockeywedstrijd, of naar een feestje. Wij zijn zelf niet verkleed op pad gegaan – ik had nog te veel last van mijn kaak, en was eigenlijk wel toe aan een rustig weekend.

Onze bak met snoep voor Halloween

Onze bak met snoep voor Halloween

5 gedachtes over “Halloween!

 1. toch leuk, halloween, alleen die versierde huizen al, het is een mooi gezicht, en dan ook nog een maand lang.
  is er ook een leeftijd aan verbonden dat je bij de deuren langs gaat?
  als je 12 jaar bent is sint maarten hier afgelopen. en niet iedereen kent sint maarten in nederland.
  pa kende het ook niet van vroeger op wanneperveen.
  grappig het pak van floris op de achtergrond.
  dikke kus voor jullie, voorzichtig nog?

  • Ik zuig altijd een beetje op pepernoten zodat ze zacht worden, dus dat gaat prima. Maar zelfs al sla eten doet nog pijn op rechts… dus het is allemaal nog wat pijnlijk. Eventjes geen appels voor mij!

 2. Pingback: De gewoontes rond All Hallows’ Eve | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s