Fietsen in de omgeving

Michiel houdt van fietsen, en hij is er afgelopen zondag dan ook eens flink op uit geweest. Maar liefst 75 kilometer heeft ie gefietst. Nu had ik zelf al uitgevonden dat het hier behoorlijk heuvelig is. Maar de heuvels die Michiel heeft bedwongen zijn toch wel een ander verhaal.

Black Moshannon State Park

Het is heel erg, want ik heb er zelf nog amper wat van gezien, maar het is hier echt schitterend. Verderop, over de bergrichel, ligt een state park: het Black Moshannon park. Het is een soort plateau, een uitgestrekt stuk omhooggeduwd land. Bergmeertje erbij. Glooiend groene velden, een hoop bomen, hartstikke mooi. En je kunt er heel mooi fietsen, heb ik begrepen… Ik moet maar eens een keertje mee. Maar niet op mijn Nederlandse transportfiets!

Glooiende heuvels in Black Moshannon State Park

Glooiende heuvels in Black Moshannon State Park

Bergmeertje in Black Moshannon State Park

Bergmeertje in Black Moshannon State Park

Black Moshannon State Park

Nog een mooie weg in Black Moshannon State Park

De statistieken voor Michiel's fietsrit

De statistieken voor Michiel’s fietsrit

Mijn eigen fietsenmaker

Gelukkig weet Michiel ook wat van fietsen. Nadat mijn fiets een tijdje geleden bij de fietsenmaker was geweest vanwege twee gebroken spaken, fietste ik niet meer zo lekker. Rammelende geluiden, niet meer zo soepel, heel irritant. Michiel heeft mijn achterwiel en mijn kettingkast losgehaald, en wat bleek: de fietsenmaker had mijn achterwiel er scheef ingezet. En vandaar dat er van alles aanliep. Amerikaanse fietsenmakers kunnen blijkbaar geen Nederlandse transportfiets repareren. Heb ik even mazzel dat ik mijn eigen fietsenmaker heb!

3 gedachtes over “Fietsen in de omgeving

    • Ja, zowel in de omgeving als ook op mijn fietsroute naar huis. Vooral die Devonshire Drive, die steile heuvel waar ik dagelijks zo’n moeite mee heb, is ie een keer King of the Mountain op geworden. De dag daarna heeft degene van wie het oude record was Michiel weer verbeterd. En zo blijven ze bezig…
      Ik ben nergens Queen of the Mountain, en dat hou ik graag zo…!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s