Een weekje ISBM

Eén van de belangrijkste instituten van de Smeal Business School is het ISBM – het Institute for the Study of Business Markets. Aangezien ik me ook bezighoud met business-to-business (B2B) marketing, is dit voor mij superbelangrijk. Ik krijg veel mogelijkheden door het ISBM, en er zijn een aantal gelijkgestemden die het onderzoek dat ik doe interessant vinden. Dat is belangrijk voor me.

Conferentie voor praktijkmensen

Eind juli had ik al een ISBM conferentie in San Francisco. Dat was een academische conferentie, vergelijkbaar met EMAC en Marketing Science, maar dan kleinschaliger en specifiek voor business marketing bedoeld. De afgelopen week hield het ISBM een conferentie voor bedrijven. De conferentie was in State College zelf, in de Nittany Lion Inn (hotel/restaurant/conferentieoord) op de campus.

ISBM praktijkconferentie

ISBM praktijkconferentie

Hoewel niet alles even relevant is voor mijn onderzoek (vaak gaan de inzichten niet diep genoeg) – toch is het van belang om mijn gezicht te laten zien. En daarom had ik maandagavond een ISBM-netwerkborrel, zat ik dinsdag de hele dag in de conferentie, met aansluitend de jaarlijkse faculty vergadering van de hele Smeal Business School, gevolgd door de faculty borrel EN de ISBM borrel, en zat ik woensdag weer in de ISBM praktijkconferentie. Pff… bijna de hele week verdwenen.

Ik word opgeschaald

Ook organisatorisch is er nieuws wat betreft ISBM. Het ISBM heeft, academisch gezien, drie kernpunten waar men zich deze komende tijd op richt, omdat uit eigen onderzoek blijkt dat dit de belangrijkste onderwerpen voor B2B bedrijven zijn – maar waar ze nog onvoldoende van weten. Die drie onderwerpen zijn B2B buying behavior, B2B analytics, en de marketing-innovatie link. Die laatste ligt het meest in mijn straatje. En laten ze nu een stevige focus hebben geformuleerd op crowdsourcing… en je voelt het misschien wel aankomen: ik word opgeschaald om het crowdsourcing onderdeel van het traject vorm te geven.

Spannend… maar ook een mooie uitdaging!

3 gedachtes over “Een weekje ISBM

  1. Pingback: Deze week: ISBM Practitioner Conferentie | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s