Verbouwingsupdate! Aflevering: de tuinkamer

Eindelijk weer even een verbouwingsupdate. Want Michiel is nog steeds druk bezig in huis en tuin. Vandaag een update over de tuinkamer.

De tuinkamer

Wij hebben, op de begane grond van ons ‘split level’ huis de entree, een toilet, een garage, en de tuinkamer. In de tuinkamer zitten schuifdeuren naar het ‘deck’ in de tuin. Verder zit er een open haard, en daaromheen zitten boekenkasten.

Nu was dit allemaal ouderwets, zoals in de rest van het huis: de boekenkasten en de rest van het houtwerk was geel eiken, de open haard was glimmend messing (ieww…) en er lag oud, hoogpolig tapijt. Voor de tuindeuren hing een (vettig) lamellengordijn.

Voor...

Voor… alles bruin en messing…

Dat kon anders. Natuurlijk heeft Michiel de muren en het plafond opgefrist met verse verf. Daarnaast heeft Michiel de boekenkast geschilderd in grijs, inclusief de louvredeurtjes die ook daar weer in zaten (er zitten hier louvredeuren in heel het huis…). Het gordijn is verwijderd, de muren zijn daar waar nodig hersteld. Het tapijt ging eruit, en daar ligt nu een mooie laminaatvloer, met plintjes, die wat grijstinten heeft. De radiatoren zijn ook overgespoten en weer gemonteerd. De stopcontacten en schakelaars zijn vervangen. De open haard heeft Michiel helemaal uit elkaar gehaald, en overgespoten, wederom met spuitbussen. En sohee… die zit er weer als nieuw uit!! En een stuk moderner bovendien!

2014-09-16 18.03.23

Met geschilderd houtwerk en overgespoten haard

Met geschilderd houtwerk en overgespoten haard

Deuren, plafond en muren ook weer netjes

Deuren, plafond en muren ook weer netjes

En de laminaatvloer zit er ook in! Netjes geworden, he?

En de laminaatvloer zit er ook in! Netjes geworden, he?

Tegels…

Een ander, niet zo’n opvallen klusje is het aanpakken van de tegels in de hal. Die tegelvloer is ongeveer het enige dat (naar mijn standaarden) okee is wat betreft stijl , dus die mag blijven. Maar… veel van die tegels klonken ‘hol’, omdat ze of slecht gelijmd zijn destijds, of de tegellijm eronder is opgelost. Hoe dan ook, het gevolg is een losliggende tegel, en dat wil je niet. Via internet had Michiel een spulletje besteld waarmee hij via een klein gaatje in de voegen of de tegel zelf weer lijm onder de tegel kan spuiten. Dat was even uitvogelen hoe dat precies moest, maar het is hem gelukt. De tegels zitten weer vast, en je ziet er haast niets van. Was wel een lasting karwei, maar ook een belangrijk karwei.

Michiel's tegellijm-reparatie-karwei

Michiel’s tegellijm-reparatie-karwei

5 gedachtes over “Verbouwingsupdate! Aflevering: de tuinkamer

    • Nou, deze verbeteringen komen alleen maar uit Michiel’s handen hoor, deze ronde. Hier heb ik letterlijk niets aan gedaan. Ik kom wel weer tevoorschijn als ik IKEA kastjes in elkaar moet schroeven (dat is meidenwerk)!

  1. Pingback: Blog-evolutie! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s