Ha! Een nieuw kenteken!

Eind juni heb ik een auto gekocht, een hele toffe Mazda3. Het ding ziet er goed uit: mooie lijnen, mooie kont… Maar er was iets grondigs mis mee: het kenteken.

“Junk in the trunk”

Want was was het kenteken wat ik erbij kreeg? JNK – en dan nog wat cijfers. Hmm… “JUNK” (betekent ‘rotzooi’)? Serieus? He, wat een pech, dacht ik. Ik heb liever geen negatieve connotaties vanwege het kenteken.

De kont van de nieuwe Mazda3

De kont van de Mazda3 – met oud kenteken

Nu bleek het nog erger te zijn. Er schijnt hier in Amerika een uitdrukking te zijn, “she has junk in the trunk“, vooral voor vrouwen bedoeld. En dat betekent zoveel als “een behoorlijke kont hebben” (in de zin van, “die heeft tenminste wat vlees op de botten”), en niet sprietmager zijn.

Nu is dat meteen nog meer van toepassing, omdat de uitdrukking letterlijk betekent “rotzooi in de achterbak” (‘trunk” = achterbak), dus met JNK op je kenteken, en die zit op de achterklep van je auto.. nou ja, de link is snel gemaakt. Binnen twee dagen had ik al drie mensen die me er op wezen (en dan zijn er zeker twintig meer die er ook wat van vonden maar daar niets van zeiden).

Hoewel de uitdrukking “junk in the trunk” niet meteen iets negatiefs is (dikke kont in de goede betekenis) wil ik daar toch niet mee rondrijden. Kom nou… Kortom, er moest een nieuw kenteken komen.

Mooi he!

En laat dat nu kunnen in Pennsylvania. Je kunt je eigen kenteken bepalen. Een vriendin, Becky, reed een tijd rond met BECKSTR, en ik heb ook al iemand zien rondrijden met SAMOSA (komt duidelijk uit India), onze buurman heeft LIV2RYD (“Live to ride” maar dan anders), het is vrij gangbaar om dat te doen. Tot de zomer kostte het ook maar 20 dollar (zo’n 15 euro) om dat te regelen – inmiddels is dat 100 dollar – ik was nog op tijd, dus heel duur was het ook niet om van mijn ‘dikke kont’-kenteken af te komen.

En ja, wat moet het dan worden? Zulke vrijheid is fijn, maar wat nu op dat kenteken moet komen… Ja, daar moesten we nog even over nadenken… “H011AND”? “JM2906”? “DEKEET1” “0RAN1E”?

Uiteindelijk is dit is ‘m geworden. Voor ons makkelijk te onthouden, geen Amerikaan die het begrijpt, voor ons heel erg toepasselijk wegens onze schijnbaar niet-Amerikaanse focus op design van auto/huis/kleding/etc, en natuurlijk met een dikke knipoog naar GAMMA.

Mooi he?

Mooi he!

Mooi he!

 

9 gedachtes over “Ha! Een nieuw kenteken!

    • Daar heb ik over nagedacht. Was ook nog beschikbaar… Maar dat kenteken zou betekenen dat het ‘mijn’ auto was, terwijl ie van ons beiden is. Daarnaast hou ik die bijnaam liever weg van mijn collega’s en vrienden hier. Voor je het weet noemen ze me ook zo hier!

  1. ow heerlijk hahaaha en wat schrijf je toch heerlijk, ben nu al een halve dag compleet verzonken in je blogs, het duizelt me haast voor de ogen.
    Maar na afgelopen week (dat we uitgerekend in Marknesse elkaar tegen mochten komen yeayyy) ben ik weer helemaal in to the Johanna goes USA!! lekker blijven schrijven meis, heerlijk tijdverdrijf is dit en super tof zo te kunnen zien wat je allemaal doet en meemaakt en niet te vergeten de te leuke fotos!

    Dikke knuffel Margot en een kusje van Lola

    • Haha Margot! Ik zag me toch een enorme spike in mijn statistieken, het leek alsof iemand half mijn blog aan het lezen was… en inderdaad 🙂 Ik houd je op de hoogte!!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s