Pa en ma zijn er. En dan is het oorlog!

En wel op het RISK bord. Jawel. Thuis in Nederland deden we regelmatig een spelletje RISK in het weekend. Altijd gezellig. Of Klaas en Linda nou meededen, of Hendrieke (en de laatste tijd ook Robin), of Albertine, het ging altijd hard tegen hard. Bij de verhuizing hebben we onze spellen meegenomen, waaronder ook RISK. En dat kwam natuurlijk al vrij vlot op tafel!

(Voor de insiders: Michiel had een eigen RISK spel, nee, dat van de Kloosterweg is nog bij de Kloosterweg. En, ja, Michiel had een ‘oude versie’ met de ouderwets goede regels. Enige verandering dat Michiel’s spel ook 5-legers heeft. En het plastic is gladder. Jawel, details zijn belangrijk!!)

RISK. En wie wint er? 

Ik natuurlijk. Twee keer al. Waarom? Totale onderschatting door mijn tegenstanders. “Johanna, let je wel op?” “Doe toch eens wat.” “Wat Johanna doet, daar zit echt geen lijn in…” (haha, laat ze dat maar denken. Natuurlijk zit er wel een lijn in. Soms…). Nu had ik ook twee keer een ‘vernietig een kleur’-opdracht, en die zijn wat makkelijker ‘te verbergen’ voor je tegenstanders. Eerst moest ik de RODE legers vernietigen (de insiders weten dat dat Michiel is), en dat was niet nog zo makkelijk. Michiel en ik hadden op een gegeven moment elk de halve wereld, min twee landen (eentje voor pa, eentje voor ma). Maar ja, ik moest Michiel hebben… even wachten dan maar. Uiteindelijk had ik drie pogingen nodig, maar het was uiteindelijk wel gelukt. Iedereen was stomverbaasd.

Oorlog, in de sunroom

Oorlog, in de sunroom

Volgende spelletje: GROEN vernietigen (de insiders weten dat dat ma is). Ma had de pech dat pa mij, zonder dat hij het wist, meehielp door ma uit een uithoek waar ik geen legers had, te verdrijven, mijn kant op. En toen vroeg ma mij om haar legers uit twee andere landen weg te halen, waardoor ik nog maar 1 doel over had… zonder dat ze wist dat mij dat ontzettend hielp. Vervolgens hielp Michiel mij door de enorme bult van legers van ma sterk te reduceren omdat hij ma een dreiging voor zijn imperium vond, ook zonder dat hij wist dat hij mij daarmee enorm hielp. En de volgende beurt had ik nog maar een klein klusje…En was ik winnaar. Alweer!

Voor de Kloosterweg-club: pas op. Het roze (of paarse) leger doet het aan deze kant van de plas ook nog steeds goed. Onnavolgbaar. Want soms zit er geen lijn in. Echt niet.

3 gedachtes over “Pa en ma zijn er. En dan is het oorlog!

  1. Pingback: We hebben een prijs gewonnen! | Johanna goes USA!

  2. Pingback: Themaweek Koken en Eten: Thanksgiving bij de Straleys! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s